Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na cenu Emmy nominovaný Matthew Perry predstavuje bezprostredného a inovantívneho učiteľa, ktorý odchádza z malého mestečka učiť na jednu z najťažších Harlemských škôl. Aby si však našiel cestu k študentom a prebudilv nich plný potenciál, musí použiť veľmi nekonvečné metódy... Na základe skutočného príbehu. (Zion)

Recenze (56)

KarelR 

všechny recenze uživatele

Učitelů idealistů, kteří se museli porvat s bandou zprvu nepoddajných studentů, tu už bylo nesčetně (z těch méně známých filmů doporučuji třeba Džungli před tabulí nebo Panu učiteli s láskou), a zatím posledním do party je Ron Clark. Na tohohle sympaťáka sice nikdo netahá nože, protože vyučuje jen v televizním filmu, stejně jako ostatní ale musí důrazně stát za svým přesvědčením, že si každé dítě zaslouží pozornost a vzdělání. A přestože se scénář drží přesně v těch mantinelech, které od filmu čekáte, sympatický kukuč Matthewa Perryho a dobře obsazená děcka z toho dělají moc příjemnou záležitost, která vás pobaví i dojme. Ohrané? Možná. Stojí to za podívání? Určitě. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„... a tak sme vás zvolili za najhoršieho učiteľa mesta.“ TRIUMF: PRÍBEH RONA CLARKA je inšpirovaný skutočnými udalosťami a žánrovo spadá do školských drám (PÁNU UČITEĽOVI Z LÁSKY, NEBEZPEČNÉ MYŠLIENKY, 187). Bohužiaľ, titulnú rolu hrá Matthew Perry. Na svete je/bolo veľa umelcov, ktorí sa smutne preslávili drogami (Poe, Samuel L. Jackson, Robert Downey Jr.), ale tie ich nikdy neobrali o talent. Obávam sa, aj keď je to kruté, že Perry nikdy žiadny nemal. Bol skrátka sympaticky chandlerovský („Priatelia“, TAKMER DOBRODRUHMI, LEN BLÁZNI SA PONÁHĽAJÚ), ale vo vážnejšej úlohe mu to takmer vôbec nepristane a patetické scény/dialógy a Ernie Hudson (KROTITELIA DUCHOV 1-2, RUKA NA KOLÍSKE, KONGO) to nezachránia. Slušný pokus o dojatie diváka, ale to je asi tak všetko. Ono je to dosť zvláštne, pretože zastávam a výrazne pretláčam teóriu, že komici sú väčšinou výborní dramatickí herci (kdežto neoplatí, že vážni herci sú vynikajúci komici). Treba ale teda obávam sa asi zdôrazniť slovo "väčšinou". ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Maximálně chytlavě zpracovaný životpisný film o učiteli, který dal nejen celé svoje srdce jedné třídě s problematickými dětmi. Matthew Perry jako Ron Clark mě moc mile překvapil a já jsem film zhltla jak malinu. Díky HollyW za tip na tento poměrně neznámý snímek. Málokdo, asi kromě učitelů samotných si dovede představit, jak náročné je být Ronem Clarkem v dnešní době a já si takových lidí nesmírně vážím. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Skutečně si nepamatuju, kdy jsem si naposledy tolik užil televizní film. Můžu tomu vyčítat náklaďák plný klišé, předvídatelnou pointu a vlastně i to, že scénář poslušně následuje Nebezpečné myšlenky a druhou Sestru v akci (jen bez písniček), jenže Perry je výborný ať už vtipuje nebo se mračí, děti překvapivě neotravují a v závěru může u slabších povah vykouknout i drobné dojetí. Solidních sedmdesát a malá prosba k českým televizím - kašlete na telenovely a triliony kriminálek a dejte šanci Ronu Clarkovi. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Propracovaný scénář, který se ale nevyhne hromadě klišé a jeho mladší verze z Francie, Entre les mures, je mnohem dramatičtější a tím i zajímavější. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

U nás nepříliš známý film natočený podle skutečné události z prostředí problematických studentů se opravdu povedl. Dá se říci, že skoro ani nemám slov a ještě teď se z tohoto příjemného filmového zážitku vzpamatovávám. Tenhle film je úžasně pohodový a lidský a dýchl na mne svou specifickou atmosférou úžasně pozitivní a optimistickou náladu. Matthew Perry zde naprosto exceluje a celou roli zvládá naprosto s přehledem a dokazuje, že není jen Chandler ze seriálu Přátelé, ale že je to i charizmatický herec, který dokáže zahrát hned několik různých póz své postavy, od nadšeného a optimistického učitele přes zlomeného zklamaného a frustrovaného pedagoga a dále přes dětinsky se chovajícího a přátelského učitele až po kantora hrdého na své žáky. Tohle všechno Perry zvládl naprosto s přehledem a své postavě dodal přesně to, co jí dodat měl. K tomu je zde ještě velmi zajímavý děj, který ani chvilku nenudí. Prostě tenhle film se povedl. A když navíc vím, že je to podle skutečné události, tak si toho filmu vážím ještě mnohem více. Jen je škoda, že u nás je tento film neznámý a když už se ho odhodlala odvysílat slovenská Markíza, tak to bylo ve všední den kolem jedenácté hodiny ráno. Tenhle film by si zasloužil místo v hlavním vysílacím čase, protože je to opravdu jeden z nejlepších učitelských filmů, ne-li nejlepší, které kdy byly natočeny. Takže je to za pět hvězdiček, protože nemám jedinou výtku a rád si tenhle film pustím kdykoliv znovu. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Podobně laděné snímky, ať jsou jakkoliv předvídatelné, mám v oblibě a tudíž mi bylo tak nějak od samého začátku jasné, že i tento počin si moji pozornost získá. K tomu všemu napomáhal též fakt, že hlavní roli ztvárnil Matthew Perry, kterého bylo příjemné vidět v seriózně laděné pozici, neboť podobnou postavu bych si dosud neuměl od Chandlera Binga představit. The Ron Clark Story obsahuje řadu úsměvných, ale i poměrně působivých scén a skutečnost, že je snímek natočen na základě pravdivého příběhu, utvrzuje plný počet hvězdiček. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Už som videl zopár filmov s takmer identickým príbehom i vyznením. Zdalo by sa, že sú príliš šablónovité, pretože končia úspechom, priam až triumfom. Ale to je logické, pretože pri inom ukončení by nikto o tom nenakrútil film. Tento príbeh má výhodu v tom, že sa opiera o skutočnú osobu i udalosti. Je dobre zahraný, dobre pozerateľný a tri hviezdičky mu svedčia. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Vidět rapovat Mathewa Perryho je prostě nezpomenutelné. Celkový příběh na mě udělal dojem, je to slaďáček ale ryze orginální. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Ako povedal riaditeľ školy pred koncom filmu: Veľmi pôsobivé! .. :-) Videné v rámci Season Challenge Tour ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Opravdu dojemný kousek, Metthew Perry si s vážnou rolí poradil excelentně. Chvíli sem dokonce uvažoval o 5*, ale nakonec 85% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ďalší film o téme učiteľ vs. problémoví žiaci. Tentokrát sa ale nejedná o stredoškolákov ale deti zo základky. Takže to ešte nie sú nebezpeční gansteri ale len nevychované decká, ktorá majú nejakého Chandlera z Priateľov na háku. Trochu ma sklamalo, že Perryho učiteľ nemal žiadnu špeciálnu metódu ktorou by si deti získal, ale len neúspešne skúšal jednu vec za druhou, od pravidiel po prosby, a po čase už ich mal nejakým zázrakom pod palcom. Holt asi stačila stará dobrá trpezlivosť a s deťmi to proste nevzdať. Akurát také nasadenie na úkor svojho súkromného života si dovolí máloktorý učiteľ. Prvá polovica ma preto nejak extra nenadchla, ale v druhej jak ho začali deti počúvať, tak to bolo miestami aj celkom dojemné. Výsledkom je taký solídny štandard vo svojom žánri. 6/10. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Nejsem si jistý, jestli bych se na tento snímek vůbec díval, kdyby zde nehrál Matthew Perry. Ale nejspíše ne. Naneštěstí je Matt můj oblíbený herec, takže jsem příběh Rona Clarka zhédl. Postava Rona Clarka je inspirována skutečnými událostmi, o to těžší bylo jistě její ztvárnění. Ale Matt s tímto nelehkým úkolem poradil velmi dobře. Hodnotím 3,5* ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

To som ani netušil, že pred Entre les murs sme tu mali ešte niečo takéto, vlastne s podobnou tématikou z prostredia problémových detí a ich (de)motivácie zo školy. Napriek spočiatku nevšedným metódam učiteľa Clarka sa mu podarilo získať to prvoradé - rešpekt, na základe ktorého mohol následne postaviť celú motiváciu a chuť do učenia. Je pravda, že tým deckám chýbali základy slušného správania, no stačilo, aby im dal niekto pocítiť záujem a to že verí v ich schopnosti, a už to išlo. Na môj vkus síce príliš idealistické, no fakt by ma zaujímalo ako moc bol vlastne tento film prikrášlený. Ale aj tak pekný film o detskej motivácii, hodný 4*. ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkně podaný příběh s výborným Matthewem Perrym. Myslím si, že Ron Clark Strory patří ve své kategorii televizních filmů z roku 2006 do toho nejlepšího co bylo natočeno. Je jasné, že tento příběh neměl na to být nějakým Hollywoodským trhákem a o scénáři ani nemluvím, ten by ostatně mezi tou vyšší sortou neobstál, a to taky protože celá stopáž 90. minut je na takový příběh a zmapování jednoho školní roku sakramentsky málo a to bych právě vytkl jako největší mínus. Stojím si za tím, že kdyby film trval o dvacet minut déle a víc se režisér zaměřil na přerod "grázlíků" ve "šprty", tak by se nikdo nezlobil a já bych mohl dát s čistým svědomím za 5*, ale musím to vzít trochu objektivněji, protože na tomto webu jsou fakt lepší filmy a hlavně jsou tu filmy s vyššími ambicemi. Kdyby toto byl web hodnotící televizní filmy dám těch 5*, ale není takže dávám 4*. ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Abych pravdu řekla, podobných příběhů jsem viděla spousty a vždy je to stejné. Učitel a žáci, z nichž je vždy nejdrzejší dívka a pak je tam onen záhadný chlapec v pozadí, který v sobě skrývá velkou bolest. Tak to opravdu většinou je. Díky bohu alespoň za to, že Matthew své žáky neokouzlil zpěvem ani tancem (jako Antonio v té nebetyčné konině na stejné téma), ale svým způsobem výuky. Mimochodem právě Matthew je osoba, na které příběh stojí a nutno uznat, že obstál se ctí. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Dej je veľmi jednoduchý: učiteľ z malého mesta sa presťahuje do New York, kde učí problémové deti.  Matthew Perry nám ako publiku dáva všetky prvky svojej osobnosti, ktoré sme si zamilovali v seriály ,,Priatelia" a zároveň môže predviesť svoje schopnosti ako dramatický herec. Rovnako dobre hrá komediálne aj dramatické scény. Filmy, ako je tento, nie sú žiadnou novinkou, ale je to jednoduchý príbeh, ktorý sa skrýva za týmto filmom v kombinácii s kúzlom Perryho, čo mu umožňuje vyniknúť od ostatných. 8/10 ()

emo 

všechny recenze uživatele

Vcelku príjemný, miestami trochu naivný filmík na viackrát videnú tému so sympatickým Matthewom Perrym v hlavnej úlohe. ()

filmharmony 

všechny recenze uživatele

mám tyhle učitelské příběhy ráda... skvěle zpracovaný TV film... můžeme mluvit samozřejmě o klišé, o pohádkách apod., ale jak bych si takouhle situací poradila já? smekám kloubouk před všemi "nejhoršími učiteli světa".... sakra ještě že jsou... a že jsou lidé, kteří o nich chtějí a umí natočit filmy... ()

Reklama

Reklama