Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na cenu Emmy nominovaný Matthew Perry predstavuje bezprostredného a inovantívneho učiteľa, ktorý odchádza z malého mestečka učiť na jednu z najťažších Harlemských škôl. Aby si však našiel cestu k študentom a prebudilv nich plný potenciál, musí použiť veľmi nekonvečné metódy... Na základe skutočného príbehu. (Zion)

Recenze (56)

filmharmony 

všechny recenze uživatele

mám tyhle učitelské příběhy ráda... skvěle zpracovaný TV film... můžeme mluvit samozřejmě o klišé, o pohádkách apod., ale jak bych si takouhle situací poradila já? smekám kloubouk před všemi "nejhoršími učiteli světa".... sakra ještě že jsou... a že jsou lidé, kteří o nich chtějí a umí natočit filmy... ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Učitelů idealistů, kteří se museli porvat s bandou zprvu nepoddajných studentů, tu už bylo nesčetně (z těch méně známých filmů doporučuji třeba Džungli před tabulí nebo Panu učiteli s láskou), a zatím posledním do party je Ron Clark. Na tohohle sympaťáka sice nikdo netahá nože, protože vyučuje jen v televizním filmu, stejně jako ostatní ale musí důrazně stát za svým přesvědčením, že si každé dítě zaslouží pozornost a vzdělání. A přestože se scénář drží přesně v těch mantinelech, které od filmu čekáte, sympatický kukuč Matthewa Perryho a dobře obsazená děcka z toho dělají moc příjemnou záležitost, která vás pobaví i dojme. Ohrané? Možná. Stojí to za podívání? Určitě. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„... a tak sme vás zvolili za najhoršieho učiteľa mesta.“ TRIUMF: PRÍBEH RONA CLARKA je inšpirovaný skutočnými udalosťami a žánrovo spadá do školských drám (PÁNU UČITEĽOVI Z LÁSKY, NEBEZPEČNÉ MYŠLIENKY, 187). Bohužiaľ, titulnú rolu hrá Matthew Perry. Na svete je/bolo veľa umelcov, ktorí sa smutne preslávili drogami (Poe, Samuel L. Jackson, Robert Downey Jr.), ale tie ich nikdy neobrali o talent. Obávam sa, aj keď je to kruté, že Perry nikdy žiadny nemal. Bol skrátka sympaticky chandlerovský („Priatelia“, TAKMER DOBRODRUHMI, LEN BLÁZNI SA PONÁHĽAJÚ), ale vo vážnejšej úlohe mu to takmer vôbec nepristane a patetické scény/dialógy a Ernie Hudson (KROTITELIA DUCHOV 1-2, RUKA NA KOLÍSKE, KONGO) to nezachránia. Slušný pokus o dojatie diváka, ale to je asi tak všetko. Ono je to dosť zvláštne, pretože zastávam a výrazne pretláčam teóriu, že komici sú väčšinou výborní dramatickí herci (kdežto neoplatí, že vážni herci sú vynikajúci komici). Treba ale teda obávam sa asi zdôrazniť slovo "väčšinou". ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Skutečně si nepamatuju, kdy jsem si naposledy tolik užil televizní film. Můžu tomu vyčítat náklaďák plný klišé, předvídatelnou pointu a vlastně i to, že scénář poslušně následuje Nebezpečné myšlenky a druhou Sestru v akci (jen bez písniček), jenže Perry je výborný ať už vtipuje nebo se mračí, děti překvapivě neotravují a v závěru může u slabších povah vykouknout i drobné dojetí. Solidních sedmdesát a malá prosba k českým televizím - kašlete na telenovely a triliony kriminálek a dejte šanci Ronu Clarkovi. ()

majkl44 

všechny recenze uživatele

Myslím, že problematika, kterou musí řešit Ron Clark, není už moc ojedinělá, a tak je dobře, že stále existují lidé s velkým nasazením, kteří nezlámou nad zprvu nezvladatelnou mládeží hned hůl a tou holí své žáky spíše postrkují k lepším výsledkům a lepší budoucnosti, než kterou by si ty děti pro sebe dokázaly samy představit. A Matthew Perry ukázal, že není jen bezvadný komik. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Existuje akademie Rona Clarka v Atlantě, kde se úspěšně vyučuje podle jeho unikátních osnov a pravidel. (bosan)
  • Příběh Rona Clarka je natočen podle skutečné události, která se odehrála v roce 1998. (bosan)

Reklama

Reklama