Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavními hrdiny tohoto nízkorozpočtového hororu jsou Nicole a Jess, mladý milenecký pár, který si vyrazí na romantickou cestu po Americe. Cestou se zastaví na opuštěném odpočívadle, kde se přítel hlavní hrdinky za záhadných okolností ztratí. Zoufalá Nicole brzy zjistí, že na odpočívadle není sama. Objeví se tajemný muž v jeepu se snadno zapamatovatelnou SPZ, který jí začne děsit. Dívka nachází útočiště na místním WC, kde jsou všude na stěnách šokující nápisy obsahující již známou SPZ. Později objevuje zmrzačenou dívku, která jí povypráví o tajemném řidiči. Nicole si uvědomuje že z této "hry" již není úniku... (kery-)

(více)

Recenze (91)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nějaké náznaky dobrého filmu zde byly. Bylo zde ale také mnoho náznaků špatného filmu, a ty rozhodly. Scénáristi by udělali lépe, kdyby se víc opřeli o toho vidláckýho záporáka a ubrali na nadpřirozenu (ženská v přístěnku, šerif na podlaze a pistole v ústech, která minula :D). A hlavní hrdinka je tak neskonale blbá, že i Paris Hilton by vedle ní vypadala na členku menzy. První * za film, druhá * za jednu ušmiknutou část lidského těla. ()

T2 

všechny recenze uživatele

čistá rutinná amatérčina, postavená na naivite, kde nie je ani náznak lepšej hútnej atmosféry, pritiahlé za vlasy /20%/ ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Na prvý pohľad obyčajný horor o mladej dvojici, ktorá sa počas výletu dostane na ceste do kolízie s podivným pick-upom. Neskôr zastavia na osamotenom odpočívadle, kde si dievča odskočí, po návrate však zisťuje, že auto spolu s jej fešákom záhadne zmizli a opäť sa objavuje aj pick-up, ktorého vodič dáva najavo, že o tom vie niečo viac. Dievča sa ukryje na odpočívadle a z nápisov po stenách pochopí, že ide o maniaka, ktorý v okolí vyčíňa už dlhé roky. Postupne sa však začnú diať čoraz čudnejšie veci a ju čaká nielen boj o život, ale aj o zdravý rozum. Ako som spomenul; na prvý pohľad je to obyčajný horor akých tu už bolo veľa a kto ho bude brať iba v tejto úrovni, ostane zrejme sklamaný. Filmom sa totiž prelína viacero hororových subžánrov; od road suspense k slasheru a exploitationu až k duchárčine, vďaka čomu je miestami značne neprehľadný a môže vyvolávať nezvládnutý dojem. Pre správne pochopenie však treba "ísť" s dejom, zapojiť trochu predstavivosti a uvedomiť si, že tu prakticky všetko má svoj zmysel, na čo poukazuje aj (po)záverečná scénka medzi titulkami a alternatívne konce. Film má totiž komplexný, i keď trochu prekomplikovaný príbeh, v ktorom sa tvorcovia zrejme občas nevedeli rozhodnúť akým smerom sa vydať a tak sú viaceré miesta čudnejšie než by bolo vhodné a kazia to aj niektoré nudné úseky. Každopádne však ide o slušný, strašidelný a občas drsný horor s podivným spracovaním. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Mladý, zamilovaný pár túžiaci po zmene, cestuje naprieč Amerikou k jednému z rodinných príbuzných, aby skúsil život na vlastnú päsť. "Cik" pauza na jednom z odpočívadiel uprostred "ničoho", diametrálne zmení plány mladej dámy, ktorá sa z ničoho nič ocitá sama, tvárou tvár šialenému zabijakovi. Pohľad intelektuála: Hľadať logiku v príbehu či v správaní postáv, v hororoch, nie je vždy totožné. Kým napríklad pri subžánri "Zombie", si tvorcovia potlačenie logiky skrátka môžu dovoliť (nakoľko priznajme si, bežne sa po ulici netackajú - taktiež doposiaľ nevymysleli Fábiu na zombie pach), naopak pri Slasher, Exploitation či Hixploitation snímkoch by už režisér mal byť opatrnejší. Po svete kráča príliš veľa zmrdov, ktorý majú záľubu v násilnostiach, alebo vraždení, čiže predpoklad vývoja príbehu by mal byť niekoľko násobne reálnejší, s čím súvisí aj samotné správanie či konanie postáv v ohrození. Odpočívadlo (SLASHER - LOGIKA): To ako vážne? Všade naokolo možnosť úniku, ale ja ostanem zabarikádovaný na hajzly za drevenými "lietačkami", kým sa úplne neposeriem? Look je miestami amatérsky, čo na kvalite taktiež nepridalo. Potešilo najmä pár fakt slušne realisticky zvládnutých gore scén či vďaka prostrediu, dostatočne špinavá atmosféra. Napriek spomínaným negatívam, nemôžem tvrdiť, že by som sa vyslovene nebavil - 50%. Pokiaľ by niekto rád vzhliadol niečo podobné, no o štipku duchaplnejšie - nech smelo skúsi "P2". ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Niki* má ráda divočinu. Jen způsob je drsnější, než očekávala. Jak to asi může dopadnout. Prohra pro ni. Výhra pro mě. A vlastně .. bylo na výběr? Jasně! .. že nebylo. Hady taky nemusím. * Eliška změnila lokál. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Pozerateľný „road movie“ horor s mierne nadprirodzeným nádychom – tak to mám rád a ako alternatíva k v podobne odohrávajúcom sa prostredí - napr. Reeker či Road Kill (aka. Road Train) som sa po dlhom čase rozhodol zhliadnuť ho napriek nie veľmi pozitívnym ohlasom. Nemôžem inak ako ohodnotiť trošku nadpriemerne, veď i tie absurdné scény viac pobavia (možno nechcene) ako naštvú, potenciál to má a keď radi držíte palce pohľadnej slečne podobne ako v novom The Hitcher a navyše keď to je Thorova spolubojovníčka Jaimie Alexander, nejde nijak inak ako film doporučiť. Svoje tajomné univerzum načrtlo dobre, škoda že dvojka týmto ani zďaleka neoplýva. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Co bylo démonem mých rodičů? To jsem byla já..." Co je problém tohohle filmu? Že je to prapodivná fantasmagorie, kterou si lze vykládat různě. Co bývá jindy plus, je zde přítěží. Zpočátku typická buranská vyvražďovačka (jezdit po Americe je zřejmě o život)jakých vznikají spousty (ale proč ne, když bude mít patřičný říz) se mění v jakési podobenství (za své hříchy bude každý po zásluze potrestán - ta utekla z domova, ta kradla peníze apod.), že si jeden myslí cosi o pekle, a nakonec je z toho jakási asijská bubákovina s dlouhými vlasy. Tak nevím. Pár dobrých scén (vrtání a spol), jako celek však mizerie. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Docela příjemné překvapení. Občas se sice naskytnou hluchá a divná místa ve scénaři, chvílemi to ztrácí tempo, ale jinak jsem se bavil slušně. Především ke konci je to dobrý horůrek a některé scény stojí za to. 55% ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Docela v pohodě krváček, který i přes pár mizerných prvků vůbec nenudil, takže ve výsledku je tohle docela slušné překvapení vzhledem ke zdejšímu hodnocení. Jedná se o chaotické lítání celkem uvěřitelně uřvané Jaimie Alexander, kterou nahání sadistickej vidlák v pikapu kdesi po odpočívadle. Pro gore nenažrance je tohle pohodová volba. 65% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak chaotický, zmätočný film som už dávno nevidel. Ten kto ho pochopí si zaslúži nobelovku. Ale to je iba teória, pretože táto "nádhera" sa nedá pochopiť. Sú to iba scény pospájané na seba bez ladu a skladu. A polovica čistého filmového času sa odohráva na záchode, fakt hrozná zábava. Tiež ma rozčuľovala nepochopiteľná hlúposť hlavnej hrdinky, miesto toho aby sa niekam rozbehla a pokúsila sa ujsť (60 míľ nie je až tak ďaleko, 2-3 dni a mala by to v suchu), tak sa radšej povaľuje na dievčenskom záchode. Ten náznak mysticizmu bol tiež trápny, keď už, tak sa to malo príbehovo rozviesť a nie plácať nezmysly. Na priemer to mohlo vytiahnuť aspoň nejaké slušné gore, ale ani toho sa tu nedočkáte. Jeden uhryznutý prst, odcviknutý jazyk a pár rezancov na tele je na horor trocha málo. Napriek tomu sa vo filme vyskytlo pár momentov, ktoré aspoň zaváňali napätím, takže u mňa slabší podpriemer. 30/100 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Dokonalý hororový brak se vším, co do dokonalého hororu patří. Řádí zde šílený zaostalý maniak, o kterém je známo jen že jezdí ve starém žlutém pick-upu a k smrti rád unáší a mučí své oběti, které zavítají na zapadlé a zchátralé odpočívadlo kdesi v Californii a pro lepší diváckou představivost mu není pořádně vidět do tváře, dále zde máme zpočátku nesympatickou hlavní hrdinku Nicole (Jaimie Alexander), která ovšem postupem času dokonale splyne s pojetím filmu, svlékání vyžene až na podprsenku a pro svého uneseného přítele je schopná obětovat vše, nechybí zde sympatický policista, úchylná degenerovaná rodinka, kvalitní gore, sevřená atmosféra, napětí a občasné pokusy o vlažnou psychologii postav. Ani na minutu jsem se nenudil, a vzhledem k tomu, že pro mě do té doby neznámý režisér a scenárista v jedné osobě John Shiban prokázal hororový talent, už se moc těším na dvojku. Ti, co dali nízké hodnocení prostě nemají rádi horory a nechápu, proč je hodnotí. Tenhle horor neměl chybu. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Další z milion kopií Stopaře. Mě tyhle filmy nevadí ale bohužel zároveň nemají pro mě nic co bych uvítal. Ploché postavy a strašná scénáristická patálie. Druhý díl se mi celkem i líbil co si pamatuju ale tohle mi přišlo o něco horší. Navíc to donucené zabití přítele bylo strašně trapný. O dírách ve cénáři raději nemluvím. Špatný film s asi 2 dobrýma scénami. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nevýrazné, nudné, nehororové a jednoduše špatné. Chcete opravdu kvalitní film na podobné téma, doporučuji Spielbergův "Duel", který se obešel bez krve a násilí, ale napínal stonásobně. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Divný a jiný. To je asi první, co se dá říci o tomhle horůrku. Opravdu tohle Odpočívadlo je film, který nelze k ničemu přiřadit, což ho svým způsobem dělá absolutně originálním. Herecky to stojí vlastně jen na Dianě Salinger, která mě rozhodně nezklamala. Velice mě potěšily momenty, kdy vzdoruje slovně nepříteli. Dnes je v hororové produkci běžné to, že oběť se bojí jakýmkoli způsobem navázat kontakt s protivníkem. Mlčí a utíká nebo řve bolestí. To však zde neplatí a je to příjemná změna. Navíc tenhle horor obsahuje pár skvělých zvrácených momentů, díky nimž jsem přivřel oko nad nesmysly, které jsou do očí bijící a dám 4 hvězdičky. Prostě něco na tomhle hororu je a to nikdo nepopře! 70% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Průměrný horor/thriller, který má místy docela zajímavé momentky, ale jeho kvalitu hodně sráží nelogické chování hlavní hrdinky a zdlouhavě nudné pasáže. Místy má děj skutečně našlapanou atmosféru, která je však záhy vystřídaná naprosto nelogickou scénou u které nezbývá než jen zakroutit hlavou. Svým způsobem měl tento film skutečně navíc, ale tvůrci z toho prostě nedokázali vymáčknout co nejvíc. Navíc zde zůstaly některé scény nevysvětleny. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Sakra, sakra. Tohle je zajímavý a k tomu docela divný film. Na jednu stranu to je svým způsobem jen další tzv. silniční horor. Na druhou stranu to je docela zajímavě natočené, vůbec to není nudné, má to hodně dobrou hlavní hrdinku, která se chová poměrně realisticky, logicky, zbytečně nehysterčí a má v daných situacích často rozumné nápady (i když pravda, já bych se toho odpočívadla tak zuby nehty nedržel). Taky mě dost pobavilo, jak ji scénárista docela logicky a rozumně (v rámci příběhu) donutil svléknout se do podprsenky (takže to nevypadá jako klasické hororové laciné gesto). A k tomu je to navíc duchařina, která celému filmu dodává neuvěřitelné kouzlo a je do něj zakomponovaná trochu nezvykle, až jsem po skončení filmu říkal, co to do prdele bylo? Má to nějaké své chyby, ale když to sečtu a shrnu, je to dost zajímavý snímek, už i proto, že jsem po jeho skončení musel přemýšlet o jeho pointě a asi si to každý divák a divačka vyloží po svém ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Pozerateľný torture porn, ktorý sa dva roky po svojom uvedení na DVD dočkal aj pokračovania. Ústredné postavy sú sympatické, záporáci patrične odpudzujúci, gore je na náležitej úrovni a nápad s mysterióznou líniou by mi tiež nevadil, divné mi však prišlo jeho prevedenie - duch, šeptajúci z kumbálu na metly nebol z môjho pohľadu to pravé orechové... ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

První rána slušně rozjeté horor párty, ne párty to nebyla ale já se bavil solidně každý tenhle hnusný WC nahání strach tam vůbec jít no a tak začíná příběh nečekaných události se kterým se musí hlavní dívka poradit. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Nemám problém s tím, když hlavní hrdinka je v průběhu nucena (samozřejmě kvůli záchraně jiných či sebe) odložit košili a poté i tílko. Samozřejme tílko musí být bílé barvy, aby krásně kontrastovalo s barvou krve. Ale teď vážně. Hororový žánr to nemá lehké, protože je vesměs hodnocen na základě počtu logických nesmyslů a nelogického chování jednotlivých postav. Řekl bych, že Odpočívadlo z toho vyšlo ještě relativně se ctí a to mu budiž přičteno k dobru. A to i z toho důvodu, že tvůrci využili prvek mysteriózna a "nadpřirozena", který sice neomlouvá dílčí chyby, ale jsou přeci jen stravitelnější. Díky Jaimie Alexander nakonec smířlivé 3*. ()

Reklama

Reklama