Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sny jsou někdy stejně relativní jako doba, v níž žijeme. A někdy jeden nemusí být dokonce ani talentovaným, aby se z něj stala hvězda televizních obrazovek. Dal-ho Bong (Tae-hyeon Cha) začínal jako rockový zpěvák v kapele tvořené přáteli, jejíchž vyhlídka na zářnou budoucnost byla sotva nulová. Když si jeho charismatického hlasu ale jednoho večera, během posledního vystoupení před prázdným sálem, všimne hudební producent Joon Jang (Chae-moo Lim), je Dal-ho postaven před rozhodnutí, které mu může, ale také nemusí změnit život. Ihned po příjezdu do hlavní korejské metropole, do sídla produkční společnosti, se Dal-ho dozvídá, že jeho angažmá není úplně takové, jaké si představoval, protože, aniž by si toho byl vědom, upsal se hudební agentuře, produkující jen zpěváky korejského popu. Jeho rozhořčení a hněv ale rázem mizí, jen co do místnosti vstupuje půvabná Seo-yeon Cha (So-yeon Lee). Na první pohled až po uši zamilovaný Dal-ho hází svoji rockerskou hrdost za hlavu a začíná se učit populární hudbě. Ne vše je ale tak snadné, jak na první pohled vypadá, a tak se z jednoho pádu stává pád další, a další, a další, aby se po několika zcela ponižujících vystoupeních začal pomalu ale jistě prokousávat výš a výš. A může za to i jeho typická zápasnická maska, která z něj během debutního vystoupení před televizními obrazovkami udělala hvězdu toho největšího formátu. Ale protože i pobyt na pomyslném výslunní nemusí trvat věčně, Dal-ho začíná pociťovat, čeho všeho jsou lidé v jeho okolí schopni, aby dostali to, co chtějí. (Conspi)

(více)

Recenze (8)

tombac 

všechny recenze uživatele

Originální marketingový nápad, jenž nositeli překvapivě získá popularitu, může být dvojsečná zbraň, o čemž se přesvědčí hrdina debutující zpěvák. Filmy z hudebního průmyslu se mi povětšinou líbí a přestože trot (s tímto termínem se setkávám prvně) muzika mi stylem zpěvu a kostýmy připomínala éru Gotta a Vondráčkové, které jsem nikdy nemusel, Dal-ho nebyl výjimkou. Hudebnímu zákulisí v barvitém korejském podání nuda a šeď nehrozí, a když se k tomu přidá trocha vtipu a romantiky, mimózní Cha Tae-hyun a nenásilné morální ponaučení, máme tu příjemnou oddechovku. 7/10 ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Komedie? To bych teda neřek, sice to nějak zvlášť nenudí, ale že by mě to vyloženě bavilo, to rozhodně taky nemůžu říct, krom toho Tombac vystih muziku ve filmu dost trefně, nacpat goťáka do wrestlerský masky, tak z toho vyleze to samý. poslouchat se to moc nedalo, barevný oblečky příšerný a pohyby goťácký, takže jediný co mě udržovalo při životě byla Lee So-yeon, kterou jsem si velmi oblíbil v Git ()

Mikah 

všechny recenze uživatele

Zobrazení komerčního názoru, že člověk nemusí dělat hudbu, která ho baví, protože vůbec nezáleží na tom, o jaký žánr se jedná, hlavní je, že se to líbí co nejvíce lidem, kteří z vás udělají populární celebritu. Myslím však, že tu nejde jen o podsouvání tohoto názoru, ale dá se to chápat i jako nahlédnutí do života těch, kteří se k takové cestě rozhodli. Trotová hudba (korejský pop; měla jsem tendence to z titulků v duchu číst jako trotl, ehm) je dost šílená a nedá se poslouchat ani dívat se na její představení, což je škoda, protože se vlastně celý film odehrává v jejím prostředí. Na druhou stranu do něj byl zasazen docela zajímavý příběh mladého muže v podání skvělého Cha Tae-hyeona, občas se najde nějaký ten vtip a celkově jsem se nenudila. Takže provedení dobré, film pobaví, jediné, co ho podle mě sráží, je trot. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Je to taky priemerny film z hudobneho prostredia. Ja som mal s nim dva problemy. Vôbec sa mi nepacil ten retrostyl - trot. Kedze hudobne cisla tvoria dost velku cast stopaze, tak je to problem. A hlavna postava, ktoru hra Tae-hyeon Cha mi bola dost nesympaticka. Proste klasicky namysleny spevak. Postupne sa sice polepsi, ale uz bolo neskoro. Takze pre mna bol vysledok dost otravny. Jedinym svetlym bodom v tomto filme bola nadherna So-yeon Lee. 4/10. ()

NewScream 

všechny recenze uživatele

Musím zareagovat. A to hlavně na příspěvek uživatele Lacika a uvést to na pravou míru. Možná, že ten kdo sleduje minimálně jihokorejskou produkci a k tomu vůbec nezná Tae-hyeon Cha, ten bude považovat film za průměrný. Ale kdo herce zná, a zná jeho komediální umění (zde přesně jeho styl), film se určitě bude líbit. Mě se naopak velmi páčil hudební retrostyl TROT - prostě vesnické zpívání s pohyby ála při dechovce. Navíc tento žánr musel být vybrán aby byl co nejvíce odlišný od rocku - původního stylu hlavního představitele... Že tam hraje "klasicky namyšleného zpěváka"? No jasně, jak jinak když hraje rock a má se překopat na vesnický styl... A nutno dodat že vtipně namyšlného. Takže na závěr ještě jednou pokud znáte Tae-hyeon Cha - a když si vylistujete jeho filmografii. tak velká většina úspěšných komedií je postavená na něm (kdo by neznal My Sassy Girl?) - film se vám bude líbit... ()

Reklama

Reklama