Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Berlín zasiahla nevídaná vlna horúčav. Tristo kilometrov juhozápadne zničí úrodu na poli krupobitie a na vrchole stromu objavia mŕtvolu roľníka. Pre miestnu políciu je jeho smrť veľkým otáznikom, no nie pre meteorológa Mathhiasa Koeberlina, pretože tento fenomén videl už niekoľkokrát v USA. Je možné, aby sa tornádo vytvorilo aj na území Nemecka? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (46)

Malarkey odpad!

všechny recenze uživatele

Já si nedám říct a komentář k tomuto patosu s radostí napíšu. Nedělní večír, osmá hodina a na televizi Nova právě začíná dvoudílný cyklus z Německé produkce s názvem Tornado - Pomsta nebes. Jak nebezpečně znějící název. Jak nebezpečně nebezpečný film, jenž nebezpečně rozhořčí nejednoho diváka. Tak nějak bych to pojmenoval já, minimálně pod čarou. Efekty, že byly zajímavé? Já snad typicky dodám jen. Zase Němci natočili plískanici, která nám brzo spadne na hlavu. Zbytečný strašák? Snaha o zájem obyčejného diváka, připravit se na cokoliv nebo snad snaha o záchranu života na Zemi? Bůhví co, dobrý film určitě ne, ale to se od toho snad ani čekat nedalo. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je tak chytrý, jako postavy, které se před tornádem jdou schovat do široko daleko nejvyšší budovy. Americké katastrofické filmy jsou špatné, ale Německá snaha je napodobit dává celému filmu ještě pověstnou třešničku navrch. (a to ty amíci ještě často do filmu napasují sličnou modelku, ale Němci nemají, z čeho brát->Heidi Klum byla asi mimo město:)). Snímky, které se v Česku strkají do primetimu a jsou na ně minimálně týden velké upoutávky jsou tak nehorázně hloupé... ale co čekat v zemi, kde je nejúspěšnějším seriál o gynekologii, o frekvenčním pásmu a s německou dálniční jednotkou, co si hraje na americký kovboje. ()

Viktooorka odpad!

všechny recenze uživatele

Můžete mi prosím někdo "domyslete si sprosté slovo" vysvětlit, jak se tomu blonďákovi podařilo uniknout před tornádem?? ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Matthias Koeberlin vypadá jako zfetovanej Libor Bouček z noční show VyVolených a za celých 180 minut nepředvede jedinou obličejovou grimasu. Příběh je zcela evidentně béčkový, doplňují ho naprosto nevhodné a jednoznačně rozpoznatelné autentické záběry skutečných tornád a je sice ukrutně natahován, ale na druhou stranu jsem se nijak výrazně netrápil během jeho sledování. V druhé půli se konečně objevují i nějaké ty kroutící se "pomsty nebes", vcelku obstojně vizuálně zpracované. Film nemá finále a závěr obsahuje totální nesmyslnost. Půl hodiny vzdušný trychtýř rotuje ulicemi Berlína, aby se pak zastavil před telekomunikační věží, pocuchal vlásky hlavním postavám a v mžiku se rozplynul. Jak říká Matthias: S tímhle běžte do prdele! ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Němci a katastrofický film????? Zní mi to opravdu strašně a výsledek tomu téměř odpovídá. První díl je u mě na jednu hvězdičku a druhý na dvě. Za občasné pěkné efekty dávám finální dvě, ale říkám jednou mi to stačilo a víckrát už to opravdu vidět nemusím. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tohle nemecky tornado neni zas tak nejhorsi je treba vzit v potaz ze nemci maj prachy na slusny triky takze bejt to jenom o tornadu dal bych i tri co mne ale nudi jsou prave takovyto trihodinovy televizni spektakly kde se ovsem dve hodiny jenom zvani samozrejmne ze twisterovi to nesaha ani po kotniky ale v ramci zanru a hlavne v zaplave vsech tech nicivych vetrnych atomovych a podobnych tornad asi druha nejkoukatelnejsi zalezitost ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Hurvínkova představa o válce není nic proti tomu, jak si Němci představují katastrofický megafilm. Uprostřed Evropy se vylíhne hejno tornád a vzruší to všehovšudy jen jednoho blonďatého bambulu, který má ke vší smůle zrovinka rozhárané vztahy rodinné, partnerské i pracovní, takže ho chudáka všichni poslouchají asi jako puberťáci svoji mámu. Navíc je zřejmé, že logika scénář ani neviděla a napětí od něj dalo ruce pryč po jezeďácké vsuvce s traktorem, kde si patrně natáhlo přitahovač divákovy pozornosti. Ta jedna hvězda je pro mě, aby bylo jasno, protože za ty tři hodiny u telky si ji fakt zasloužím! ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 4/10 Děj 6/10 Hudba 5/10 Efekty 6/10/// +některé záběry, občas napínavé -televizní, minimalistické na to že to je katastrofický film(málo prostředí, málo zničeného Berlína)/// Hmm, bojuju s tím, kolik tomuhle dílku vlastně dát. Je silně televizní, a tak mu jste ochotni ledacos odpustit. Ale už méně jste ochotni odpustit tvůrcům, že se do něčeho takového vůbec pouštěli, zvláště když k tomu nemají rozpočet. Prostě a jednoduše na německou verzi snímku Den poté raději zapomeňte. Přesto kdo snese právě tu TV bariéru, dočká se několika zajímavých záběrů, a musím napsat: samozřejmě i záběrů likvidace Berlína. V mích očích však sníkem sráží spousta keců mezi jednotlivíma postavama. Více se zde řeší vztahy otce se synem, kamaráda s kamarádem. Na řadu příjde i něco jako romantika a láska a já mám někdy pocit že se dívám na špatný vtip. Ale musíme si uvědomit, že si díváme na Německý film a ten jak známo mívá jisté charakteristiky."To byl silnej matroš, příště budu míň hulit" řekl borec hned potom co ho sundali ze stromu, kterýžto si s dýmkou ve stanu dělal dobře (rozuměj, kouřit trávu) a potkal se s tornádem./// Celkem 54%/// ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Matthias Koeberlin má charisma a drží celý film alespoň na nějaké jakštakš úrovni. Já jako geograf a člověk, kterého meteorologické jevy velice zajímají jsem si vědom jeho nerealističnosti, ale je to přece jen film. Tak co. Pro mě 3 hvězdičky a hotovo. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Němci se do toho obuli a celkem se jim to nepovedlo tahle strach beroucí podívaná nese následky do života. ()

Květula odpad!

všechny recenze uživatele

No hlavně že to všechno dobře dopadlo, jinak bych asi odjela do Německa a pokud by se tam zrovna nepotulovalo nějaké tornádo, skočila bych z tý úžasný nerozbitný rozhledny. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Prokristapána, proč udělal z této ptákoviny režisér 2 dílný film ? Vše, co tím chtěl říci (včetně absolutně neschopné mladé lékařky) by se dalo natočit za 40 minut. Zbyly čas herci prochodili od ničeho k ničemu. Dejme tomu, že by skutečně tornádo tohoto druhu postihlo střední Evropu, pak by jistě napáchalo nedozírné škody a nezanechalo po sobě pár rozlámaných prken a převracených stoliček. Chápu, že Němci asi nemají takové možnosti jako finanční magnáti Hollywoodu, ledacos by se dalo odpustit... ale nudu u katastrofického filmu prostě odpustit nelze.Myslím, že 1* je akorát z úcty k promrhanému filmovému materiálu. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Já mám katastrofické filmy velmi ráda a zvláště ty o tornádách.....takže podle mě to nebyla zas taková hrůza a koukat se na to rozhodně dalo a těch tornád, co tam byla..bomba... ()

Easykk odpad!

všechny recenze uživatele

Tornádo blbosti z německé odpadové roury, chcete příklad...Spoiler....traktorista stojí u traktoru který chvíli předtím poničila bouře při které padaly kusy ledu, smutně kouká, otočí se, no a co se na něj neřítí, mega tornádo které valí skrz les, který si toho očividně ani nevšiml, má asi pět vteřin...1.vteřina:čumí, 2. čumí, 3. jeho pes je dávno za polem, ale on pořád čumí, 4.čumí, 5.letí a asi trochu nechtěně ale krásně mává :) Promiňte, ale demence je oproti tomuto lichotivý výraz!!! ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Tento film mě zaujal jen proto, že hlavního hrdinu zde hrál chlápek z filmu "Záhada vyvoleného", což byl chvílemi celkem slušný dobrodružný film (na německou tvorbu rozhodně), který ale zazdil poměrně pitomý scénář. Zde to také není se scénářem moc valné, Němci asi viděli nějaký film jako je "Twister" a řekli si, že si natočí svoji vlastní verzi, i když zde pro to nemají prostředí. Myslím, že u tohoto filmu je 2x90 minut naprosto zbytečných. Scény s tornádem jsou celkem dobře udělané a když to člověk bere s nadhledem, tak to má napětí a dá se na to koukat, ale jak tam nebyla nějaká akce a jen se o něčem žvatlalo, tak to byla jen nuda, nuda, nuda a dialogy jak z německého seriálu typu "Stefanie". Radikální ořez na jeden celovečerní film by bohatě stačil. Samozřejmě, že většina postav působí klišovitě a směšně, ale to jsou prostě Němci. No, byla to vlastně blbost, ale zase ne taková, že by to člověku moc vadilo. Relax na jedno zkouknutí. Dvě hvězdičky za ta tornáda. ()

Fallen_One odpad!

všechny recenze uživatele

Ten film určitě má nějaká světlá místa a mnohým by se mohl líbit, ale musím ho hodnotit takto, jelikož bych ho opravdu nechtěl vidět znovu. Další z té sorty, co si hrají na něco víc než jsou a tím pádem jsou ultratrapné. Ani ten bod za pěkný rajdy tomu tentokrát nedám. ()

animaxis odpad!

všechny recenze uživatele

Takových filmů jsem viděl tisíce a už mě to vážně nebaví.Postup při takových filmech je ten,že nejdříve všichni žijí běžný život.Pak si frajer u počítače všimne že se blíží abnormální bouře a pak se konečně děje to na co všichni čekáme.Z bouře se stane obří tornádo i když je to v takové rychlosti fyzikálně nemožné a všední život se mění v peklo při němž uvíznete i ve výtahu.Po filmu 2012 už dávám těmto filmům pravidelně odpad,alespon dokud z tornáda neudělají mlhu nebo jen obří bouři.Bylo by to logičtější a nebyl by tam jen řev ale i tajemnější atmosféra než v zaseklém výtahu! ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Na tv film to i ušlo. Viděl jsem to na nově a film byl vysoce tupý a bez naděje z toho něco vytřískat, ale já se neustále smál. Pro mě to byla spíše komedie a jak ten blb uniknul z tornáda tím, že ho to vzalo i se stanem a pak ho to vyplivlo jinde, kde hulil, tak to byla tak debilní scéna, že jsem se musel smát. ()

Reklama

Reklama