Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když Alexandre náhodou potkal v domě svých společných příbuzných krásnou Fanfan, velmi rychle pochopil, že tahle nepředvídatelná vitální dívka prahnoucí po životě, je jeho životní láskou. Že je jedinečná a přitom jakoby byla všemi ženami, po kterých kdy toužil. Ačkoli cítí, že přitažlivost je vzájemná, nemá odvahu podvést nebo dokonce opustit Lauru, se kterou už dlouho žije poklidným životem, který se nenápadně stal nudnou rutinou. Touží totiž po stálosti a má panickou hrůzu z toho, že by jednal stejně jako jeho přelétavá matka. Současně se však nedokáže vzdát blízkosti Fanfan a proto se rozhodne udržet si dívčino přátelství za každou cenu, ale ovládnout přitom touhu, která ho spaluje. Když bylo Fanfan patnáct, vzala si její sestra, dvojče, život. Od té chvíle žila za dva. A teď našla Alexandra, ale ať se snaží sebevíc, zdá se, že jeho rozhodnutí nedokáže nic zvrátit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (24)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Ve Veselých velikonocích mne Sophie okouzlila, u Fanfan a jejího tance jsem zjistil, že jsem se do ní zcela zamiloval jako Alexandre... Úžasná romantická záležitost, místy dost dusná (krémování opalujících se Sophiiných zad atd..). Velmi okouzlující ! Skvostný byl Sophiin tanec po vylezení z vany ! Dávám tři lahvičky parfémů* * * ()

Asmodin 

všechny recenze uživatele

Všechno se divák dozví až na konci filmu. Celkově film působí spíchlý horkou jehlou. Vykreslení postav je takové jednoduché a zamilování na první pohled je naivní. To, že si člověk rodiče nevybere a často je traumatizován debilní výchovou, není nic nového. A zrovna toho tématu není filmový průmysl ještě přesycen. Na filmu mě strašně znechutily filmové triky, které neměly vůbec žádný význam a působily lacině. A ty úvodní titulky? Hnus! ()

Reklama

Thomick 

všechny recenze uživatele

Fyzická láska sucks aneb Sophiina Fanfan > Perezův Fanfan. --- Vskutku netradiční, zpočátku zasněná, pak spíš do smutna laděná romance s nevinnym šmírákem, co mi drtivou většinu stopáže připomínal Haydena Christensena, a rozkošně klející mrškou v hlavních rolích; potažmo s Thierrym Lhermittem v roli tak moc vedlejší, že by ho jeden snad ani nezpozoroval. :)) Sophiin rozpustilej taneček rozhodně musí patřit ke klenotum francouzský kinematografie. A k vytknutí tu mám snad jen lehce "telenovelí" podání dramatických scén. ()

confisio 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že můj vztah k tomuto filmu je natolik niterní, že nemohu zaručit objektivitu svého hodnocení 😉. Pokud Vám ovšem život dopřeje takovou míru štěstí, že Vás obdaruje setkáním s Femme fatale (Ženy s Homme fatale 😊) a opojeni láskou protančíte v rytmu valčíku noc ve Vídni, budete film Fanfan zbožňovat stejnou měrou, jakou ho zbožňuji já. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Strašná škoda toho závěru! Kdyby ten konec Francouzi "nepoameričtěli", byl bych sáhl po plném počtu hvěz! Bezesporu je to krásný a poměrně neobvyklý film. Alexandr trpí zvláštní fóbií. Svou milovanou Fanfan (nádherná Sophie Marceau) si chce udržet, ale aby mu nezevšedněla, tak odmítá veškerý fyzický kontakt, včetně polibku!!! Má trauma z dětsví, kdy si u jeho matky podávali dveře muži, jako na běžícím pásu.Takovýto vztah, nevztah se Fanfan nemůže líbit a zdá se, že vše spěje k tragickému závěru. Právě ve chvíli, kdy Alexandr začíná číst prakticky dopis na rozloučenou, já uvažuju o 5ti*, protože tak by to logicky skončit mohlo. Bohužel nebylo tomu tak, viz.výše. Přesto je to velmi pěkný film, zvláště nápad se zrcadly, kterými přepaží Alexandr svůj a Fanfanin byt, je vynikající!!! ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama