Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na jednom trhu prodávala zelinářka (S. Zázvorková), která měla syna Jakuba (O. Havelka). A protože to byl její jediný syn, tak se v něm doslova viděla. Jenže Jakub byl pěkně rozmazlený synáček, který si zakládal na své pěkné tvářičce a měl rád pouze lidi s hezkým zevnějškem. Takže se mu vůbec nezamlouvalo, když se jednoho dne u zelinářského stánku zastavila podivná žena, která začala všude strkat svůj dlouhý a šeredný nos… Kdyby ovšem věděl, že to není ledajaká žena, ale zkušená a poněkud zlomyslná čarodějnice, mnohá trápení by si ušetřil. Čarodějnice (L. Kozderková) totiž Jakuba za jeho domýšlivost pěkně potrestala… Jak se z namyšleného panáka stal obětavý a skromný mladík, který si nakonec našel tu pravou nevěstu, se dozvíte v pohádce, kterou podle literární předlohy W. Hauffa "O trpaslíku Nosovi" napsala K. Kuršová a režie se ujala J. Pokorná-Makoszová. Jakubovu nevěstu si zahrála Tereza Pokorná. (Česká televize)

(více)

Recenze (48)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Hauffova pohádka O trpaslíku Nosovi tu dostává těžce na p... nebo po nose. S motivy trochu ponuré německé klasiky si tvůrci téhle kulisové hodinovky pohráli přímo pohádkově a kromě líbezné pětihlavé Emilky a nešikovných šotků se seznámíme s nejpříšernějším receptem na znojemskou omáčku české umělecké tvorby. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Pohodová pohádka, kterou překvapivě táhne Ondřej Havelka. Škoda, že si více nezazpívala Laďka Kozderková. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Vždycky se můžu posrat, když odněkud z bolševickýho archivu, na mě z obrazovky vyskočí papundeklové peklo. Ve světě řádil Rambo, Terminátor, u nás Havelka. Tenkrát asi byla přemíra plastelíny, stály se fronty jenom na ovoce, tak tam ožralý maskér Havelkovi připlácl na ksicht cosi, co mělo připomínat, že ve světě je i princ Charles. Co jiného Havelka uměl, buď hrál nesympa, v tom byl dobrý, nebo ňoumu. Prosím vás, nevykládejte mně, že jste nevěděli, jak tahle zbytečnost dopadne. Ano, to bylo obrovské překvapení, že se ten egostický maník napraví. No, ty pičo, to bych nečekal. To bylo neskutečný! Ještě teď to rozdejchávám. Tahle pičovnost má vše, co od ní čekáte. Kulisy jak pro trotla, debilní herce, předvídatelný děj. A tu paní režisérku Jiřinu Makoszovou si komáři taky mohli odpustit. Na vánoce nás zase bude terorizovat podobnými výblitky. Čekám hodně Čenských, Vašinků a Navrátilů. 20% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Klasická papundeklová studiovka s typickou levnou výpravou, nervními loutkami a rutinním řemeslným zpracováním. Ovšem také zábavně ujetá, vtipná, přitom s jasným poselstvím o pýše, laskavosti a pracovitosti, s výrazným osobitým kouzlem a výtečnými hereckými party. Ondřej Havelka i Laďka Kozderková to totiž rozjíždí nezapomenutelným způsobem. Jedna z těch studiovek, pro kterou u mé generace platí, že tehdy v dětské paměti uvízly hluboko a dodnes se nehodlají pustit. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Nosaté čarodějnice to nikdy neměly snadné. Ale pokud vstoupí do života prostořekému a sebevědomému mladíkovi a zapůsobí na něho výchovně, tak ať se klidně i v dnešní době objevují. Nesnáším pýchu a lidi, co si myslí, že tenhle svět je určený jen jim, a vnucují svoje já druhým lidem... Proto mám rád takové čarodějnice, která se objevila v téhle pohádce a působí tak výchovně! Díky zlepšení povahy si mladík našel i prima nevěstu. Tu pravou, kterou tolik mužů hledá! Sotva by se mu to podařilo, kdyby nepoznal nosatou Čarodějnici. jen víc nosatých čarodějnic s tak dobrým srdcem do naší reality! ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá pohádka s jasným výchovným poselstvím. Slabší jsou křepčící figurky strašidel nebo draka, ale Ondřej Havelka a hudba Ladislava Štaidla udržují koukatelnost. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Není snadná věc, upéct lívanec…Stropnický a Skamene coby rýpaví kuchtíci, Havelka s ptákem místo frňáku a výborná Laďka Kozderková s pětihlavou Emilkou. Pohádka zas tak hrozná není, dokonce souhlasím, že je i trochu poučná. Taková láska k pěkné husičce…nu proti gustu žádný dišputát. Kulisy sice žádná velká sláva, ale jako celek to mělo něco do sebe. Ztráta času to rozhodně není. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu tato pohádka patří mezi spoustu průměrných, jelikož "nad vodou" ji drží pouze herecký výkon pana Havelky. Ostatní představitelé ničím nenadchnou a to ani paní Kazderková. A o tom, že je tato pohádka "zapomenutá" svědčí i to, že ač jsem na CSFD už skoro tři roky, tak ji hodnotím až dnes a to jen díky tomu, že běží právě v televizi a to jsem jim viděl před mnoha lety. Nesdílím s Vámi Vaše nadšení a hodnotím slabými třemi hvězdami. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Když se z pěkné holky vyklube pěkná husa, to je docela normální, tak co se tak divíte, když se z husy vyklube holka jako lusk ??" ;) ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Tyhle ateliérové pohádky vysílané v nědělu odpoledne jsou dosti šílené a velmi laciné, ale beru v potaz, že jsou za tím účelem natočeny a tahle naštěstí patří k těm starým a celkem koukatelným. I když dnes jsem na to narazil na ČT1 a musím říct, že je to dosti blbučké :) ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Luxusní herecké obsazení v čele s mojí oblíbenou herečkou Laďkou Kozderkovou. Ta měla skutečně perfektní frňák. S takovým nosem by se ani nemohla naklonit nad talířem polívky. ()

balba 

všechny recenze uživatele

Perfektní pohádka a herecký výkon L.Kozderkové je skvělí.Škoda , že herečka umřela.Taky by se mi líbylo mít doma Emilku.Škoda , že takových pohádek není víc. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Motivace jednání postav mi zůstala utajena, neseděl mi také časový rozdíl u čarodějnice a v reálném světě, ale dětem se tato jednoduchá pohádka může líbit. Postavy ječí, zpívají, jednají ztřeštěně, drakovi zrzka chutnala, nevěsta byla husa, tak proč ne. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Pekna televizni pohadka. Povedene dialogy a slusne herecke vykony ustredni trojice Kozderkova-Havelka-Hadrbolcova. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Hezká a zcela tradiční kulisová pohádka o velkém nose, pyšném srdci, ale také o práci a lidské dobrotě. Ondřej Havelka si střihl jemu v té době typickou postavu trochu nafoukaného, ale dobrosrdečného mladíka, který se dostane do chalupy nosaté čarodějnice a ta ho nechá trochu vykoupat v jeho nafoukanosti. Ale jak to bývá, láska a pohledná dívka není daleko, ačkoliv může mít podobu zvířete husy. Pohoda, která po nedělním obědě nenudí a pobaví. Hudba: Ladislav Štaidl ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Havelka hraje opět to své "ťululum" a Kozderková si roli náramně užívá. Takže je to svěží, vtipné a nepříliš dlouhé. Paráda.90% ()

M-arta 

všechny recenze uživatele

Další ze starých studiových pohádek, ve kterých "si herci ještě hrají" - zvlášť pan Havelka v ní září opravdu vrchovatou měrou - až radost pohledět... Na mě jako na dítě udělala velký dojem i svojí zvláštní atmosférou, kterou jako dospělá už tak nevnímám a skloubením prvků (herci, loutky, živá husa, umělé kulisy, reálné předměty,...). Přiznávám, že minimálně jednu hvěždičku uděluji z nostalgie. ()

Reklama

Reklama