Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tím vedcov vedených Hashimotom sa snaží zachytiť energiu ducha mladého dieťata vďaka novovyvinutému zariadeniu zvaného Mengerova špongia. Dieťa izolované v prázdnom dome hýbe perami, ale nikto mu nerozumie. Hashimoto získa špeciálneho agenta Ye Qi-Donga ktorý vie čítať z pier, aby mohol zistiť ako a prečo sa duch objavil. A špeciálne ako je možné že žije po smrti... (Pjetko)

(více)

Recenze (97)

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Ano, zápletka je originální a její rozvíjejí je nečekané, ale... není to už trochu překombinované? Všechny ty nitě, uzlíky, náznaky, magnetická pole, vznášení se v prostoru a času... Po téhle stránce jsem trochu zklamaná. Co mě ale nezklamalo, je hloubka citů, se kterými Asiati dokáží pracovat - což se v The Silk potvrdilo. Právě poslední scéna mě nadchla a to, jak to dalo filmu nový rozměr... joj, takové filmy můžu. Postava dítěte (zejména její herec) byla opravdu nepříjemná a ten její nepřítomný pohled mě ještě chvíli bude doprovázet. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tchj-wan ukázal, že to není jen Japonsko, případně Thajsko a Jižní Korea, kdo se snaží o horory, ale i tahle malá země dovede natočit něco, co stojí za to. A není to jen originalita, která je tak silná, ale je to i skutečnost, že stále je zachována hororová podstata a snímek má momenty, kdy vás dovede zamrazit, kdy máte pocit, že vyskočíte z kůže. A taky má parádní cool moment, jako třeba střelba na ducha. Tohle se mi líbilo. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Originální Film jako Prase.. Nejspíš můj První film z Tchaj- Wanu.. Nedopadl vůbec Špatně.. Způsob chytnout ducha do Mengerové Houby a Sledovat Jej.. Co dělá, Jaké má stereotypy.. Nebylo vůbec špatný, Místy super Nečekaný Efekt.. Přestřelka na Silnici s Policajty byla z celého filmu nejlepší! Konečná vyvraždovačka se mi až tak Nelíbila..Ale jedna se o Zajímavý Počin z Ásie! ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pochvalu si určitě zaslouží originalita. A nejde jen o novinky jakými byla vlákna či Mengerova houba, ale o celkové uchopení duchařské tématiky, kdy je strašidlo spíš předmětem bádání, než skutečným strašidlem, ačkoliv samozřejmě i tady dokáže bubák dělat neplechu. Problém je, že díky té neotřelosti se až příliš často vytrácí to, co dělá horor hororem. Ne že by tu byla nouze o žánrové momenty, ale jejich dopad je díky zvolenému konceptu jiný, než by člověk chtěl. A další věcí, co mě překvapila, byla poměrně špatná triková stránka. Některá zjevení patří kamkoliv jinam, jen ne do nového milénia. Nicméně i tak se jedná o příjemný svěží vítr, takže hodnotím lehce nadprůměrně. 60% ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu krásně sedí žánrové zařazení Drama / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi. A přesto to bude pro odkojence béčkových hororů guláš, ve kterém plavou ředkvičky, piškoty a možná i banán, takže jim moc nezachutná. Akce, detektivka, drama, sci-fi, romantika, napětí...všeho je tady dost. A dá rozum, že taková nevyhraněnnost ještě šmrncnutá tou klasicky asijskou melodramatickou linií způsobí, že ty hororové prvky sice nevyznívají tak samoúčelně jako u většiny filmů západní produkce, ale na druhou stranu není Silk tak děsivý, jak by být mohl. A to je škoda, protože nepochybuji o tom, že by to Chao-Bin Su zvládl....kdyby to tak zamýšlel. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Keď Tung (Chen Chang) nájde telo chlapca, je takmer dokonale zachované. Telo by pritom malo byť v značnom štádiu rozkladu. (TheRoller)

Související novinky

Království zabijáků Johna Woo

Království zabijáků Johna Woo

15.06.2010

Po megaprojektu Krvavé pobřeží a krachu velkofilmu z dob čínské revoluce 1949 se John Woo odmlčel. Najednou je tady ale s filmem, který nejen produkoval (spolu se svým dlouholetým parťákem Terencem… (více)

Reklama

Reklama