Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tím vedcov vedených Hashimotom sa snaží zachytiť energiu ducha mladého dieťata vďaka novovyvinutému zariadeniu zvaného Mengerova špongia. Dieťa izolované v prázdnom dome hýbe perami, ale nikto mu nerozumie. Hashimoto získa špeciálneho agenta Ye Qi-Donga ktorý vie čítať z pier, aby mohol zistiť ako a prečo sa duch objavil. A špeciálne ako je možné že žije po smrti... (Pjetko)

(více)

Recenze (97)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Duchařina trochu jinak, která mě až tak moc nenadchla. Iniciativě se meze nekladou, šak taky v žádném případě neříkám, že to byla blbost, nebo že jsem se nudil, jen mi to připadlo na konci trochu udušené. Vlastně bych to ani nenazýval hororem, spíš malinkým mysteriózním pokusem o zamyšlení nad smrtí a principy opuštění těla lidskou duší. Dá se bez problémů zkouknout, jen nečekejte žádné šoky nebo objevení Ameriky...60% ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu krásně sedí žánrové zařazení Drama / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi. A přesto to bude pro odkojence béčkových hororů guláš, ve kterém plavou ředkvičky, piškoty a možná i banán, takže jim moc nezachutná. Akce, detektivka, drama, sci-fi, romantika, napětí...všeho je tady dost. A dá rozum, že taková nevyhraněnnost ještě šmrncnutá tou klasicky asijskou melodramatickou linií způsobí, že ty hororové prvky sice nevyznívají tak samoúčelně jako u většiny filmů západní produkce, ale na druhou stranu není Silk tak děsivý, jak by být mohl. A to je škoda, protože nepochybuji o tom, že by to Chao-Bin Su zvládl....kdyby to tak zamýšlel. ()

Reklama

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Hned zezačátku film nasazuje neokoukaný prvek vědecké metody odhalování duchů, který se tak trochu vymyká běžným filmovým duchům, kteří akorát odněkud bafají a zjevují se jak se jim zachce. Kam má výzkum duchů směřovat je tak trochu nejasné stejně jako proč ten jeden konkrétní duch, kterého vědci sledují, zůstává na svém místě a dělá co dělá zatímco duchové ostatních lidí mizí, což napomáhá hororově detektivní zápletce s pátráním policisty ze speciální jednotky po totožnosti ducha. Se zajímavými nápady přijde i pár překvapení a vůbec je to velmi svěže udělaný scifi film s duchy, který navíc má i docela strašidelně dělané útoky rozzlobených duchů. Co ale filmu trochu škodí je taková překombinovanost a to zvlášť na konci. Některé vedlejší části příběhu jsou tam tak nějak příliš uměle nastrčené a trochu to rozmělňuje spád filmu a jejich vyznění je taky takové umělé a podobným způsobem vyzní i film jako celek, protože sice pointu má jasně podanou a zajímavou, ale cesta k ní je trochu zbytečně krkolomná. Celkově je to ale pokud jde o duchařské filmy velmi svěží a zajímavý film, který stojí za kouknutí už jen kvůli tomu, že v něm jsou duchové jako nějaká "měřitelná veličina" a jejich pozorování je čistě vědecké bez nějakých vymítačů. Ale čtyřku to má trošku slabší kvůli té přílišné zamotanosti. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Detektív so schopnosťou čítania z pier, je jedného dňa vyžiadaný, aby napomohol skupinke vyšetrovateľov paranormálnych javov, pri neuveriteľnom prípade uvezneného ducha malého chlapca. Toho totiž vedcovia za pomoci Mengerovej špongie uzatvorili do jednej z miestností, pričom neustále pozorujú jeho správanie. Nakoľko si neustále niečo "mrmle" popod nos, detektívova úloha je jasná: zistiť, kto je, kým bol, a ako prišiel o život. Neskutočne originálne, no bohužiaľ horor žánru na míle vzdialené (mali by to zaradenie odstrániť). "Gui Si" si zakladá na dvoch dejových linkách takmer totožných príbehov, ktoré sú spoločne, komplet celé, obalené do oprat mysteriózna. Bohužiaľ, užívatelia očakávajúci klasické prvky, špecifické pre ducharinu, dúfajú v nemožné. To, že snímok neponúka žiadne lakačky by som ešte v pohode prekúsol, ale že disponuje minimom atmosférických pasáží sa dá odpustiť len sťažka. Spoliehanie sa iba na príbeh mi prišlo skrátka príliš trúfalé nato, aby som ako iní užívatelia, tento snímok ocenil vyšším, čo i len minimálne nadpriemerným hodnotením. Nudil som sa a do záveru ma hnalo iba poznanie z rozuzlenia. Je mi fakt ľúto - 50% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ázijská produkcia vyniká hlavne myšlienkami a prepracovanosťou dejovej linky, čo mne vyhovuje. Ani tento snímok nie je výnimkou, žiaľ na hororovú stránku veci sa tu akosi pozabudlo. Výbornú ducharinu pripomína akurát len prvá scéna s kanadským fotoreportérom, ďalej sa hororové prvky už len prepadávajú do lacnej priepasti povrchných a nudných efektov so slabučkou atmosférou a nefungujúcimi ľakačkami. Našťastie ma bavil samotný príbeh a rozmotávanie záhady okolo tajomného ducha chlapca. Pointa na záver tiež potešila. Keby sa pridalo na desivých prvkoch, mohlo ísť o výbornú hororovú vecičku. 65/100 ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Keď Tung (Chen Chang) nájde telo chlapca, je takmer dokonale zachované. Telo by pritom malo byť v značnom štádiu rozkladu. (TheRoller)

Související novinky

Království zabijáků Johna Woo

Království zabijáků Johna Woo

15.06.2010

Po megaprojektu Krvavé pobřeží a krachu velkofilmu z dob čínské revoluce 1949 se John Woo odmlčel. Najednou je tady ale s filmem, který nejen produkoval (spolu se svým dlouholetým parťákem Terencem… (více)

Reklama

Reklama