Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tím vedcov vedených Hashimotom sa snaží zachytiť energiu ducha mladého dieťata vďaka novovyvinutému zariadeniu zvaného Mengerova špongia. Dieťa izolované v prázdnom dome hýbe perami, ale nikto mu nerozumie. Hashimoto získa špeciálneho agenta Ye Qi-Donga ktorý vie čítať z pier, aby mohol zistiť ako a prečo sa duch objavil. A špeciálne ako je možné že žije po smrti... (Pjetko)

(více)

Recenze (97)

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

Když už srovnávat čí přirovnávat tak asi nejlepší je Akumu tantei vs. Grudge. Ale zkráceně se dá říct že se jedná o naprosto geniální film ! škatulka horor tu je opět krapáek na okrasu, ale i na tu se ke konci trošičku dostane, jde spíš o to čeho se kdo bojí. Film je vícéméně výborný mystery scifi. Ačkoliv je to duchařina, myslím že o strach, či lekání tu rozhodně nejde. ()

humanbeing 

všechny recenze uživatele

Není moc asijských horrorů, o kterých bych řekl, že jsou téměř dokonalé. O Guisi to můžu s klidným svědomím prohlásit. Dovedu si však představit, že se nebude líbit každému, přece jen není tak přímočarý a nenáročný jako thajský Shutter. Pokud se člověku strefí přesně do vkusu, jako se strefil mně, ve filmu najde jen pouhé minimum chyb (či rušivých elementů). Výraznější chybu dle mého názoru nemá, pokud se tedy nedá počítat v duchařině za chybu to, že upřednostňuje myšlenku před výsledným šokovým efektem. Někdo možná nepřejde fakt, že film čas od času přepne ze strašidelných scén plných napětí do čínské romantiky (ne, tak hrozné jak to zní, to zdaleka není), nebo nezkousne ambicióznost projektu. Pro mě osobně je to nejlepší horrorový počin za rok 2006. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Škoda, že to nebylo kratší a že se některé motivy víc neprobraly, protože by mne zajímaly a ještě víc by ozvláštnily tenhle hodně zajímavý a netradiční nápad, dokonce i zajímavě natočený (třeba ta sice krátká, ale detektivní linka nebyla rovněž marná). Jen tedy netuším, co ti Asiaté mají za problémy s matkami, tohle je v krátké době druhý horor, kde se matky nechovají k synům zrovna srdečně. Líbila se mi i atmosféra, výprava a některé skutečně povedené scény ("Ještě jsem neviděl, aby se někdo udusil nudlemi."), a dokonce i zakončení je sice zkratkovité a zbytečně rychlé, ale vysvětluje v podstatě vše - a tomu hajzlovi pajdavému jsem ten jeho omyl přál. Jinak doufám, že polda v tom bytě už nebydlí a žije s květinářkou Wei (jak dokládá ten podpis na propouštěcí zprávě) a sem chodí jen na čumendu. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Asi podhodnocuju. Protože kdybyste se zeptali, co "Hedvábí" udělalo s mojí psychikou, tak nic. Přitom je to zajímavý mix duchařského příběhu, sci-fi a hororových prvků, vztahů a thrilleru a hraje v tom můj docela oblíbený Chen Chang. Solidní film, který nesedl mé okamžité náladě. Škoda, že se čtení ze rtů nevyužilo víc! ()

Ender66 

všechny recenze uživatele

SPOILERS. Sokrates veľký to muž a filozof raz riekol: “Viem, že nič neviem.” Po dopozeraní Silku som mal pocit, že vďaka tomuto “hororovému skvostu” som sa k majstrovi v uvedomení si svojej nevedomsti priblížil. Z filmu som totiž nepochopil skoro nič:-). Prečo resp. ako mal výskum chlapčeka pomôcť vyskumu Mengerovej špongie o ktorý vláde išlo? Prečo chlapček zabil fotografa a pokúsil sa zabiť muža ktorý ho ošťal?? (aj keď je pravda, že ľudia by nemali zabúdať na slušné správanie ani keď ide o ducha). Prečo Ye Qi-Dong strieľa do duchov čo to dá, keď im to očividne nič nerobí a nezavrie radšej oči keď to raz fungovalo??? Čo to tam porád melú o nenávisti, ktorá umožní duchom zotrvať na tomto svete, keď sa na konci filmu dozvieme, že jediné o čo synčekovi aj mamičke išlo bolo byť spolu? To by sa ale filmu ešte prepáčil keby mal aspoň dobrú atmosféru, poprípade nejaké tie ľakačky. Jediné čo sa ale dostavilo bolo salvy smiechu (ruky vyliezajúce z taniera cestovín), poprípade ubíjajúca nuda (dokonca došlo aj k pretáčaniu, čo inak zo zásady nerobím). Podtrženo, sečteno- Silk neni doble a pokial ty mala moznost pozelat nieco ine, ulobila tak:-). ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Keď Tung (Chen Chang) nájde telo chlapca, je takmer dokonale zachované. Telo by pritom malo byť v značnom štádiu rozkladu. (TheRoller)

Související novinky

Království zabijáků Johna Woo

Království zabijáků Johna Woo

15.06.2010

Po megaprojektu Krvavé pobřeží a krachu velkofilmu z dob čínské revoluce 1949 se John Woo odmlčel. Najednou je tady ale s filmem, který nejen produkoval (spolu se svým dlouholetým parťákem Terencem… (více)

Reklama

Reklama