Reklama

Reklama

Chung gik yan je

  • USA Lethal Ninja (více)
Čína / Hongkong, 2006, 94 min

Režie:

Herman Yau

Scénář:

Herman Yau
(další profese)

Recenze (3)

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Když to začalo, chvilku jsem trnul; ale byl to jen nezbytný čas pro přizpůsobení se stylu snímku. Co si budeme nalhávat, je to béčko, je to nízporozpočtové, plní to všechny své cíle a je to opravdu zábavné. Opět si přiznejme - kdo půjde a půjčí/koupí si DVD s tímto názvem Smrtící ninja a s touto obálkou, neprohloupí, protože dostane silný příběh v rámci tohoto žánru. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Herman Yau jako autor akčního nářezu, kde za základ posloužila stará japonská legenda o soubojích klanů Iga a Kouga? Zpočátku se mi nechtělo věřit, že to opravdu natočil. Akční scény jsou na vysoké úrovni, jelikož je dělal Nicky Li Chung, který je dvorním choreografem Jackieho Chana. Dayo Wong v hlavní roli osvědčuje svůj rozený talent komika. Krásná Eva Huang jako nindža, který se umí fakt bleskurychle převlékat. Je to japonsko, čínská, hk koprodukce, ale dle mého se to povedlo. Celé nosné téma je aktualizováno, režisér to bere s nadhledem, vložil tam dost humoru. Dám ještě reprízu a uvidíme, zda moje hodnocení nepůjde nahoru docela mě to dost bavilo, i když je vidět, že jde o nízkorozpočtový projekt. ()

t_gon 

všechny recenze uživatele

Jak Sysel_CZ píše, tak k pochopení a udělání obrázku o filmu stačí skutečně velice málo – prvních 10minut a víme kde jsme. K tupému ději – doktor vyvine látku, jež může sloužit jako ultimátní lék, ale ukryl ji do skříňky, kterou neotevře nic a nikdo na světě, kromě teď již mrtvého doktora a pouličního muzikanta, o kterého se všichni v následující hodině budou řezat… Tedy kousek mezi béčky těžkého kalibru. Ale tohle ničím neomlouvá zvěrstva, jež se na obrazovce dějí (za všechno úvodní honička : skupina Ninjů běží za autem, které z nepochopitelných důvodů nevytáhne více než 10km/h, čímž dochází k souběžnému běhu-jízdy auta a ninju. Demence následující přestřelky netřeba komentovat. A to ani netušíte, jak se dá po 5m cestě efektně vyhnout hvězdicím rozloženým na cca 1metru, prostě báječné…). Abych jen nekřivdil, tak vyloženě jeden souboj je dobře zvládnutý (paradoxně ten, ve kterém nefigurují „Arab-ninjové“) a s mozkem v režimu offline se do dá přetrpět… Holt, ninja časy jsou nenávratně ty tam. ()

Reklama

Reklama