Reklama

Reklama

Jmenuji se Bruce

  • USA My Name Is Bruce
všechny plakáty
Trailer

Víte, co je největší nevýhodou točení laciných hororových béček? Třeba to, že se jejich příběhy mohou až příliš snadno stát příběhem vaším. Bruce Campbell, legenda z The Evil Dead, to nyní zakusí na vlastní kůži.  Běžný normální divák ho znát nebude, pro fanoušky nízkorozpočtových hororů je však ikonou a modlou. Bruce Campbell, představitel Ashe z The Evil Dead, muž, který všechny přesvědčil, že i s motorovou pilou místo ruky se dá žít plnohodnotný život lovce démonů. A právě tenhle Bruce se rozhodl v roce 2007 natočit hororovou komedii o člověku, kterého zná jako málokdo jiný. O sobě. Tedy plus mínus. Posuďte sami. To se takhle Campbell jednou účastnil natáčení dalšího ze svých pověstných hororových béček, když tu se najednou odnikud vynořili tři jeho adolescentní fanoušci s tím, že potřebují od svého idolu pomoc. Nedávno si totiž zahrávali s černou magií, podařilo se jim vyvolat pradávného asijského boha války Guan-diho a věří, že Bruce Campbell, kterého právě unesli, by mohl být na temné síly tou nejlepší zbraní. Dobře tedy, řekl si herec, únos sice není zrovna korektní cesta k seznámení, ale co by jeden neudělal pro oddané, byť mírně fantazírujícího fandy. Jenže ejhle, občas dokáže skutečnost předčít i fantazii, a tak se Bruce z hodiny na hodinu ocitá v malém těžařském městečku tvář v tvář bestii, o které by si dříve nedovolil ani točit. Je na čase předvést, co všechno se ve svých filmech naučil. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (157)

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Po výborné a originální oddychové akci Bubba Ho-tep se Bruce opět pokusil zaútočit na bránice diváků, to se mu však dle mého názoru nepovedlo. Snímek samotný je vlastně parodie na sebe sama, z čehož se už mnoho vyždímat nedá. Narážek a vtipů je celá řada, avšak jen málo z nich je skutečně zábavných a tak se často stane, že je Bruce střílí všemi směry, leč nic nezasáhne. Jeho schopnost režírovat film se tak zatím ukázala být slepou cestou. Žádného většího překvapení se během filmu nedočkáme a jak už to tak bývá, ty lepší kousky jsou bohužel známé již ze samotného traileru. Uvařené je to zkrátka především pro základnu fanoušků, ale tak snadno se nakrmit nenechám. Na Bruce prostě slabé a i přes fakt, kterým je zahrnutí mé osoby mezi řady jeho příznivců, ** navíc nepřihodím a nechávám je tam, kam zaslouženě patří, tj. sérii Evil Dead, zarytí fanoušci si ale jistě mohou přidat něco navíc. (5/10) ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tak z tohoto netrpělivě očekávaného filmu mám nakonec značně rozporuplné pocity, přičemž převažuje zklamání. My Name Is Bruce je totiž čistokrevná komedie, která hororové prvky podává takovým stylem jako třeba Army of Darkness, ale bohužel (pro mne) na mne její humor vůbec nepůsobí. Laciné a předvídatelné fórky se sice do filmu o "béčkovém králi" formálně hodí, ale já se u nich prostě smát nemůžu. A pokud mě komedii za celou svou délku přinutí pouze několikrát se mírně pousmát, lepší hodnocení si nezaslouží. Každopádně Campbellovi fanoušci možná budou nadšení. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Pri pokuse o objektívne hodnotenie by som sa zastavil až tesne nad odpadom. Je to síce celkom solídne napísané a niekoľko gagov a hlášok je božích ("Motorová píla je cool, chlapče... ale je kurevsky ťažká!"), lenže je to príšerne zrežírované, takže všetko je nakoniec len kŕč a trapnosť. To ale platí len pre neveriacich. Pre uctievačov najlepšej hororovej série a božského Brucea je objektivita v hajzli, pretože v okamihu, keď nastúpi king, roztiahne sa po ksichte úsmev a nezlezie odtiaľ, až kým nenaskočia záverečné titulky. "Nezažil si peklo, mladý, kým ťa nerežíroval Sam Raimi." ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nemůžu říct, že bych byl úplnej nadšenec do Bruce Campbella. Na to tu jsou jiní borci. Každopádně filmy znám a ani z těch jsem dvakrát vykvetlej nebyl. Chápu ale, že mají svoje fanoušky. Fakt ale byl takovej, že jsem se potřeboval zasmát a tohle vypadalo jako na poctivou parodii na všecko to, co Bruce v minulosti natočil. No a přesně tak to taky dopadlo. Bruce si dělal prdel ze sebe, ze svých filmů, rolí a taky Hollywoodu, kterej nesmí chybět nikde...ať je kdekoliv. A výsledek byl takovej, že hodina a půl to byla těžká pohoda, někdy vtipná, jindy trošku míň. Ve výsledku mě ale uvedla do takové pohodové nálady, že se mi z ní vůbec nechtělo. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $1,5miliónaTržby USA $173,066Tržby Celosvetovo $-║ Fajn úlet, ktorý ale mohol byť rovnako dobrou bláznivou zvrhlou tendenciou zábavnosti ako Planéta Teror ale nie je, je to tak na pól ceste, aj keď Bruce Campbell réžiu ako tak zvláda, točí sa prevažne na jednom mieste bez posunu niekam, takže efekt filmu postupne zaniká, však ako v béčkovom filme. /50%/ ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Bruce Campbell je vážně třída ! Pocta k filmu Evil Dead, kde hláška střídá hlášku. Je to taková blbost, až se mi líbila,tenhle humor mi sedí,takže proč ne. Po hororové stránce však slabota. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Bolo to dobré?“ – „Bolo to niečo medzi Caligulou a pokračovaním Šimona a Matúša.“ – „To nie je odpoveď.“ Zlý no dobrácky počin kultového Brucea Campbella (SMRTEĽNÉ ZLO 1 – 3, MANIAC COP 1 – 2, NARUŠITEĽ, KONGO). Bruce patrí ku „ksichtom“ typu Lance Henriksen - majú maličkú fanúšikovskú základňu, ktorá ale nedá dopustiť ani na ich horšie filmy (niekedy sa mi zdá, že HLAVNE na ich horšie filmy). Campbell v roku 2007 režijne skoro-debutoval (v skutočnosti to urobil o dva roky skôr - MAN WITH THE SCREAMING BRAIN) hororovou komédiou VOLÁM SA BRUCE vo vlastnej produkcii a so sebou v hlavnej úlohe. Zahral si namysleného, sexistického, nadržaného, hlúpeho, detinského a arogantného Brucea Campbella, ktorého unesú dedinčania dedinky, aby ich oslobodil od príšery. Podobnú zápletku sme už počuli (TRAJA AMIGOS, GALAXY QUEST), triky sú strašné, o „klasickom“ horore nemôže byť ani reč a na filme je vidieť, koľko (ne)stál. 60% nedám ani napriek brutálnym hláškam („Viem, že je to čudná otázka, ale nemá niekto dynamit?“; „Chvíľu som mal pocit, že som vo Vyslobodení 2 a niekto povie ´Kvič ako prasa´.“; „Čo tu prosím ťa môžeš chcieť o pol piatej ráno?“; „Nakrúcal som v Bulharsku – som pripravený na všetko.“). Jedným dychom ale dodávam, že už kvôli Campbellovi stojí film za pozretie, pretože sranda, akú si zo seba robí, sa nevidí často (citronáda, nakrúcanie sci-fi hororu bez hlavného herca, tanec dvoch nemehiel). Nemyslím si, že by to bol lepší film, ak by stál 80 miliónov, mal triky od ILM a podporné úlohy by mali renomovaní shakespearovské ikony. Stále by to bol zlý film. Je tu ale niečo pre mňa dôležitejšie: mal som pocit, ako keby som po dlhom čase zasa stretol dávneho kamaráta, ktorý sa pred rokmi presťahoval na opačný koniec Zeme. A stále je to on. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Bruce natocil presne to, co bych od nej cekal. Neskutecne zabavny becko s prvkama hororu, u kteryho se ale bat nebudete ani nahodou, i kdyz atmosferu to ma rozhodne fajnovou. Takze co tu vlastne mame, beckove dementni pribeh, kterymu se ale neda uprit jista originalita a vysoka zabavnost, asi schvalne gumove udelanyho zaporaka, nakou tu krev a hlavne famozniho Bruce. Ten nema problem delat si srandu ze svejch filmu, chova se jak prase, kazdyho urazi na potkani, hlaskuje jak o zivot a vsude jinde by to, co predvadi, asi pusobilo trapne, ale v Bruceovo podani to je neskutecne vtipny, ze se clovek musi smat i kdyz jen upadne. Proste skvela oddechova zabava a jeden z nej Bruceovo filmu. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Bruce Campbell si natočil překvapivě chytrou a vtipnou hororovou komedii, do které naházel bezpočet narážek na svoji vlastní kariéru. Tentokrát se on sám dostane do megabéčkového příběhu, aby pomohl obyvatelům městečka Gold Lick před řáděním patrona sojového tvarohu, čínského samurajského démona, boha války a kdovícoještě - děsivého Guan-Dího. Bavil jsem se dobře, a to ani nejsem žádný Bruceův/ Evil Dead zarytý fanda. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tohle bych bral jako takovou taškařici a parodie Campbella sama na sebe, než regulérní film. Hodně mi to připomínalo svým pojetím Velké nesnáze v malé Číně. Prostředí je úplně o něčem jiném samozřejmě, ale postava hlavního hrdiny, kterému všichni věří jak se vyzná a jakej je to bouchač je v podstatě totožná ... Film je hrozně krátký a nic moc extra se v něm neděje, není to prostě vůbec nic extra. Je tady pár suprových hlášek, nápadů a vtipů, ale nic, z čeho bych byl nějak odvařenej. Čekal sem mnohem víc ... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Whoa, to byla jízda, kterou už s předstihem nominuju na největší prdel roku. Prakticky neni minuta, kdy by Bruce ze sebe nedoloval nějakou brutální hlášku, do toho s každým neskutečně vyjebává, že sem takovýho zmetka ve filmu snad ještě neviděl a obvykle ten výjeb doplní ještě nějakou hláškou, nejvíc samozřejmě dostávaj naloženo jeho vlastní fanoušci a když už to vypadalo, že už toho já a moje pleny víc nesneseme, tak se Bruce přesune do městečka zlikvidovat nějakýho démona, ochránce mrtvých horníků a sojovýho tvarohu, kterej vypadá jak dvoumetrovej plastovej Pai Mei z Killbilla a koho potká tomu usekne hlavu a tam prdel začne nanovo a ještě ve větším, protože Bruce je prostě superborec a nadčlověk, teda vlastně jen do doby než zjistí, že se jedná o pravýho démona. Já se prostě smál jako už dlouho ne, tohle neni ani tak nutnost pro fanoušky Bruce, tohle je přímo otázka života a smrti to skouknout. Hail to the King, Baby! ()

choze 

všechny recenze uživatele

Celovečerní sitcom pro fanoušky Bruce Campbella. Nechybí mu vtip, hlášky, odkazy a pohrávání si s klišé, ale na nějaký akčně-hororový nářez v duchu SMRTELNÉHO ZLA 2 či ARMÁDY TEMNOT rychle zapomeňte. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Bruce je klasik a v tomto filme si zo seba robí neskutočnú prdel. Miestami možno až prehnane. Trošku viac horrorových prvkov a lepšej réžie a prilepím aj štvrtú hviezdičku, pretože som sa zabával náramne. Zápletka nebola síce nič moc, ale tvorcovia z nej vycucali maximum. 70%. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Velice průměrný počin, který snad může zaujmout jen příznivce Bruce, mezi které se také tak trochu počítám. Bruce se pokusil natočit vtipné béčko, které neustále svou kvalitu připomíná a dává najevo divákovi, aby náhodou nebral nějakou scénu vážně. Bohužel, obtlostlý Bruce, který se promenáduje v barevných havajských košilích už není to co býval. Sice má stále charisma, ale to nestačí. Příliš často, i na tento žánr, přehrával. Dějová linka také velmi kostrbatá s několika lepšími scénami, ale bohužel téměř žádnými vtipnými (což je u komedie menší problém) situacemi. Možná je to jen moje zdání, ale podstata děje mi přišla analogická poslednímu dílu ze série Evil Dead - Armáda temnot , ač jen velmi povrchně a celkem nenápadně, přece jen tam něco bylo. Jedním z příjemných zpestření byla i přítomnost jednoho z herců z Evil Dead 2, dále pochopitelně potěšila dvojrole odvěkého Bruceova souputníka, Teda Raimiho. Musím se přiznat, že jsem očekával trochu víc a jsem tedy trošku zklamán. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Těžce neoběktivní tři. Pro někoho nepoznamenaného Bruceovou jedinečnou osobností to musí být těžké WTF. ()

Související novinky

Mé jméno je pořád Bruce

Mé jméno je pořád Bruce

20.01.2010

Dobrá zpráva pro fanoušky Bruce „Swallow This!“ Campbella. Vrátí se a bude válčit s dalším hororovým monstrem, tentokrát mnohem klasičtějším. Ano, malá kultovka My Name is Bruce, která alespoň zlehka… (více)

Conan a bulharská kletba?

Conan a bulharská kletba?

12.05.2009

Když jste hollywoodský tvůrce a chcete něco natočit „za hrst dolarů“, jedete do Bulharska nebo Rumunska. Běžně tam točí Seagal či Van Damme (ten to v JCVD popsal jako to nejhorší, co vůbec může… (více)

Reklama

Reklama