Reklama

Reklama

Jmenuji se Bruce

  • USA My Name Is Bruce
všechny plakáty
Trailer

Víte, co je největší nevýhodou točení laciných hororových béček? Třeba to, že se jejich příběhy mohou až příliš snadno stát příběhem vaším. Bruce Campbell, legenda z The Evil Dead, to nyní zakusí na vlastní kůži.  Běžný normální divák ho znát nebude, pro fanoušky nízkorozpočtových hororů je však ikonou a modlou. Bruce Campbell, představitel Ashe z The Evil Dead, muž, který všechny přesvědčil, že i s motorovou pilou místo ruky se dá žít plnohodnotný život lovce démonů. A právě tenhle Bruce se rozhodl v roce 2007 natočit hororovou komedii o člověku, kterého zná jako málokdo jiný. O sobě. Tedy plus mínus. Posuďte sami. To se takhle Campbell jednou účastnil natáčení dalšího ze svých pověstných hororových béček, když tu se najednou odnikud vynořili tři jeho adolescentní fanoušci s tím, že potřebují od svého idolu pomoc. Nedávno si totiž zahrávali s černou magií, podařilo se jim vyvolat pradávného asijského boha války Guan-diho a věří, že Bruce Campbell, kterého právě unesli, by mohl být na temné síly tou nejlepší zbraní. Dobře tedy, řekl si herec, únos sice není zrovna korektní cesta k seznámení, ale co by jeden neudělal pro oddané, byť mírně fantazírujícího fandy. Jenže ejhle, občas dokáže skutečnost předčít i fantazii, a tak se Bruce z hodiny na hodinu ocitá v malém těžařském městečku tvář v tvář bestii, o které by si dříve nedovolil ani točit. Je na čase předvést, co všechno se ve svých filmech naučil. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (157)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

„Bezstarostná jízda?“ Znám. Líbila se? Jo. „Tak to si jí doufám pořádně užijete!!!“ No a Bruce měl vážně pravdu. Můj oblíbený herec se nebál usednout do režisérského křesla a udělat si srandu sám ze sebe. Tento film je určený převážně pro podobné nadšence a milovníky „Ashe“ jako jsem já, takže jsem k této parodii-komedii přistupoval poněkud odlišně, než tomu bývá u jiných podobně laděných filmů. A že to byla vážně jízda! Campbell ze sebe udělal luxusní „hovado“ a „salámistu“, který hýří hláškami a trapným humorem na všechny strany. Každopádně svůj účel to splnilo, já se pobavil a navíc si odtud odnáším několik nezapomenutelných zážitků. Navíc mne velice potěšila přítomnost Teda Raimiho. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Bruce Campbell si natočil překvapivě chytrou a vtipnou hororovou komedii, do které naházel bezpočet narážek na svoji vlastní kariéru. Tentokrát se on sám dostane do megabéčkového příběhu, aby pomohl obyvatelům městečka Gold Lick před řáděním patrona sojového tvarohu, čínského samurajského démona, boha války a kdovícoještě - děsivého Guan-Dího. Bavil jsem se dobře, a to ani nejsem žádný Bruceův/ Evil Dead zarytý fanda. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nemůžu říct, že bych byl úplnej nadšenec do Bruce Campbella. Na to tu jsou jiní borci. Každopádně filmy znám a ani z těch jsem dvakrát vykvetlej nebyl. Chápu ale, že mají svoje fanoušky. Fakt ale byl takovej, že jsem se potřeboval zasmát a tohle vypadalo jako na poctivou parodii na všecko to, co Bruce v minulosti natočil. No a přesně tak to taky dopadlo. Bruce si dělal prdel ze sebe, ze svých filmů, rolí a taky Hollywoodu, kterej nesmí chybět nikde...ať je kdekoliv. A výsledek byl takovej, že hodina a půl to byla těžká pohoda, někdy vtipná, jindy trošku míň. Ve výsledku mě ale uvedla do takové pohodové nálady, že se mi z ní vůbec nechtělo. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Hezká hudba na začátku filmu dá podnět k tušení, že to bude komedie. V tomto případě hororová komedie z trochou krve. Faktor Bruce Campbella: Smrt mrtvých, Maniac cop, Zhroucení měsíce, Muž s křičícím mozkem, Vetřelčí apokalypsa, Vetřelec z jeskyně...Bruce Campbell je ten nejlepší herec své generace...a basta!! Když nemáš rád Bruce, jdeš pěšky!!! Scéna z citrónovou limonádou je nechutná. Můj Bože, je to fanoušek!! Zemřou všichni pokrevní příbuzní, no to není tak hrozný, že? Myslím, že v tomhle pokoji už chybí jen vzorek mé stolice. Ty nevíš co to je strach, nikdy jsi totiž nedělal se Samem Raimim!! Kahu - ta - ei - smiley. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Pri pokuse o objektívne hodnotenie by som sa zastavil až tesne nad odpadom. Je to síce celkom solídne napísané a niekoľko gagov a hlášok je božích ("Motorová píla je cool, chlapče... ale je kurevsky ťažká!"), lenže je to príšerne zrežírované, takže všetko je nakoniec len kŕč a trapnosť. To ale platí len pre neveriacich. Pre uctievačov najlepšej hororovej série a božského Brucea je objektivita v hajzli, pretože v okamihu, keď nastúpi king, roztiahne sa po ksichte úsmev a nezlezie odtiaľ, až kým nenaskočia záverečné titulky. "Nezažil si peklo, mladý, kým ťa nerežíroval Sam Raimi." ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Sojový tvaroh neboli tofu je jídlo vyráběné srážením sojového mléka se sádrou (případně jinými prostředky). Jedná se o tradiční jídlo v Asii. (Kryton)
  • Farmář volající po angažovaní Jacka z Evil Dead 2 je herec, který Jacka v Evil Dead 2 hrál. Je to herec Dan Hicks. (Kryton)

Související novinky

Mé jméno je pořád Bruce

Mé jméno je pořád Bruce

20.01.2010

Dobrá zpráva pro fanoušky Bruce „Swallow This!“ Campbella. Vrátí se a bude válčit s dalším hororovým monstrem, tentokrát mnohem klasičtějším. Ano, malá kultovka My Name is Bruce, která alespoň zlehka… (více)

Conan a bulharská kletba?

Conan a bulharská kletba?

12.05.2009

Když jste hollywoodský tvůrce a chcete něco natočit „za hrst dolarů“, jedete do Bulharska nebo Rumunska. Běžně tam točí Seagal či Van Damme (ten to v JCVD popsal jako to nejhorší, co vůbec může… (více)

Reklama

Reklama