Reklama

Reklama

Ošklivka Betty

(seriál)
  • Česko Ošklivá Betty (více)
USA, (2006–2010), 60 h 35 min (Minutáž: 41–43 min)

Tvůrci:

Silvio Horta

Hudba:

Jeff Beal

Hrají:

America Ferrera, Eric Mabius, Tony Plana, Ana Ortiz, Becki Newton, Michael Urie, Mark Indelicato, Vanessa Williams, Judith Light, Ashley Jensen (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(85)

Obsahy(1)

Ve světě špičkové módy je image vším. Oblečení, které se určitou dobu zrovna nosí, může být za pár týdnů absolutně nemoderní. Jedinými stálicemi v tomto uspěchaném světě jsou superštíhlé krásky, které tyto oděvy oblékají. Může do této společnosti vůbec zapadnout úplně obyčejná dívka, mírně baculatá a tak trochu nezajímavá? Možná ano. Nebo alespoň Betty Suarez se o to snaží ze všech sil. Je to bystrá, pracovitá a svým způsobem i roztomilá mladá žena a právě svým kladným přístupem k práci si později získává respekt u kolegů i samotného syna magnáta módního časopisu s názvem „Mode“.

V americkém seriále inspirovaném kolumbijskou telenovelou „Yo Soy Betty La Fea“ září například America Ferrera (Sesterstvo putovních kalhot) v hlavní roli Betty nebo Rebecca Romijn (X-Men) jako Alexis. (delaware)

(více)

Recenze (61)

chrispe 

všechny recenze uživatele

Pokud v této "Ošklivce" budete hledat originál, tak nejspíš odejdete s pláčem. Tato Betty není ze vztahů ustrašená nesebevědomá žena, ale prostě jen ženská, co se věčně šíleně oblíká a měla by změnit účes (i když chlapi na ni letí :-). Neříkám, že seriál sleduju od prvního dílu do posledního, ale když se kouknu, tak se většinou dobře pobavím. A to je fajn! ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Nejdříve jsem se sledování seriálu bránil zuby nehty, nechtěl jsem nic slyšet o čemkoliv, co má něco společného s telenovelami, ale nakonec jsem jsem překousl své mužské "já" a pustil si první díl. A za pár hodin jsem jich měl nakoukáno osm. A druhý den jsem pokračoval. Skvěle zahrané (sebe)parodující postavy, spousta narážek, neutuchající vodopád humor a romantika držena v únosných mezích, popřípadě zesměšňující přesládlost vztahů? Tomu se nedá odolat. Většina z charakterů je načrtnuta výborně a zahrána ještě lépe. Kdyby se toho čeští tvůrci chopili z poloviny tak dobře, bylo by se proč radovat, ale nepovedlo se a zatímco Ošklivka Katka je prostě jen přesládlý romantický blábol, tak Ošklivka Betty je komediální seriál, který zaručeně pobaví. ()

Reklama

danecek24 

všechny recenze uživatele

Zlatý Glóbus - cena (2) - 64. ročník (za rok) 2006 - *Nejlepší seriál (komedie / muzikál), *Nejlepší herečka v seriálu (komedie / muzikál) - America Ferrera + nominace (2) - 65. ročník 2007, 66. ročník 2008 - Nejlepší herečka v seriálu (komedie / muzikál) - America Ferrera ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Mnozí seriál viděli, např. já ale pouze v původní originální kolumbijské verzi. K této americké verzi jsem ale objevil jeden fajn krátký odkaz "Best coming out", kdy je Justin na svatbě své matky a hodnotím jen tento odkaz - jemné, lidské, dojemné, krásná skladba k tanci, marně jsem si lámal hlavu, co to je za písničku ... tak se pokochejte alespoň tímto tříapůl minutovým klipem z Ugly Betty USA series ... 97109 ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Jeff Beal: 1. La Fea Mas Bella – Angelica Vale & Jaime Camil ,2. El Club De Las Feas – Banda El Recodo ,3. Simple – Daniela Romo ,4. Con Tu Amor – Pandora ,5. Haria Hasta Lo Imposible – El Coyote Y Su Banda Tierra Santa ,6. Sigue Tu Ruta – Graciela Beltran ,7. La Verdad – Los Invasores De Nuevo Leon ,8. Que Vuelva Pronto – Los Originales De San Juan ,9. Me Quiero Casar – Control ,10. Lucero De Mi Alma – Emilio Navaira ,11. Lo Eterno – Celso Piña ()

Galerie (86)

Zajímavosti (13)

  • Betty má na nočnom stolíku knihu "Sesterstvo putovných nohavíc". America Ferrera si zahrala v rovnomennom filme, ktorý vznikol na základe tejto knihy. (m.a.t.o.)
  • Exteriér múzea moderného umenia je v skutočnosti New England Aquarium v Bostone, upravené počítačovými efektami. (m.a.t.o.)
  • Rodina Suarezovcov pochádza z Mexika, no žiaden herec, ktorý do tejto filmovej rodiny patrí, Mexičan nie je. America Ferrera, hoci sa narodila v USA, má honduraské korene, Tony Plana je Kubánec, Ana Ortiz z polovice Portoričanka a z polovice Írka a Mark Indelicato je z polovice Portoričan a z polovice Talian. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama