Reklama

Reklama

Ošklivka Betty

(seriál)
  • Česko Ošklivá Betty (více)
USA, (2006–2010), 60 h 35 min (Minutáž: 41–43 min)

Tvůrci:

Silvio Horta

Hudba:

Jeff Beal

Hrají:

America Ferrera, Eric Mabius, Tony Plana, Ana Ortiz, Becki Newton, Michael Urie, Mark Indelicato, Vanessa Williams, Judith Light, Ashley Jensen (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(85)

Obsahy(1)

Ve světě špičkové módy je image vším. Oblečení, které se určitou dobu zrovna nosí, může být za pár týdnů absolutně nemoderní. Jedinými stálicemi v tomto uspěchaném světě jsou superštíhlé krásky, které tyto oděvy oblékají. Může do této společnosti vůbec zapadnout úplně obyčejná dívka, mírně baculatá a tak trochu nezajímavá? Možná ano. Nebo alespoň Betty Suarez se o to snaží ze všech sil. Je to bystrá, pracovitá a svým způsobem i roztomilá mladá žena a právě svým kladným přístupem k práci si později získává respekt u kolegů i samotného syna magnáta módního časopisu s názvem „Mode“.

V americkém seriále inspirovaném kolumbijskou telenovelou „Yo Soy Betty La Fea“ září například America Ferrera (Sesterstvo putovních kalhot) v hlavní roli Betty nebo Rebecca Romijn (X-Men) jako Alexis. (delaware)

(více)

Recenze (61)

netahlo odpad!

všechny recenze uživatele

Kdysi davno jsem videl jeden dil, kdyz jsem byl doma a laboroval s nejakou nemoci. Od te doby mam zafixovano v hlave, ze vetsich zhovadilosti uz moc natoceno nebylo. ()

jasiska 

všechny recenze uživatele

Tento seriál sa mi páči - už len kvôli ukážkam z telenovely so Salmou Hayek v prvých dieloch:-) Niekedy sa rehocem, až si aj sama sebe pripadám hlučná, niekedy je to napínavé ako koniec 1. série Prison Break a niekedy som dokonca dojatá. Také široké spektrum emócií, aké ponúka tento seriál, tu ešte asi nebolo. Navyše (a je to dosť prekvapivé) okrem tradičných intríg a patálií (a tie tiež stoja za to!) ponúka aj celkom blízky pohľad do duší hlavných postáv, a tak aj záporáci získavajú ľudský rozmer. Zvyčajne majú seriály časom tendenciu strácať pôvodný lesk originality, ale Ugly Betty stále len získava. Pod pláštikom blbých fórkov a prvkov paródie sa totiž skrýva fakt kvalitný seriál. ()

Anderas 

všechny recenze uživatele

Velice svěží a rozverný seriál s poměrně sofistikovaných humorem ... no, místy ... kde se ovšem postavy jasně rozčlenily na zábavné (Willy, Marc, Amanda, Daniel) a ty naprosto otravné (Ignatio, Hilda, Santos, teplouš-neteplouš Justin). Snad jen Betty se pohupuje na hraně, nevěda do které kádě se má ponořit. Seriál se nebere vážně a utahuje si kde z čeho, především však z přehypovaného světa módy, luxusu a slávy, ke kteréžto parodii občas přispějí i další celebritky. V rámci druhé série se vyrojilo velice nezdravé množství podprůměrně zajímavých dílů, i tak ale zázračně seriál drží svůj standard a nyní se leští a upravuje pro start do nové série. Tak uvidíme ... UPDATE: Seriál sleduju už jen ze setrvačnosti a jsem dost zvědavý, kdy mě to přestane bavit úplně, protože v podstatě vše, co jsem chválil výše se ze seriálu během 3. a 4. série úplně vypařilo nebo přetvořilo v plochou nudu. ()

suzanne1997 odpad!

všechny recenze uživatele

Popravdě ani nevím, proč jsem se rozhodla pustit si první díl. A ještě větší záhadou je pro mne fakt, že jsem vydržela dalších několik, pravda, vždy s odstupem zhruba pěti dílů, ale i tak si myslím, že to byl pokrok. Takhle tomu bylo alespoň u první řady, u té druhé jsem viděla první a některý uprostřed. Třetí řadu jsem přeskočila úplně a po hrozivé scéně, kdy Betty ve čtvrté sundávali rovnátka, která se jí přichytila na podprsence, jsem to už opravdu vzdala. Nevím, co jsem čekala, ale ani konec to nijak nevylepšil. Tohle byla velká katastrofa a ještě větší omyl. Pokud bych to měla srovnat s Ošklivkou Katkou, tak Katka zvítězí, i přes ten strašně rychlý konec, na plné čáře. Tenhle odpad rozhodně nedoporučuji, nemá cenu se na něj dívat, ztrácet s ním čas, ba dokonce na něj myslet, až tak hrozivý tento seriál je. Děkuji za vysokou laťku některých televizních stanic. Tohle bych nezařadila ani na tv Barrandov, i tato televize má totiž větší úroveň než na kterou sem, alespoň podle mě, snížil tento seriál. ()

kaze 

všechny recenze uživatele

niekedy aj gýč má taký šmrnc..mám rada, keď je niekedy niečo prehnané. A toto je taký vyumelkovaný seriál, že až sa mi to páči. Robia si tam sem-tam super vtipy z modelingového prostredia, tak to má niekedy aj šťavu. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Mnozí seriál viděli, např. já ale pouze v původní originální kolumbijské verzi. K této americké verzi jsem ale objevil jeden fajn krátký odkaz "Best coming out", kdy je Justin na svatbě své matky a hodnotím jen tento odkaz - jemné, lidské, dojemné, krásná skladba k tanci, marně jsem si lámal hlavu, co to je za písničku ... tak se pokochejte alespoň tímto tříapůl minutovým klipem z Ugly Betty USA series ... 97109 ()

KuZd 

všechny recenze uživatele

Prvi serie za 3,5 hvezdy. Ty dalsi nevim, na ne jsem uz nemela nejak silu a chut. Kazdopadne tenhle serial je pomerne dost nesourody, nektere dily jsou strasne slabe a nektere jsou nabite humornyma scenkama a skutecne se bavite. Super postava je ta zapornacka cernoska:) ()

bagetka007 

všechny recenze uživatele

Trošku na jiném principu než ostatní zpracování, která znám...viděla jsem jen cca 10 dílů (průřez), na můj vkus to bylo moc barevné... ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

Pokud v této "Ošklivce" budete hledat originál, tak nejspíš odejdete s pláčem. Tato Betty není ze vztahů ustrašená nesebevědomá žena, ale prostě jen ženská, co se věčně šíleně oblíká a měla by změnit účes (i když chlapi na ni letí :-). Neříkám, že seriál sleduju od prvního dílu do posledního, ale když se kouknu, tak se většinou dobře pobavím. A to je fajn! ()

vendy63 

všechny recenze uživatele

Betty je telenovela ,to by měli někteří brát v potaz. Né každému se to musí líbit ale podle mého to vubec není špatné. Moc se mi to líbilo. Mám ráda příběhy kdy dobro zvítězí nad zlem zvlášť v dnešní době. ()

ljukyljuk 

všechny recenze uživatele

Zo všetkých troch spracovaní, ktoré poznám, je toto najlepšie, najvtipnejšie, postavy sú "preplácané" až do stereotypnosti, čo považujem za istú formu sebairónie. Zhliadol som pár častí, takže nemôžem hodnotiť nejako extra príbeh, ale za to, čo som videl dávam 50% ()

Railman 

všechny recenze uživatele

Vynikající America Ferrera v tomhle fakt vtipném seriálu stojí zato! Celé je to trochu parodie na telenovely, proto to může někomu připadat kýčovité. Ale já se už těším na druhou sezónu. :) ()

DadysGirl 

všechny recenze uživatele

Já vim, že je to hovadina... Originál jsem nikdy neviděla a asi ani nehodlám, ale tohle se mi asi zařadí do kategorie guilty pleasure... Dělám podobnou práci jako ona a občas jsem ztracená... A tohle je tak jednoduchý, že můžu prostě vypnout mozek a koukat... Myslím, že si absurditu plně uvědomují i tvůrci a sáhli i k parodii... Telenovela, kterou sleduje otec v TV je prostě výborná! A překvapivě se v tom objevuje spousta známých tváří a jmen a Salma Hayek jako producent (i jako herečka)... ()

Reklama

Reklama