Reklama

Reklama

Pen choo kab pee

  • USA Unseeable, The
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Děj se odehrává v roce 1934 a seznamuje nás s mladou těhotnou ženou Nualjin hledající svého ztraceného manžela. Přijímá práci služky ve starém domě patřícím bohaté vdově Runjan. Dům je hlídán přísnou slečnou Somjit. Nualjin si brzy najde přítelkyni Choy, která ji pomůže porodit dítě a postupně jí odkrývá strašidelný příběh týkající se domu a madam Runjan. Nualjin zde kromě několika divných lidí potká i někoho, koho by určitě nečekala a zjišťuje, že vše je naprosto jinak, než se zprvu zdálo. (TomikZlesa)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (21)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Kinder Surpise, alebo dva filmy v jednom. 3/4 filmu je to ťažká zívačka kedy má človek pocit, že už desiatý krát sleduje tú istú expozíciu a sem-tam je dokrmený nejakou tou lacnou indíciou. Posledná 1/4 (preberačka) je akoby z iného sveta a okrem atmosféry sa pomaly dostaví aj pointa, ktorá tlačí produkt do ligy silne sympatických. Asi prvý ázijský horor, ktorému úprimne želám remake v pazúroch kvalitného remeselníka (neverím, že toto píšem práve pri Wisitovi!). Zmierlivé tri hviezdy. 50% ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Málem jsem zešílel nudou a film dával na dvakrát po půlkách ... Hodinu a čtvrt se tam vůbec nic neděje, ale absolutně nic. Odehrává se to buď v jedný nevybavený místnosti a nebo na zahradě. Dialogy asi čtyřech postav totálně o ničem. Lekaček je pár a naprosto na mne nefungovaly. Totální demence vrcholila když nastalo půjčování novorozence matkou tajemné ženě v jiným baráku (už vidím matku, která třeba jen na pár hodin půjčuje z jakýhokoliv důvodu cizí ženské svoje dítě!!!), to na mne bylo moc i v takovým žánru, jako je horor. Navíc trapnej hereckej výkon hlavní herečky, přehrávání typu "pozor, já mám strach!" či "teď se opravdu zlobím!" ... Achjo, tohle a takhle fakt ne, to je ubohost. Zachránila to poslední čtvrt hodina a předvídatelný klasický závěr (tady by ani spoiler nevadil ...). Na konci se trochu divočilo a to mě vyloženě přemluvilo dát druhou *. Tento film mne úplně sral, když jsem na něj koukal. Nikdy víc! ()

Reklama

May 

všechny recenze uživatele

Nadherny melancholicky horror uchvatne stylizovany do 20. let 20. stoleti je urcite nejen diky poetice a jemnosti pribehu i samotneho zanru tim nejlepsim, co Sasanatieng doposud natocil. Atmosfericky opousti prekombinovanost predchozich filmu a vraci se k primocaremu vypraveni potemnelymi zakoutimi plnymi tajemna stejne jako je pred sedmi lety pouzil v Nang Naku, kterym se nechal inspirovat zhruba stejnou merou jako v Thajsku pomerne neobvyklou stylizaci, ktera pred lety strhla velkou pozornost pri pouziti v erotickem skoro-velkofilmu Jan Dara. 9/10 ()

tombac 

všechny recenze uživatele

The Unseeable jsem si z několika důvodů předběžně pasoval na jednu z největších filmových událostí letošního roku. Především mě natěšilo jméno režiséra, jehož předchozí dva filmy srší originalitou a neotřelým výtvarným perfekcionismem. Nalákal mě též trailer, z kterého jsem měl pocit, že nejnovější Sasanantiengův snímek se náladou a audiovizuálnem bude blížit mé milované Janghwa, Hongryeon a navíc mně, milovníkovi duchařin, připraví několik mrazivých lekaček (výborně pojatá scéna s houpačkou a viselcem). Dá se říci, že jsem se dočkal. Jenže to má své ale... Režisér svůj film krásně stylizuje do retra, protkává ho silnými závany melancholična (ano, na filmu je znát, že Sasanatieng je autorem scénáře k poetickému domorodému horroru Nang Nak), brilantně pracuje s houpavou kamerou, hudbou a zvuky... Bohužel horrorová stránka se mu dle mého zdařila tak napolovic. Je schopný v budování napětí a jeho kořenění příjemnými šokovými momenty (ty se však až příliš opakují), leč mnohé potenciálně strašidelné a znepokojivé scény v jeho podání nefungují, nejsou dotažené a působí lehce ošuntěle (třeba scény se stařenou a rukou). A nemůžu si pomoci - celá fabule snímku na mě už od začátku dělala dojem nepůvodnosti a naprosto přesně jsem odhadl, kterému známému mysterióznímu horroru se The Unseeable dost podobají. A víceméně mi tak byl předem jasný jeho průběh a vyvrcholení. Škoda. Sasanantiengův počin má své nesporné kvality, přesto mě napoprvé trošičku zklamal. Zatím 7/10. ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Unseeable jsou celí o atmosféře a spojitostech. Při sledování jsem měl několikrát výhrady ke konkrétním scénám, ale jakmile dokoukáte do konce (a pochopíte), tak ten film nemůžete nemilovat. Samy mrazivé scény jsou postavené na stále se opakující technice, kdy nevíte co hrdinka vidí, což mi při sledování nějakou dobu vadilo kvůli věčnému opakování - ovšem opět, jakmile přijde konec a vy pochopíte, na co jste se to koukali, zjistíte, že to vůbec nebylo důležité. Nejvíc mi vadily ony trapné pokusy o hrozné klišé žánru, po kterých se má divák leknout. Jednou jsem se opravdu leknul, to ano, ale jinak byly tyto scénky pro mě jako pěstí na oko a celý film, no, neříkám shazovaly, ale musel jsem je brát jako nutné zlo kvůli lidem, kteří od filmu tento kýčovitý nešvar budou očekávat a jinou formu strachu by nepřijali. I přes výhrady k nějakým detailům dávám plný počet, protože jsem už jednak dlouho neviděl film který by zpětně dával svíravý jiný smysl, ale hlavně proto že atmosféra kterou buduje je úžasná a nesmyslné scénky časem smysl dají. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Wisit Sasanatieng se pro tento film inspiroval u duchařských grafických románů z 30. a 40. let od thajského spisovatele Hema Vejakorna. Díky velké podobnosti filmu s jeho romány dokonce nadace Barom Khru, jež vlastní práva na všechny jeho práce, zvažovala podání žaloby na produkční společnost Five Star Production. (Raztubyl)
  • Kvůli velmi nízkému rozpočtu nemohl Wisit Sasanatieng ve filmu použít svou obvyklou stylizaci z předchozích dvou filmů. (Raztubyl)

Reklama

Reklama