Reklama

Reklama

Když se mimozemská kosmická loď zřítí na Zemi, lidé zde právě prožívají období Vikingů. A skandinávští bojovníci se pustí do bitvy s tím nejneobvyklejším nepřítelem. Užijte si sci-fi thriller z dílny režiséra Howarda McCaina.  Mezi hvězdami zuří staletí staré bitvy. Jedna z vesmírných lodí se zřítí na Zemi, konkrétně do fjordů Norska. Přežije jen Kainan a k jeho velkému zděšení také Moorwen – divoké stvoření podobní zvířeti, které záměrně škodí těm, kteří mu v jeho očích ublížili. Moorwen zabíjí všechno, co mu vstoupí do cesty. Kainan se musí chtě nechtě spojit s Vikingy a zničit agresivní bestii dříve, než ona zničí je. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (421)

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Beowulf říznutý Predátorem. Na sci-fi béčko je tady dost solidní obsazení a povedená hudba (ikdyž každý motiv mi připadal podezřele známý). V rámci žánru jsem nadprůměrně uspokojen :).. 7/10 ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Už jsem se k tomu vyjadřoval ve Vikingové (1999), ale řeknu to znova. Kdo KURVA vymýšlí tyhle názvy???!!! Který bezmozek rozhoduje o tom, jak se bude jmenovat česky který film??? By mě vážně zajímalo, který ubožák!!!! Protože tohle se neslučuje se zdravým rozumem. Outlander!!!!! Kde tam kdo vidí Vikingové II!!! Spojitost s Vikingy ('99) absolutně a totálně nulová!!!!!!! Těmi Vikingy, kteří se jmenují 13th warrior! Fakt je mi z toho na blití!!!! |||||||||||||||||||| Teď tedy k filmu.Tohle jsem vážně nečekal. Začátek mě hodně zarazil a dlouho jsem dumal, jestli jsem vůbec pustil správný film. Ale nelitoval jsem ani minutu. Jasně, je to celkem naivní a tak trochu B-čko, ale mně těžce sedlo do nálady a já si to vážně hodně užil.. Sestava hlavních postav moc kvalitní, efekty parádní, alieni skvělí a fakt výborný spád. Jo, já se za svých 5* vůbec nestydím a rád na to kdykoliv kouknu znovu! ()

Hanes88 

všechny recenze uživatele

Určitě zajímavě pojatý film. Až na Rona Perlmana byli všichni herci docela neznámí, ale všichni zahráli skvěle. Co se týče efektů, ty mohly být trochu lepší. Nebudu tady raději zmiňovat to, že se to jmenuje Vikingové II, i když to nemá s němi nic společného. Ty české názvy mě štvou už dlouho. Jinak je to ale docela dobrý film, u kterého se člověk, který má rád fantasy, určitě nenudí. 65%. ()

janesX 

všechny recenze uživatele

Títo Vikingovia ma bavili asi tak, že som nemal problém nedovidieť to do samého konca. Logika nikde - veď načo.. Na niečo sa aj dalo pozerať (scéna v drevenej krčme, niektoré kulisy, drevená osada, krajina) ale čo z toho keď zakaždým pribehla tá "PC" scifi potvora a pokazila užajtakpokazené. Réžia zlyhala už pri súboji s medveďom, niečo také poriadne natočiť bolo asi nad všetky sily. Keď prišla na rad zápletka "jedni Vikingovia proti druhým Vikingom", robil som si srandu či to je "Piati proti Piatim". No ok tak bolo ich tam trochu viac, ale ajtak - ten film sa len tak tvári že je dobrý. Na to aby aj ozaj bol pár veľkých vlasatých chlapíkov, zopár drevených chatrčí a James Caviezel nestačia. ()

Zombi 

všechny recenze uživatele

Vikingové říznutí Predátorem, zní to dobře a ikdyž to mohlo být i lepší (jede se podle šablony - cizinec všechny zachrání a získá ženu a dítě), pořád je to poctivé akční scifi béčko. Myslím že ten film mohl jít klidně do kin, oproti některé konkurenci, která se tam válí, se nemá za co stydět. Ron Perlman si tam moc nezahrál, ale jeho nástup na scénu stál opravdu za to, drtič lebek s dvouma obrovskejma kladivama. ()

Dallas 

všechny recenze uživatele

Na zemi havaruje vesmírna loď. Haváriu prežije len jeden člen posádky, vojak Kainan a votrelec, ktorý na palube nemal čo hľadať. Zatial čo Kainan prechádza rýchlokurzom stredovekej nórštiny, ktorá sa neskutočne podobá na súčasnú angličtinu sa z Moorwena (toho votrelca) stáva obávaný predátor severských lesov. Kainan je zajatý tamojšími obyvateľmi, ale rýchlo sa stáva velice platným členom vikingskej jednotky určenej na ulovenie Moorwena. Schválne som použil slová ako votrelec, predátor a vikingovia, aby bolo zrejmé, že príbeh nie je nejak originálny. Jedná sa o čistokrvné béčko a taký je aj scenár, či výkony hercov. Výnimkou je John Hurt a aj Hellboy Perlman potešil svojou ukážkou kladivárskej zručnosti. James Caviezel svoj nasraný, kamenný výraz postiteľa nespustil ani na chvíľu z tváre. Však na druhú stranu mu tieto role celkom sedia. Film je vo vizuále veľmi dobrý, akčný a stopáž sa mi tiež nezdá až tak prepálená. Zatiaľ u mňa silné 3* s nábehom možno aj na 4*. Ukovaných 65%. ()

Movie Gourmet 

všechny recenze uživatele

Film, který česky pojmenovali Vikingové II není žádným pokračováním úspěšného snímku s Antoniem Banderasem. Je to hovadina, která si nezaslouží víc než dvě hvězdičky. Mimozemšťan (James Caviezel), který ztroskotal na naší planetě v době středověku v místě, kde žijí vikingové, pomáhá místnímu kmenu porazit mimozemskou bestii, která unikla z jeho havarovaného kosmického plavidla. Bestii, kterou jeho vlastní druh chtěl vyvraždit z její rodné planety. Verdikt: 2* a 30 %. ()

peto580 

všechny recenze uživatele

nebolo to zlé ale zas čakal som viac. Neprečítal som si popis filmu a po geniálnej jedničke som čakal celkom dosť. No ked sa to zvrhlo na scifi blbosť myslel som si že to bude odpad najhrubšieho zrna lenže každá ďalšia minúta to len zachranovala a vôbec ale vobec to nebolo tak špatné. ()

Magika82 

všechny recenze uživatele

Snímek mne - navzdory mnohým kritikům - příjemně překvapil. Logický děj, promyšlený scénář, kulisy, kostýmy, kamera. Celkově za jedna. Příšerka vlastně není příšerka. Inteligentní tvor, jehož druh vyhubili Kainanovi druhové. Jako jediný přeživší se odhodlal alespoň k pokusu o malou pomstu. Na jednu stranu během děje vykazuje známky vysoké inteligence. Na straně druhé si hromadí doslova hory zpola sežraných lidských mrtvol v doupěti. Přitom jí její hlavní cíl stále uniká... Nu, pro herce Jamese Caviezela mám sice slabost, ale tady oči přivírat nebudu. I přesto dávám filmu známku 3+ . ()

Cement73 

všechny recenze uživatele

Pohodové scifi zo skvelým obsadením. Aj sa to rychlo mení zo scifi na historický akčák z prvkami horroru... nedá sa tomu veľa vytknúť. Aj tá príšera je celkom príšerná :) ()

krusty2 

všechny recenze uživatele

NECHAPEM AKO TOTO MOHLO IST DIRECT-TO-DVD.Nie je to uplne bez chyb,ale v kinach su ine sracky. Az na velmi cistotnych vikingov a sem tam zbytocnych scen.Je to v pohode film ()

bidja 

všechny recenze uživatele

Klasická oddechovka, slabší efekty a grafické zpracování, téměř neutrální herecké výkony, nelogické postupy, opravdu nechtěl bych se tam ocitnout aby mě šlo o život. ()

jerenymo 

všechny recenze uživatele

No sakra to sem si zas zanadával. Věděl sem že to bude béčko fantazy- scifi,ale fakt některý pasáže byli na lepáka. Např. potápění v norském jezeře v tričku, slaňování do studny, přičemž slanili zřejmě až do středu země....a další a dlaší blbosti. O hereckých výkonech zde nemá cenu mluvit. Happy end to taky moc nebyl, páč když se nad tím člověk zamyslí tak vlastně díky outlanderovi vymřel živočišný druh, kterému nešlo o nic jiného než o přežití a bránění teritoria. No opět se potvrdilo že trailer byl opět mnohem lepší než film samotný. ()

El Loco 

všechny recenze uživatele

B-čková atmosféra OUTLANDERA je neprehliadnuteľná, čo nie je až takým problémom. Tým je pre mňa absolútne hrozný ex-Jesus Jim Caviezel a primitívny scenár, po ktorom by sa za normálnych okolností, nebyť štrajku scenáristov, nevrhol ani Dušan Rapoš. Rovnako aj tie lacné digitálne triky, na ktorých mal stáť celý film, mi neuveriteľne trhali oči...Jediný, čo za niečo stál, bol coolový Ron...Inak je to len slabší odvar BEOWULFA... ()

Pavelos 

všechny recenze uživatele

Tento žánr filmu velice vyhledávám a proto i s malými nedostatky musím tento film hodnotit jako dobrý. Je pravda že je to trochu podobný "The 13th Warrior", ale přesto je to jiné:-) ()

Gore 

všechny recenze uživatele

S trochou nadsázky se dá říct, že je to remake filmu Vikingové. Caviezel sice není Banderas, ale snaží se oč mu síly stačí. Bitevní scény jsou ucházející ale občas to příšerně nudí. Klasický fantasy béčko. ()

M.A.J.O. 

všechny recenze uživatele

Myšlenka je tady zajímavá, ale film nejde vůbec do hloubky. Místy to vypadá jako velmi zdařilé sci-fi, ale jako celek je to nedotažený snímek. ()

Martinius 

všechny recenze uživatele

mile putave becko na siegfriedovsku temu, sice so standardnymi ingredienciami povrchnosti a nelogickosti svojej cenovej skupiny, avsak prekvapivo bez gycu, s prijemnou dynamikou a dejom neobycajne plynulym, bez jedineho zavahania. priznavam, bavil som sa a film si vychutnal do poslednej sekundy. keby sa donho vlozilo viacej epickej hlbky a detailov (z temy sa po mytologickej a symbolickej stranke da vytlct neporovnatelne viac), mozno by z neho bolo ozajstne dielo. mozno ale ani nie, pretoze by sa tym uplne minul jeho umysel. film sice nie je ziaden tazky kaliber, ale aj nizsie triedy maju svoje perly. aspon teraz vieme, ze draci a bohovia pochadzaju z vesmiru, erich von däniken by sa potesil :) 7/10 ()

Santino7 

všechny recenze uživatele

Nápad zaujímavý, s prevedením je to už o niečo horšie. Priznám sa, sci-fi žáner nie je pre mňa to pravé orechové, nemám ho moc v obľube, no z času na čas ma aj film takéhoto rázu dokáže príjemne prekvapiť. V tomto prípade to žiaľ bohvieako nezafungovalo, sci-fi prvky boli podľa mňa viac na škodu než na osoh. To monštrum (pardon, že neviem zaradiť nijako presnejšie) vyzeralo príšerne, avšak nie tak príšerne, ako by malo - skôr príšerne navrhnuté. Mohli si s ním dať viac záležať, keď už som bol nútený dívať sa naň tak často a zbytočne. Celkovo ma teda táto hlavná dejová línia o love sklamala a to sa už doháňa naozaj ťažko. Navyše s takým katastrofálnym záverom, ktorý - iba podčiarkol béčkovosť celého filmu, obsahová stránka veľmi slabá. A ak by som mal pokračovať v záporoch, ešte by som sa určite pristavil pri Perlmanovi, ktorému, keď už ho teda obsadili, mali dať o dosť väčší priestor na pľaci. Na takéto minimum v pár scénach si mohli predsa nájsť kdekoho iného. Ale aby som len nekritizoval, musím uznať, že vikingské scény sa mi celkom páčili. Škoda len, že nejaké ďalšie pozitíva sa na Outlanderovi hľadajú len veľmi obtiažne. 2/5 ()

Související novinky

Klasiky v novém šatu

Klasiky v novém šatu

19.05.2009

Edgar Allan Poe (na obr.): „Zánik domů Usherů“; Emily Brontë: „Bouřlivé výšiny“; Miguel de Cervantes: „Don Quixote“. A k tomu švýcarská legenda o kušostřelci Vilému Tellovi. Ano, nové adaptace… (více)

Conan, Kolo času a Antikrist

Conan, Kolo času a Antikrist

21.08.2008

A máte tady několik zpráviček z hájemství fantasy a hororu. Nejdříve něco o dlouho plánovaném restartu Conana. Zdá se, že barbarský válečník, který na začátku 80. let proslavil Arnieho, se po mnoha… (více)

Ryan Phillippe jako vikinský válečník?

Ryan Phillippe jako vikinský válečník?

11.09.2007

Dávnověcí skandinávští bojovníci se vrací na plátna kin. V posledních letech se jim tam kdovíjak nedařilo. Adaptace Crichtonových Pojídačů mrtvých pod tuzemským názvem Vikingové dopadla tuze neslavně… (více)

Reklama

Reklama