Reklama

Reklama

Když se mimozemská kosmická loď zřítí na Zemi, lidé zde právě prožívají období Vikingů. A skandinávští bojovníci se pustí do bitvy s tím nejneobvyklejším nepřítelem. Užijte si sci-fi thriller z dílny režiséra Howarda McCaina.  Mezi hvězdami zuří staletí staré bitvy. Jedna z vesmírných lodí se zřítí na Zemi, konkrétně do fjordů Norska. Přežije jen Kainan a k jeho velkému zděšení také Moorwen – divoké stvoření podobní zvířeti, které záměrně škodí těm, kteří mu v jeho očích ublížili. Moorwen zabíjí všechno, co mu vstoupí do cesty. Kainan se musí chtě nechtě spojit s Vikingy a zničit agresivní bestii dříve, než ona zničí je. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (421)

Zlaticko1 

všechny recenze uživatele

Zajimavý příběh, vynikající režie a kamera... Sice ten příběh je ohraný, daná do kupi z několika filmů do jednoho celku. Dá se na to koukat a pobavit se.. ()

dolin1 

všechny recenze uživatele

"Blbůstka" s mizerně hrajícím Jimem Caviezelem, dost ujetým scénářem, kupou logických přehmatů, mizernou počítačovou animací, stokrát viděnými situacemi a vskutku bizarní hlavní potvorou. Celkově to ovšem jako jednohubka kupodivu nechutná úplně špatně. 40% ()

Cortesz 

všechny recenze uživatele

Béčko se vším všudy-příběh, herci, dialogy, i ta triková sránka, ale když se to umí udělat, tak je to skvěle koukatelné. Sice je stopáž zbytečně přepálená a jsou zde i momenty, které nudí, ale jejich zanedbatelně málo, většinu času je zde k vidění parádní akce z dob vikingů. Škoda jen, že Ron Perlman nedostal větší prostor, James Caviezel není sice nejhorší, ale na roli mi moc nesedl, přijde mi takovej vyzáblej, spíše antihrdina, ale to je jen věc názoru a vkusu. Samozřejmě to na 5* není, ale na 4* určitě. ()

nmarca 

všechny recenze uživatele

Variace na Beowulfa se sci-fi prvky, vcelku přesvědčivou příšerou, sympatickými herci, přiměřenou dávkou napětí a působivou hudbou, která si asi nekladla větší ambice než být dobrou zábavou. Mám slabost pro Vikingy, tak přidám pár procent... ()

Landier 

všechny recenze uživatele

Podívejte se na The 13th Warrior a Alien sérii, plus si otevřete noviny pro načepání dostatečného množství klišé a můžete Outlandera s klidem, bez povšimnutí přejít, absolutně o nic nepřijdete. V celém filmu totiž snad není ani minuta, která by se někde jinde už neobjevila. Korunu tomu dávají ještě uměle vypointované scény, které Vás mají, dost naivně, donutit k breku... ()

Mr.Roman 

všechny recenze uživatele

Béčkové sci-fi s chudobnou výpravou a nezaujímavým (a pre mnohých aj neznámym) obsadením hlavných postáv (jediná výnimka Ron Perlman má azda tri dlhšie scény a potom mu príšera utne hlavu, čo je veľká škoda) a ani príšera, okolo ktorej sa celý film točí svojím vzhľadom nenadchne. Ale aj na značné nedostatky (a peniaze) tvorcovia vykúzlili nie až tak nezaujímavý film a dokonca aj ,,Ježiš´´ Caviezel bol uveriteľný a sympatický ako vesmírny bojovník/cestovateľ. ()

stephano 

všechny recenze uživatele

Jako tady se opravdu musí odpustit těch spoustu scénáristických děr.(Jak se do lodi vešla příšera velka jako dva sloni bez povsimnuti, jakto že ty příšery byly vlastně dvě) no prostě s reálností tady rozhodně nepočítejte. Ale co stojí za zmínku je přímočarost a až uchylně zábavný akční scény který jsou po půlce filmu nasekány bez smyslu za sebou. Good job 3,5 ()

Pai-Mei 

všechny recenze uživatele

Škoda, že tú plazmovú megapištol hneď na začiatku stratil. Mohlo to byť zaujímavejšie. Škoda aj toho slabého konca. ()

migele 

všechny recenze uživatele

Když jsem se díval prvních 5 minut, měl jsem myšlenky ohledně děje úplně jiné než později.. Určitě tento film měl navíc a nejlepší scéna z tohohle filmu je hned na začátku jak vyloví toho druhého pilota. Film se mi líbil, ale mohli ho natočit lépe, tedy alespoň co se týče scénáře. ()

Tales 

všechny recenze uživatele

No mám z toho dost rozporuplný pocity, ale spíš je to horší, než lepší. Tak v první řadě příběh je v podstatě kombinace všemožných stokrát viděných motivů a dohromady je naprosto jednoduchej a o ničem. Když už sem u tý kombinace, tak bych zmínil propojení několika žánrů najednou, který sem si řikal, že by mohlo mít slušnej potenciál, ale autor se vydal naprosto opačnou cestou, než bych si představoval. Mohla by to totiž bejt docela dobrá temná sci-fi, ale ten film je spíš dobrodružnej, což je příčinou naprostý absence atmosféry. Možná by ani nebylo, nebejt tý hudby, která ve filmu je. Triky sou docela špatný, ale to neni tak hrozný, protože se tam občas objevujou dobrý nápady, který sou i vizuálně dost povedený, což mohlo dopadnout líp, kdyby za kamerou byl někdo schopnější. Herci sou docela průměrný, i když Caviezel ani moc nehraje a Huston mi přišel hroznej, navíc mi přišlo, že se furt směje jak idiot i ve scénách, kdy se to absolutně nehodilo. Jinak Ron Perlman byl dobrej, i když tam moc dlouho nebyl. No celkově dám 2 hvězdy za to, že sem se ani moc nenudil a taky za těch několik scén, který byly docela povedený, ale jinak docela zklamání, protože sem čekal asi trochu něco jinýho. ()

MrMir 

všechny recenze uživatele

Poměrně slabé béčko, u kterého už od prvních okamžiků víte, jak dopadne, jak se bude vyvíjet a co na něm bude špatně. Nelogické úseky (pouze 1 zbraň na lodi? Moorwen přežije výbuch velrybího tuku, ale nepřežije pád do vodopádu?....), nudné a temné souboje, prkenný hlavní hrdina. Nebýt celkem zajímavých pohledů do života vikingů a účasti Perlmana (který, dostal po hříchu málo prostoru, zato ale efektně zemřel), bylo by to skoro na odpad. ()

Elegnor 

všechny recenze uživatele

Slušná akce, parádní nápad, drsnej klaďas, skvěle vyvedená příšera a +- happyend. Možná trošku dlouhé, ale děj se slušně rozjel už na začátku a zas tak moc nezpomaloval, ve finále docela zdařilé dílko. ()

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

Začiatok ma priam vydesil a mal som sto chutí to vypnúť a už sa k tomuto filmu nevracať. Neskôr sa to mierne vylepšilo a celé to nebolo až tak zlé. Bohužial tí Vikingovia mi ničim Vikingov nepripomínali. Akcia: ** Romantika:* Vtiahnutie do deja:** ()

MadMax3 

všechny recenze uživatele

Priemerný film, ktorý sa v podstate na nič nehrá, chce dobrodružne pobaviť a to sa mu vcelku darí. Ničím nenadchol, ale takmer ničím neurazil. 50% ()

Ivec 

všechny recenze uživatele

Prečo? Prečo robiť z diváka naivného blba? Toľko nelogických prvkov v jednom filme sa vidí málokedy. Hudba takisto o ničom. Pripadala mi hodne vynútená. Ale tá logika!? Dej ma neočaril natoľko, aby som sa na to díval s otvorenou pusou.Tá logika....!? Dve hviezdičky len za miestami naozaj bravúrne vizuálne efekty. Ale tá LOGIKA...!?! No a mimochodom: Najlepší herecký výkon v tomto filme podal malý blondáčik, keď papá pri studni buchtu.... ()

Mykhaluu 

všechny recenze uživatele

Vikingové ll.??? A co bylo za Vikingy l.? Jo ták, The 13th Warrior?!? :) Za ty české názvy by taky měla být ocenění... fyzická, pokud možno! :) K filmu... nápad zajímavý., pro příznivce sci-fi a fantasy myslím určitě. Provedení tradiční, bez soudobých filmových vychytávek, "stoptajmů" a filtrů, takže to působí, tak nějak syrově. Což je nakonec dobře! :) Škoda jen těch asi dvou hodně podivných trikových záběrů s dráčkem a jeho obětí v pařátcích. Taková kupka mrtvol věru ve filmech často (mnou) neviděná... Caviezel působí mimózně, trochu jake v The Thin Red Line, což je nakonc taky fajn! Ženská štvala přiměřeně a tradičně, takže v poho... :) ()

vieriX 

všechny recenze uživatele

Kombinace historické éry vikingů a do toho návštěvník u jiné planety, který ztroskotá a spolu doveze zrůdu která silou převyšuje udatné vikingy zněla velmi zajímavě. Celkově film odsipal velmi rychle nebylo tu moc hluchých míst akce byla zábavná a končetiny a utrhané orgány lítali všude kolem. Jak jsem viděl hlavní monstrum nemůžu si pomoct ale vypadal jako Kraken z nového Soubojů titánu. Nevím co víc dodat koukněte a uvidíte sami rozhodně se nudit nebudete. ()

milanhanic 

všechny recenze uživatele

Vždy lidé říkají, čekal jsem víc. Já ale čekal méně. Film se mi líbil a dost mě zaujal, není to rozhodně na pět hvězd, a ani na tři, za sebe tomu dávám 70 %. Triky ušly, děj se mi líbil, kombinace sci-fi a fantasy, úžasný. Dobře, mělo to dost much, ale tak každej má rád to svoje, já zas nemusím fantasy blbosti typu Harry Potter a Sci-fi stupidnosti jako Star Trek, každej má to své. Tohle je to moje. ()

Veniss 

všechny recenze uživatele

Tvůrce se zhlédl v Beowulfovi, zamyslel se a řekl si – udělám film o tom, jak Beowulf potkal Predátora. Je to možná šílený, ale v žánru scifi a fantasy se to šílenostmi jen hemží. Jo, jsou tam sem tam díry (kde nejsou), za všechny jmenuju jednu – proč sakra Kainan nezkusil využít technologie, zbraně ze zničené lodi…asi už bychom pak nekoukali na hrdinský epos, ale na akční scifi střílečku, což autor očividně nechtěl. Herecké obsazení je dokonalé, téměř civilní hraní charismatického Caviezela, bez zbytečných gest a hrdinských hlášek, mě dostalo. A ostatní tam nebyli, jen aby oprašovali ego hlavního hrdiny nebo pro okrasu. Když jsem poprvé uviděla Freyu, tak jsem došla k závěru, že má snad divoženku v krvi. Trikově trošku slabší, ale kdo není rozmazlený, tak to zkousne. Outlander mě bavil podstatně víc než jiné filmy, kterým obvykle dávám průměrné 3*, proto ode mě získal zasloužené 4*. PS. Ano, český název je pěkná blbost! Ale díky němu jsem na film narazila. Tož tak. EDIT: Od prvního shlédnutí a mého komentáře uběhl nějaký čásek, když jsem si uvědomila, že Outlander je zkrátka jedním z filmů, ke kterým se ráda vracím, i proto má nárok (ve svém ranku) na 5*. ()

GoustDog 

všechny recenze uživatele

Mix filmů Vetřelci, Vikingové a Hvězdná pěchota? WTF?! Relevantní béčko, kterému odklepli áčkový rozpočet? WTF?! A víte co? Je to docela fajn:D Rozhodně mnohem lepší než nedávní Kovbojové a Vetřelci, kteří dopadli nesrovnatelně hůře. Pokud máte zkrátka náladu na nějakou oddechovou blbost, rozhodně Outlandera zkuste. ()

Související novinky

Klasiky v novém šatu

Klasiky v novém šatu

19.05.2009

Edgar Allan Poe (na obr.): „Zánik domů Usherů“; Emily Brontë: „Bouřlivé výšiny“; Miguel de Cervantes: „Don Quixote“. A k tomu švýcarská legenda o kušostřelci Vilému Tellovi. Ano, nové adaptace… (více)

Conan, Kolo času a Antikrist

Conan, Kolo času a Antikrist

21.08.2008

A máte tady několik zpráviček z hájemství fantasy a hororu. Nejdříve něco o dlouho plánovaném restartu Conana. Zdá se, že barbarský válečník, který na začátku 80. let proslavil Arnieho, se po mnoha… (více)

Ryan Phillippe jako vikinský válečník?

Ryan Phillippe jako vikinský válečník?

11.09.2007

Dávnověcí skandinávští bojovníci se vrací na plátna kin. V posledních letech se jim tam kdovíjak nedařilo. Adaptace Crichtonových Pojídačů mrtvých pod tuzemským názvem Vikingové dopadla tuze neslavně… (více)

Reklama

Reklama