Reklama

Reklama

Když se mimozemská kosmická loď zřítí na Zemi, lidé zde právě prožívají období Vikingů. A skandinávští bojovníci se pustí do bitvy s tím nejneobvyklejším nepřítelem. Užijte si sci-fi thriller z dílny režiséra Howarda McCaina.  Mezi hvězdami zuří staletí staré bitvy. Jedna z vesmírných lodí se zřítí na Zemi, konkrétně do fjordů Norska. Přežije jen Kainan a k jeho velkému zděšení také Moorwen – divoké stvoření podobní zvířeti, které záměrně škodí těm, kteří mu v jeho očích ublížili. Moorwen zabíjí všechno, co mu vstoupí do cesty. Kainan se musí chtě nechtě spojit s Vikingy a zničit agresivní bestii dříve, než ona zničí je. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (421)

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Jednorázová záležitost, jejíž originální námět se ztratil ve víru stereotypního příběhu a laciných triků. Rkový rating potěší, hlavní hrdina neurazí. Ironií je, že mi na celém filmu nejvíce vadil vzhled Moorwena, jehož celková vizáž a chování až moc připomíná Vetřelce. Vypadat jako skutečný drak, určitě budu v hodnocení schovívavější. I přesto bych se nebál Outlander doporučit. Jako nenáročný zabiják času funguje bezchybně. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Jaj aké krásne dobrodružné béčko. Keď film a príbeh (nech je akokoľvek okukaný) poriadne odsýpa, divák je ochotný odpustit logické zádrhľe. Vigingovia vikingujú, monštrá monštrujú, slušný herci vytvárajú sympatické postavy, film sa nevyhýba krvavým scénam a vobec, má to celé takú správnu atmosféru. Komické, ako český distribučný názov filmu skutočne pristane. (7/10) ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Překvapení. Myslela jsem, že to bude strašná blbost. Už ten nápad - návštěvník z vesmíru (!) přistane se svou kosmickou lodí mezi Vikingy a později se k nim přidá v lovu na světélkujícího aliena? A přesně tak, jak bláznivě to zní, to i skvěle vyšlo. Některé scény jsou přímo vynikající (Všechny scény útoku monstra, hořící příkop, vodopád). Monstrum se opravdu povedlo a vždycky, když se rozpoutá ta hra světel a zvuků, atmosféra dosahuje vrcholu. Dokonce se mi stalo, že jsem byla dojatá a s tím chudákem Moorwenem jsem soucítila. Sympatické je rovněž, že tvůrci se vyhnuli několika otravným klišé (samozřejmě že velkou spoustu si ponechali) například že neudělali z cizince a místního bijce nepřátele kvůli ženě, za což připisuju další bod navrch. Vedlejší postavy jsou fajn a Ron Perlman, cože? Toho tak zamaskovali, že jsem se o jeho účasti dozvěděla až teď z titulků. Mnohem lepší, než Vikingové s Banderasem. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Bylo tam něco jako princezna, tak k tomu napíšu něco jako komentář. Co jsem hlavně nepobrala, byla ta potřeba tvůrců narvat tam toho Vetřelce a kosmické lodě. Ze všech bojů jediný dobrý byl ten lidí s lidmi. Výprava, atmosféra, postavy a figurky, vztahy mezi postavami, všechno dobré, jen pak tam z jiného filmu a jiného světa přicválala příšera a celé se to zhroutilo a já si šla do mazáku pro špenát, abych měla něco studeného na hlavu. Špenát nebyl, ale mražené řízky posloužily stejně, navíc jsem na konci filmu vypadala jako jedna z těch rozložených mrtvol v obludově spižírně, což mému filmovému prožitku dodalo hloubku a já měla pocit regulérní 4D projekce. Proč Vikingové II? Proč ne E.T. versus Alien? ()

castor 

všechny recenze uživatele

První Vikingové měli ve své době velkou hvězdu, uznávaného režiséra a balík peněz (160 milionů dolarů). Jenže z filmu s Antoniem Banderasem a tvůrcem Predátora nebo Smrtonosné pasti se stal propadák a kritici si na něm pořádně smlsli. Český distributor si titul nicméně půjčil i v případě story o bandě Vikingů, jednom cizinci a ohnivé sani. A divák si klepe na čelo, jak mohlo něco takového stát padesát milionů dolarů, respektive jak mohli být producenti tak štědří? Mixuje se tu totiž severská mytologie a sci-fi. Hodně divoké a hodně nekonzistentní. Zaměnitelný (i když snaživý) James Caviezel tu totiž přistane se svou vesmírnou lodí, ocitne se mezi Vikingy a společně odolávají útokům jakéhosi monstra. Sice od téhle ptákoviny rychle upustí, i tak bych ale namísto svítící obludy mnohem raději sledoval dva znepřátelené severské kmeny plné nasraných dvoumetrových zarostlých chlapů, kteří svými syrovými bitkami látce dodají tu pravou atmosféru chladu, smrti a barbarské zběsilosti za vzdáleného vytí hladových vlků. Což se v tomhle případě bohužel nestalo. ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

Nedostatek peněz a nápadů vynahrazený béčkovitou vtipností a stopovým množstvím guilty pleasure zábavy. Má to všechno, co mají lidi rádi - kroužení kamery kolem vikingské vesnice, podzemní jeskyně, vrak pod vodou, světélkující příšery a jejich doupě, zelený sliz, hrdinovu smutnou minulost, lovestory, výbuchy, šablonovité žvásty, Boromira, strom v domě, finálový souboj na útesu u vodopádu, vesmírnou loď, dvoumetrové fantasy meče a zrzku. Akorát je to zcela nefunkční. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Beowulf strihnutý so scifáčom. Krásne béčko, ktoré sa na nič nehrá a preto je zaslúžená pochvala na mieste a výsledok lepší ako u mnohých blockbusterov, ktoré sa utopia to vlastnom pátose. Celkom fajn pozeranie, mrazivá atmosféra, slušní herci, napätie, horor, romantika... 3,5* ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Outlander není nepovedený film. Na béčkové poměry rozhodně ne. Nejhorší na něm vlastně je jeho český název, a za to tvůrci pochopitelně nemohou. Takže co tu máme? Sice klišé-variaci na 13th Warrior (ano, na Vikingy, další takový svérázný CZ distributorský počin), ale zato velice příjemně obohacenou o sci-fi prvky. Triky nejsou (stále se pohybujeme v béčkových vodách) až na jeden „protažení chlapa zdí“ moment vůbec špatné, hudba je dokonce velmi dobrá, herci také (to proto, že ti jsou áčkoví), postavy jsou vesměs sympatické (ale jedna z nich se Boromir vážně jmenovat nemusela), mimozemské světélkující bestie se vydařily, dobře se na to kouká, stopáž nevadí, protože kdykoliv by se zdálo, že filmu dochází dech, přijde parádní scéna jako běh po štítech nebo flashback z vesmíru… Kvůli sci-fi zápletce bych film spíše než s původními „Vikingy“ srovnával raději s Predátory roku 2010. A ti, ačkoliv zdánlivě vypadají lépe, jsou o dost nudnější, nezáživnější a hloupější. Největší minus: Trestuhodně nevyužitý Ron Perlman. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Ron Perlman si zrejme z placu Hellboya 2 odbehol na Outlandera pričom so sebou vzal i kamoša z natáčania Johna Hurta a strihol si priam fantastický nástup na scénu s dvomi kladivami urážajúcimi hlavy nepriateľov. Kombinácia fantasy/sci-fi to zrovna nie je veľká ale ako béčko je to až prekvapivo dobré. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Výborné dobrodružné sci-fi, které od diváka nevyžaduje moc přemýšlení, a zároveň jej nazahlucuje zbytečnou béčkovostí či bezduchými scénami. Rozhodně nadprůměrná podívaná, McCain mile překvapil. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Nebol to ani zďaleka taký prúser, ako som si myslel. Návrat v čase medzi vikingov, fajn. Mám rád historické filmy i sci-fi. Tu si vikingov užijeme, Caviezel ako hlavný hrdina o svojej minulosi veľa nerozpráva a nedozvieme sa toho toľko, koľko by sme možno chceli. Najväčšou slabinou filmu je digitálna príšera, ktorú si v úvodnej časti vikingovia zamenia za medveďa. Kiežby bol film honom na nejakého veľkého medveďa a to v podstate zbytočné sci-fi pozlázko mohlo ostať pre nejaký iný film. S vydarenejšími trikmi a premyslenejším scenárom by som možno dal aj štyri. Takto priemer. 60%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Outlander je příjemné sci-fi. Filmík s podobným námětem tady přece jen už zase nějakou dobu chyběl a tak jen dobře, že můj zrak opět mohl spatřit nějakou tu vesmírnou potvůrku. Možná je trošičku škoda zbytečně doslovného konce. PS: Nevěřil jsem vlastním uším když Ježíš Kristus James Caviezel na začátku filmu utrousil slůvko "FUCK". Tohle bylo opravdu nečekané:) 50% ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k mixu mých oblíbených žánrů jsem urputně doufala, že budu patřit ke skupině spokojených diváků. Film nepřináší nic nového, jde v podstatě o klon "Vikingů", s nepřítelem ve stylu hybridu Vetřelce, Predátora a stroboskopu. Nezní to špatně, co? Bohužel, chybička se vloudila: je to celé neskutečně BLBÉ! Nemůžu se zbavit dojmu, že scénář psal chovanec ústavu pro mentálně znevýhodněné, nebo možná nepříliš nadané dítě z prvního stupně základní školy. POZOR, NÁSLEDUJÍ SPOILERY A ASI I SPROSTÁ SLOVA! Děj je naprosto sračkovité klišé: úplně lidský mimozemšťan havaruje na Zemi, je zajat vikingy, zachrání krále, stane se z něj všemi milovaný hrdina, zamiluje se do princezny (a ona do něj), sblíží se s malým chlapečkem, zachrání princeznu a celou vesnici před drakem, pardon, před mimozemskými monstry a je svatba. Odpustila bych neoriginalitu, odpustila bych i čistotné "americké" vikingy, ovšem nedá se odpustit množství výpadků v realitě - teď nemyslím sci-fi motivy, nýbrž prosté reálné fungování světa, elementární logiku. Začněme třeba u "superpasti" velikosti a hloubky bazénu pro skokany z 10m věže: vykopali ji za den dřevěnýma lopatama, sehnali dostatečné množství velrybího oleje, aby ďouru zalili až po okraj a nejspíš ji taky dobře vybetonovali, když jim to nikudy neodsáklo pryč. No dobrá, tohle všechno zvládli - za den -, návnada (Caviezel a ještě jeden trouba) to přehopsala po štítech, obludka do toho spadla, šup zápalný šíp, BUM, megavýbuch!... dítě spolklo dudlík, ale jinak se nikomu nic nestalo. Všichni ti lidičkové v těsné blízkosti zůstali v naprostém ólrajtu. Proč vlastně byli všichni tak blízko? Možná nečekali mohutnou explozi, možná taky předpokládali, že by měla jen začít hořet hladina... Jakkoliv byly potvory na planetě moorweenů vyhubeny ohněm (oškliví lidé chtěli jejich planetu pro sebe), v tomto případě byla příšerka výhní jen neškodně poškádlena, aby vše mohlo vygradovat v dementním finále, kdy je třeba zachránit unesenou, leč nezraněnou, stále čisťounkou a hezky nalíčenou princeznu. Hurá, bleskově ukováme supermeče! Hurá do studny, hurá kolem žhavých sopouchů, hurá do nich spadnout a dostat se ven bez popálenin, hurá, najednou jsme v jeskyni plné mrtvol - plus živá princezna, hurá, pobijeme se s netvory a necháme zhebnout všechny vedlejší postavy, hurá, najednou jsme u vodopádů, hurá, princezna padá, ale chytíme ji, hurá, teď visí z útesu pro změnu hlavní hrdina a na noze mu vlaje obrovská obluda a princezna je všechny drží (bez nějaké podstatné opory, je prostě kurevsky DOBRÁ!). Usekneme počítačové potvoře pacičku, ona spadne asi kilometr dolů do moře a asi to stačí na její zabití. A hurá, v tom okamžiku zrovna v zátoce pod námi proplouvají lodě s vesničany (odplouvají, vracejí se? Netuším), zavoláme na ně - vodopád asi zrovínka přestal téct, je nás dokonale slyšet - a můžou začít oslavy. Hlavní hrdina si ještě odskočí pohřbít v moři rakvičku s ex-manželkou, moorweeni ji z nějakého záhadného důvodu nezmasakrovali, neodtáhli a nesežrali jako všechny ostatní oběti. A náhodička - právě v té chvíli přistává záchranná loď, BUM, mečem zničíme v mohutném výbuchu "radiolokační maják" a ejhle, v té lodi jsou tak inteligentní piloti, že okamžitě, bez přistání a bez otázek, odlétají pryč. Tuhle planetu asi pro sebe ti chamtiví, zlí lidičkové nechtějí... A James Caviezel si vezme Sophiu Myles, adoptujou spratka - zcela nevýznamného pro děj filmu (jen zbytečně zabíral čas a protahoval tohle utrpení) a stanou se králem a královnou a jestli neumřeli, žijí dodnes. KONEC SPOILERU. Proč, do prdele, PROČ? Proč je tak často sci-fi a fantasy prezentováno jako žánr pro nesvéprávné debílky, co spolknou úplně všechno? Mám se rozplývat nad průměrnými hereckými výkony, nad nevýraznou hudbou, do očí bijícími počítačovými efekty? Ultrazhovadilost scénáře by nemohlo převážit, ani kdyby všechny ostatní složky filmu byly naprosto dokonalé. Kdyby se to alespoň nebralo tak posraně vážně, nebo kdyby se v závěru vynořila z moře ta jednoruká příšera a všechny krvavě povečeřela, mohla bych přihodit hvězdičku:-(. Takhle teda ne, možná ve dvanácti bych byl nadšená. Slaboduchá, nudná slátanina, těžké zklamání. 39% () (méně) (více)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Outlander má s Vikingy (1999) společné jen ty vikingy, a tak je český název silně zavádějící. Ostatně první Vikingové měli předlohu v Pojídačích mrtvých (M. Crichton), z nichž si toho ale moc nevzali, a knize se navíc ani nepřiblížili. Akční sci-fi o mimozemšťanu Kainanovi, který ztroskotá v 8. století v Norsku a nedopatřením přiveze i bestii, která sužovala jeho národ, má spád, krásnou přírodu a tuctové až mizerné triky. Jedni vikingové musí přesvědčit druhé, že jejich vesnici zlikvidovala bestie, Kainan musí přesvědčit vikingy, že je na jejich straně a pomůže jim, a všichni pak spojí síly, aby cizáckou bestii sprovodili ze světa. A samozřejmě nesmí chybět láska! Kdysi se mi líbilo více, ale hodnocení ponechám 3,5* ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Když jsem v zahraničí koupil velmi originalní DVD Outlandera měl jsem radost. Je sice až moc originální, proto ho mohu kvůli regionu 2 pouštět pouze na počítači. Film se mi libil, byť moje angličtina není až tak dobrá. Moorwen jsou originální monstra jak mají být. Psychologický profil Kainana je rozpolcený. Ale nakonec se rozzlobím. Intersonicu, Intersonicu co js to provédl s názvém. Vikingové II? Český název je zavádějicí, Outlander není vůbec pokračováním filmu Vikingové. Rok 709(Outlander) byl před rokem 922(Vikingové). Švedsko nebo Dánsko není Norsko.Maximalně by to intersonic mohl nazvát Vikingové, epidoza I: Outlander. To už by se lépe hodil název Vikingové II pro Pathfindera neboli Cestu bojovníka. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Celkom vydarene scifi. Atmosféra filmu a príbeh sú fajn, akcie vydarene, hudba sedí, Caviezel v pohode, ale ešte mi k tomu niečo chyba. 70% - 3* ()

Arkos 

všechny recenze uživatele

Mix historie, scifi a akce, který mně vyloženě sedl. K tomu slušné triky, mimozemské příšery, občas trochu romantiky - co si víc přát. Já jsem se hodně bavil. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

No byl jsem filmem velmi zaskočen a příjemně překvapen a potěšen. Nečekal jsem moc a dostalo se mě hodně slušného béčka. Ač je na konci kopa přehnaných věcí, tak jsem jim to sežral i s navijákem. Takového draka jsem teda nečekal, ten nápad je opravdu prvotřídní. Prostředí nemohlo být zvoleno lépe, meče, štíty, vikingové.... herci byli dost vpohodě. Škoda, že ta jeho puška zůstala skoro nepoužita. Je to mezi 3-4 sakra:) ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

"Tady se ti potopila loď? V jezeře?" Skloubení vikingů a sci-fi zavánělo mozkovou senilingitidou tvůrců. Je to jako dát si k obědu bůček a zajídat ho müsli. Ale kupodivu to mému zažívání vůbec nevadilo! Taky tu hraje perfektní muzika (Zanelli), je tu skvělý Caviezel a Huston, nádherná Sophia a charismatický vousáč Hurt. Atmosféra je místy velice slušná, výprava mě potěšila. Tedy na béčko, které si na áčko vůbec nehraje, samý klad. Nepotřebuji sofistikovanější provedení, rád si občas pustím něco, co moje mozkové buňky po celodenním juchání uklidní a pošle do hajan. Když zrovna nemám chuť na teplý mlíko nebo makoviny, je tenhle typ filmu značkou IDEAL. A musím zmínit taky mazlíka. Má radioaktivní krev, fosforeskující barvy a doma pěknou spižírnu s masem. Není děsivý, ale roztomiloušký. Prosím, aby distributor pořád nechlastal medovinu, páč pak vymyslí debilní českej název Vikingové II, to nemohl fakt vymyslet něco jinýho? Star Wars 8 - Ponny útočí? ()

Související novinky

Klasiky v novém šatu

Klasiky v novém šatu

19.05.2009

Edgar Allan Poe (na obr.): „Zánik domů Usherů“; Emily Brontë: „Bouřlivé výšiny“; Miguel de Cervantes: „Don Quixote“. A k tomu švýcarská legenda o kušostřelci Vilému Tellovi. Ano, nové adaptace… (více)

Conan, Kolo času a Antikrist

Conan, Kolo času a Antikrist

21.08.2008

A máte tady několik zpráviček z hájemství fantasy a hororu. Nejdříve něco o dlouho plánovaném restartu Conana. Zdá se, že barbarský válečník, který na začátku 80. let proslavil Arnieho, se po mnoha… (více)

Ryan Phillippe jako vikinský válečník?

Ryan Phillippe jako vikinský válečník?

11.09.2007

Dávnověcí skandinávští bojovníci se vrací na plátna kin. V posledních letech se jim tam kdovíjak nedařilo. Adaptace Crichtonových Pojídačů mrtvých pod tuzemským názvem Vikingové dopadla tuze neslavně… (více)

Reklama

Reklama