Reklama

Reklama

Když se mimozemská kosmická loď zřítí na Zemi, lidé zde právě prožívají období Vikingů. A skandinávští bojovníci se pustí do bitvy s tím nejneobvyklejším nepřítelem. Užijte si sci-fi thriller z dílny režiséra Howarda McCaina.  Mezi hvězdami zuří staletí staré bitvy. Jedna z vesmírných lodí se zřítí na Zemi, konkrétně do fjordů Norska. Přežije jen Kainan a k jeho velkému zděšení také Moorwen – divoké stvoření podobní zvířeti, které záměrně škodí těm, kteří mu v jeho očích ublížili. Moorwen zabíjí všechno, co mu vstoupí do cesty. Kainan se musí chtě nechtě spojit s Vikingy a zničit agresivní bestii dříve, než ona zničí je. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (421)

RealNasgharet 

všechny recenze uživatele

Tak já budu hodnější. U filmu jsem se celou dobu celkem dobře bavil. Líbil se mi především scénář. Nic se dlouho zbytečně neokecává a děj nabírá celkem rychle na obrátkách. Z děje jsem už v první polovině filmu vytušil závěrečnou trapnou americkou žárlivou scénu mezi nastávajícím načelníkem kmene a hlavním hrdinou, která se ovšem k mému příjemnému překvapení nekonala. Stejně tak se mi líbilo, že se film nesnaží nějak rozumně vysvětlovat odkud hrdina pochází, jestli je z budoucnosti, jestli je to vůbec člověk, nebo nějaká podobná rasa, prostě nic takového. Ztroskotaná loď, domestikace jedince a pojďme do tvrdé vikingské reality. Závěr je opět bez zbytečného okecávání a i ten se mi líbil. Film mi dokonce nezkazily ani opravdu béčkové vizuální efekty. S rozpočtem 50ti miliónů dolarů se rozhodně dalo udělat víc. Netvrdím, že by tento film byl nějaká hitparáda, ale určitě stojí za shlédnutí a to zvlášt pro milovníky sci-fi. ()

Fixa 

všechny recenze uživatele

Kdosi tu psal, že by se dal vytvořit lepší film na téma Vikingové a sci -fi. Mně se naopak zdá, že takhle stupidní námět nemohl být natočen lépe. Odrazovalo mě už jen pomyšlení, že to bude stejná slátanina, jako Soudný den (který má stejné hodnocení). Téma je sice jiné, ale mixování kultur je pro mně podobné. Ovšem v Outlanderovi, věděli tvůrci, kdy mají brzdit a až na toho vetřelce, film nepřeplácávali. Podařilo se jim skloubit dvě (vlastně tři) naprosto odlišné rasy (jak z nějaké PC strategie:-)), aniž by to rušilo požitek z filmu. Herecké obsazení se mi zamlouvalo a kostýmy byly na jedničku. Scénář o ničem, ale kdo by od filmu s takovým námětem čekal nějakou zajímavou zápletku, není normální. Děj je tak neoriginální, jako komentář, který píšu. Taková drsnější pohádka a já pohádky rád. Mimochodem nechápu, proč se to jmenuje Vikingové II. ()

EL5530 

všechny recenze uživatele

Ale jo. Není to zase tak špatný. Nechápu jenom proč je českej název - Vikingové 2? Demence. Nejvíc filmu ubližuje dlouhá stopáž. Film začne po chvilce nudit. ()

Fujin 

všechny recenze uživatele

Sci-fi vikingská krvavá pohádka o tom, jak barbar Conan draka porazil a získal půl osady s princeznou. Zdá se Vám to jako dobrá šílenost ? Nuže tak se podívejte sami, ja se snad ani nenudil. =) ()

alien99 

všechny recenze uživatele

Tento film mě víc než jen mile překvapil. A je hanba, že jsem se k němu dostal až teď , co mě ho kámoš ukázal. Takhle nějak by mělo vypadat sci-fi s vikingama. Kryticky bych jen nahlížel na to, jak se různé dějové linky spojují a fakt, že z lodi po ztroskotání kromě lidí vyleze i nějaká zrůdka se uceleně dozvídáme až z flashbacků hlavního hrdiny. Při sledování jsem si vzpomněl na "thorgala" - ten kosmický nádech mezi vikingy a "Final Fantasy: Esence života" díky flashbackům z planety zrůdek. Tento film pro mě proto vybojoval příjemné 4 hvězdy (5 u mě stále drží Vetřelci) p.s. Stalo se vám při opakovaném sledování, že jste začali tak nějak fandit Moorwenovi? ()

martan1 

všechny recenze uživatele

Upřímně nechápu ten český název - film přece nemá s původními "Vikingy" nic společného ne? Tedy kromě přibližně stejného místa a doby, ve které se odehrává. To bychom pak ale mohli pojmenovat stejně všechny filmy ze současnosti, které jsou o nějaké konspiraci - ty se také všechny odehrávají ve Francii a v USA. Ale k samotnému filmu. Velmi mě to překvapilo, abych byl upřímný, a to v dobrém slova smyslu. Když uvážím, co autoři ve filmu splácali dohromady, tak to spolu funguje překvapivě dobře, bez nějakého výrazného zadrhávání. ()

loki3016 

všechny recenze uživatele

tak ja neviem...ale ono to fakt ma celkom v poho pribeh..a k tym disko potvoram som si vypestoval silne citove puto...vypnut nohy a vylozit mozog ()

Isfio 

všechny recenze uživatele

Vcelku zaujímavé spojenie žánru sci-fi s historicko-dobrodružným filmom. Je to zaujímavé od začiatku do konca, film má atmosféru, odohráva sa v tej pravej historickej dobe a u Vikingov, čo viac si môže človek priať :D ()

Norri 

všechny recenze uživatele

Zajímavý crossover mezi sci-fi a "historickým" dobrodružným filmem. Těžko hledat kritérium, podle kterého to hodnotit. Jisté je, že to bylo zábavné a s přivřením oka se dá říct, že tam i všechno klapalo a nebyly tam WTF momenty. ()

Fraktální 

všechny recenze uživatele

Už jste měli někdy kladný vztah ke dvouhvězdičkovému filmu ? k filmu o kterém si myslíte, že by se v něm mělo prakticky vše změnit: od hereckých výkonů, přes propracovanost scénáře a dialogů, až po rozpočet... přesto u mě tento paradox nastal... KDYŽ TO TÉMA JE OHROMĚ SEXY :-) a uplně mam ty vize jak toho sěl udělat super popkornovej film na úrovni Predátora nebo Avataru... bohužel se tak nestalo.... ()

zmirix 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem něco strašného takové to jak kočička a pejsek vařili dort. Skloubit scifi s vikingy je dost divoká kombinace.Ale kupodivu mě to chytlo a líbilo se mi to.Pravdou je ,že dějově to je pohádka o tom jak statečný a morálně uvědomělý Kainan zachrání vikingskou vesnici zamiluje se do neméně statečné a ještě morálnější ženy a poté co společně porazí moorwena se rozhodne zůstat na zemi a dokonce si adoptuje i sirotka.No ale na mě to prostě fungovalo.Co se týče hereckých výkonů byli v této kategorii hodně dobré. ve své kategorii scifi pohádek dávám 90% ()

Dann99 

všechny recenze uživatele

Tak niektoré efekty mohli byť lepšie,ale zato Moorwen vyzeral celkom luxusne a Sophia Myles tiež ušla.Hoci herci nemali až tak čo hrať,dalo sa na to pozerať a ja som sa vcelku bavil.Vhodne zvolený soundtrack a u mňa kľudne za 4 hviezdy... ()

Crixus87 

všechny recenze uživatele

Hrozný,oproti jedničce slabej odvar,po prvních dvaceti minutách jsem byl rozhodnutej že to nedám ale překonal jsem se ikdyž jsem věděl že to dopadne jak jsem čekal.takže slabá jedna hvězda ()

mpet 

všechny recenze uživatele

Není to nic extra, ale zkouknout se to dá. Zkrátka klasický béčkový film, který mě ale docela zaujal. Hlavně se mi líbí Moorwen (příšerka), která je opravdu po vizuální stránce dokonalá. Celý film je pak prakticky jen o tom jak oni loví Moorwen a ona pro změnu loví je. A samozřejmě už předem víme kdo nakonec vyhraje. Ale když se tato věc Outlanderovy odpustí, pak můžu s čistým svědomím hodnotit třemi hvězdičkami (65%) ()

lukas.pukas. 

všechny recenze uživatele

takže předem upozornuji že Outlander opravdu nemá nic společného s filmem 13 válečník to jenom češi jsou schopni dávat filmum názvy které nemají vůbec nic společného s originalním názvem a tady to dokonce dohnaly do takového extrému že udělali z filmu pokračovaní jiného filmu ačkoliv to nemá nic s žádným jiným filmem nic společného , až nato že jsou zde vyobrazeni vikingovlé . Se divím že všechny filmy odehravající se třeba v druhe světové válec nepojmenovaly střílení 1 až xxx , mazec . Dle mého to tomuto filmu docela dost ublížilo protože někteří se těšili na pokračování 13válečnika a pak viděli docela hodně dobré sci-fi jenom že se chtěli divat na ůplně něco jiného . Ale je to opravdu luxusní filmečk který bych já pojmenoval třeba Outlander. Opravdu kvalitně natočeno zahráno a originálně zasazeno , nenudí to a jsou ti zvraty které bychom ani ve snu nečekaly za mě podstivá dobrá práce opravu se divím že tento filmek není tak známy . ()

TragyCZ 

všechny recenze uživatele

Celkem slušná akce z období vikingů, ale od názvu ''Vikingové II'' jsem teda čekal něco dost jinýho... Film je plnej zvratů, ze kterých je většina dost předvídatelná a v některých částech už mě to celkem nudilo... No a ta lovestory mezi hlavním hrdinou a krásnou vikingskou bojovnicí ? Dost ubohý :D Konec byl přesně takovej, jakej bych ho čekal takže bych dal tak 40%. ()

Spanki 

všechny recenze uživatele

tak je blbost, ale to jsem tak nějak čekal. Ale pořád mě překvapuje, kdo má v češtině potřebu přejmenovávat filmy oproti originálu - kdyby prostě název přeložil, tak ok. ale dávat tomu jiný význam je prostě nesmysl. Ano, ve filmu jsou vikingové, ale to se to taky mohlo jmenovat Vetřelec 10, protože ten je tam taky. To ať už raději ponechají původní anglický název. ()

Deleo 

všechny recenze uživatele

Nenadchne a neurazí. Stejně jako večeře na vánoce s tchyní a tchánem. V základu český název trochu klame. Důvěřovat, ale prověřovat. Film se nenápadně snaží padazitovat nenápadně na filmu vikingove z roku 1999. Btw. Originální název filmu z roku 1999 není vikingove. Nápad a zpracování baví. Ale není to film.... U kterého vás kouše tak zvaný wow moment. Proto tři hvězdy. Stejně jako večeře s tchyní. ()

Tonula 

všechny recenze uživatele

VIKINGOVÉ II nemá s původním filmem nic společného. Tedy kromě Vikingů. Tohle zpracování, plné hnijících mrtvolek je trochu nechutné, ale co si cením, má to děj. Tedy děj dost přitažený za vlasy, ale určitě při něm neusnete. Je to zvrhlá pohádka pro dospělé o tom, jak lidé vyhubili zvířata na jiné planetě a ta se jim teď mstí. No, je to celé dost ujeté. Bestiální zvíře Moorwen je hodně podobný vetřelci, žere lidi a zřejmě i zvířata, má kůži jako skála a obyčejní smrtelníci si s ním neví rady. Ale řešení se najde a jak je zvykem, bude tu i happy end. Tedy poněkud morbidní, ale bude :-). 60% ()

Související novinky

Klasiky v novém šatu

Klasiky v novém šatu

19.05.2009

Edgar Allan Poe (na obr.): „Zánik domů Usherů“; Emily Brontë: „Bouřlivé výšiny“; Miguel de Cervantes: „Don Quixote“. A k tomu švýcarská legenda o kušostřelci Vilému Tellovi. Ano, nové adaptace… (více)

Conan, Kolo času a Antikrist

Conan, Kolo času a Antikrist

21.08.2008

A máte tady několik zpráviček z hájemství fantasy a hororu. Nejdříve něco o dlouho plánovaném restartu Conana. Zdá se, že barbarský válečník, který na začátku 80. let proslavil Arnieho, se po mnoha… (více)

Ryan Phillippe jako vikinský válečník?

Ryan Phillippe jako vikinský válečník?

11.09.2007

Dávnověcí skandinávští bojovníci se vrací na plátna kin. V posledních letech se jim tam kdovíjak nedařilo. Adaptace Crichtonových Pojídačů mrtvých pod tuzemským názvem Vikingové dopadla tuze neslavně… (více)

Reklama

Reklama