Reklama

Reklama

Když se mimozemská kosmická loď zřítí na Zemi, lidé zde právě prožívají období Vikingů. A skandinávští bojovníci se pustí do bitvy s tím nejneobvyklejším nepřítelem. Užijte si sci-fi thriller z dílny režiséra Howarda McCaina.  Mezi hvězdami zuří staletí staré bitvy. Jedna z vesmírných lodí se zřítí na Zemi, konkrétně do fjordů Norska. Přežije jen Kainan a k jeho velkému zděšení také Moorwen – divoké stvoření podobní zvířeti, které záměrně škodí těm, kteří mu v jeho očích ublížili. Moorwen zabíjí všechno, co mu vstoupí do cesty. Kainan se musí chtě nechtě spojit s Vikingy a zničit agresivní bestii dříve, než ona zničí je. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (421)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Moorveni mali vyzabíjať celu ľudskú rasu, ktorá je tak hlúpa (ako hlavný hrdina), útočiaca bez príčiny. Samozrejme, potrebujeme pomstu, pretože "oni" sú tí zlí a zase zrovna my najväčší dobráci. __ Očakával som 3* s tým, že to skrátka bolo nízkorozpočtové B-čko, s ktorým ani kvalitná réžia nič nezmôže. Ale rozpočet 50 miliónov?! To snáď nie! P.S. skúste porovnať vizuálnu stránku, keď hlavný hrdina rozpráva o svojom živote (na inej planéte) a grafické zobrazenie Moorvenov. Na smiech! ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

1, Zavádějící název. 2, idiotský děj. 3, nechutné trikové orgie. 4, co scéna to klišé. 5, umělé kulisy a namydlenost všech postav. 5, nulové napětí .... prostě levnější Král Artuš ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavej nápad a funguje to překvapivě dobře. Nevim, proč to tady má tak rozporuplný hodnocení - doufam, že od toho nikdo nečekal pokračování Vikingů (1999), jak uvádí českej překlad (???!!!). ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Blbé jak troky, ale přesto vcelku zábavné. Ze všech těch klišé a občas až příšerně přepíčené slzupudnosti by šla hlava kolem i tříletému dítěti, ale to dítě by naopk nejspíš při pohledu na ty hromady mrtvol stejně chcíplo hrůzou, takže proč ne. Jen mi to zpočátku mírně evokovalo Černočernou Tmu, ale té tohle béčko nesahá ani po kotníky... nehledě na to že tohle nemá se žánrem sci-fi společného prakticky nic. 6/10 ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Vesmírná loď ztroskotá na Zemi v době Vikingů, na ní je jeden muž a taky menší godzilla, která uteče, a onen muž ji pak místním pomáhá zlikvidovat. # příběh 6 | hudba 7 | humor 1 | akce 5 | napětí 4 | pustil bych si znovu 5 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Bohužiaľ ťažký prepad filmu, ktorý mal podľa námetu určitý komerčný potenciál, je po jeho vzhliadnutí vysvetlený. A nie je to ťažkým prešľapom v podobe tunajšieho distribučného názvu, ktorý z neho robí ešte väčšie béčko, akým v skutočnosti je. Pozerateľná nesúrodá hovadinka, ktorá mieša dva odlišné žánre, pre ktoré je zapotreby režisérsky cit a nadhľad niekoho skúsenejšieho, ako je nejaký neznámy McCain. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách skvlěle provedenej akční trhák s perfektní hudbou a efekty. Jediný co bych změnil je trapnej konec. Nechápu proč to nešlo do kin. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý sci-fi snímek. Člověk z jiné planety ztroskotá mezi Vikingy. Přitáhne ale s sebou potvoru ze své planety. Musí se spojit s místními lidmi a nalíčit na něj past. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Mixovať Vikingov so slaboduchým sci-fi bez akéhokoľvek nápadu a drakmi dohromady si zaslúži obojsečnú sekeru do chrbta. Lepšie rozprávky mi zvykla vymýšľať mamička na dobrú noc. ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Tak v první řade vůbec nechápu, proč se to v češtině jmenuje Vikingové II, když to s prvním dílem má maximálně společné jen vikingy. Ale takových filmů je víc, a také nejsou pokračováním. No ale když shrnu příběh filmu, tak to bylo z mého hlediska velice působivé. A hodně zajímavé. Souboj s tvorem z jiného světa mě moc bavil a líbil se mi. Krásný počin. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Hrdinský epos... na troskách "Kryptonu" došiel Kainan, obávaný bojovník o ktorom sa píšu elégie dodnes (nepriamo samozrejme)... Obrovský potenciál, snaha a dokonca aj pár scén boli vážne "cool", avšak prevedenie, scénar a citový doplnok ťahajú vikingov ku dnu. Dedina mi pripomínala zatiaľ ešte nedokončený "upgrade" z Warcraftu, odhalenie "minerálneho prameňa" a dokonca patos, ktorý trval skoro celú dĺžku tohto snímku ma nepresvedčili o vyššom hodnotení... (viac takýchto okamžikov) 5/10... Ale ak by som to vzal ako "ultra-mega" akčné sci-fi a privrel 1,5 oka moje hodnotenie by bolo 7/10... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Výborný béčko s áčkovými obrazáky, Caviezel je výborný. Příběh je sice těžké sci-fi bez inovace ale to je úplně jedno ve filmu se stále něco děje a tak nemá šanci nudit. Hudba je výborná, efekty také. Prostě paráda. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Milé, malé sci-fi béčko s umně zamaskovanými neumnými triky a Ron Perlman s kladivem..... ale trošku příliš dlouhé. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

V časech dávno minulých po zemi pobíhali udatní rytíři, bájné příšery a také... kosmonauti z dalekých planet. Outlander je velice příjemné béčko, které sází na zajímavý žánrový mix, který sice nemusí každému sednout, ale přináší spoustu zajímavých možností, jak proti sobě postavit Vikingy, vetřelce a jeho lovce. Navíc prakticky všechno šlape tak, jak má: Caviezel je výborný, slabší triky nejsou ke škodě věci, příběh má drajv, je tu spousta akce, jenže OUHA- prakticky všechna akce (snad s výjimkou závěrečné bitky) je tak šíleně sestříhaná, že skoro nejde poznat, kdo koho bije. Ale to je opravdu asi jediná kaňka na osvěžující oddechovce, kterou Outlander rozhodně je. Jen víc takových. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Nemám rád takéto cestovanie v čase. Príbehom je to daľší BEOWULF (tak ako pôvodní VIKINGOVIA), ale má to skôr bližšie k béčkvej verzii s Christopherom Lambertom. Vikingovia nemajú charizmu ani nepôsobia dostatočne drsne, Caviezel sa tam len potuluje, vzťahy medzi postavami nulové... Vôbec ma to nevtiahlo do deja, aj keď atmosféra občas ušla... ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

nechť zhyne český distributor:-)film nemá samozřejmě nic společného s vikingy banderase,které se paradoxně taky nejmenují vikingové:-)no nic.caviezel si špatně nevybírá,to my víme.ač se jedná o dvd film z menším rozpočtem,kvalitativně je hodně nad průměrem.na dvd film nečekaně silná výprava,dobré kostými ale hlavně i efekty.co se tyče lehce moralizující pointi scénáře přivřu oko a bavim se perfektním výkonem caviezela a solidně odsýpajícím sci-fi.outlander je film,jenž bych z fleku poslal do kin,například solomon kane,určený pro kina,nedosahuje kvalit outlandera naprosto v ničem,ať je to scénář nebo kvalita efektu,či již zmíněné výpravy.jo hold je takovým dalším,zbytečně nevýrazným filmem,při čemž je to nadstandartně záživná sfi-fi. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Pokud vynecháme nešikovný český název, který odkazuje na pokračování filmu, se kterým nemá nic společného, jedná se o překvapivě zábavnou podívanou, kombinující sci-fi a fantasy. Slušná řež, točená za malé peníze a s láskou, ve které vikingové bojují s příšerou z vesmíru. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Solidní výstavba děje, slušné triky, uvěřitelné chování postav, žádná křeč ani zbytečné hektolitry krve. Podle mne to celé fungovalo a šlapalo, jak má. ()

Související novinky

Klasiky v novém šatu

Klasiky v novém šatu

19.05.2009

Edgar Allan Poe (na obr.): „Zánik domů Usherů“; Emily Brontë: „Bouřlivé výšiny“; Miguel de Cervantes: „Don Quixote“. A k tomu švýcarská legenda o kušostřelci Vilému Tellovi. Ano, nové adaptace… (více)

Conan, Kolo času a Antikrist

Conan, Kolo času a Antikrist

21.08.2008

A máte tady několik zpráviček z hájemství fantasy a hororu. Nejdříve něco o dlouho plánovaném restartu Conana. Zdá se, že barbarský válečník, který na začátku 80. let proslavil Arnieho, se po mnoha… (více)

Ryan Phillippe jako vikinský válečník?

Ryan Phillippe jako vikinský válečník?

11.09.2007

Dávnověcí skandinávští bojovníci se vrací na plátna kin. V posledních letech se jim tam kdovíjak nedařilo. Adaptace Crichtonových Pojídačů mrtvých pod tuzemským názvem Vikingové dopadla tuze neslavně… (více)

Reklama

Reklama