Reklama

Reklama

Když se mimozemská kosmická loď zřítí na Zemi, lidé zde právě prožívají období Vikingů. A skandinávští bojovníci se pustí do bitvy s tím nejneobvyklejším nepřítelem. Užijte si sci-fi thriller z dílny režiséra Howarda McCaina.  Mezi hvězdami zuří staletí staré bitvy. Jedna z vesmírných lodí se zřítí na Zemi, konkrétně do fjordů Norska. Přežije jen Kainan a k jeho velkému zděšení také Moorwen – divoké stvoření podobní zvířeti, které záměrně škodí těm, kteří mu v jeho očích ublížili. Moorwen zabíjí všechno, co mu vstoupí do cesty. Kainan se musí chtě nechtě spojit s Vikingy a zničit agresivní bestii dříve, než ona zničí je. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (421)

SonG 

všechny recenze uživatele

Škoda...Pustil jsem si Outlandera s tím, že uvidím alespoň průměrnou akční sci-fi jízdu, místo toho jsem zažil podprůměrnou akční sci-fi nudu....Pár scén je sice celkem vydařených, ale to ostatní je fakt bída...James Caviezel hraje, jako kdyby to neuměl, scénář je nadupaný tak akorát slovy ,,já jdu s tebou,, ,,rozdělíme se,, či ,,to není medvěd,,......K tomu všemu dost předpovídatelný průběh celého příběhu...1,5* a to možná ještě přidávám.... ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Nečekaně dobrá zábava a prostředí. Zavzlykal jsem při vzpomínce na osmdesátá léta. John Hurt už je automaticky symbolem nečeho zajímavého a Jim "Spráskanej Ježíš" Caviezel to kupodivu nezkazil. ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Tak rad bych dal lepsi hodnoceni, ale kdyz ono to nejde. Vzdyt namet za to stoji, Vikingove a mimozemstani? Z toho nemuze vzniknout nic poradnyho. Ale temhle nametum ja fandim, vybocuje to totiz ze vsedniho stereotypu a probouzi to ve vas to detske naivni ocekavani. A tenhle ucel to u me splnilo. A ja jsem rad a tenhle film si vychutnal . Vsichni kdo tohle shlednou musi na prvni pohled videt, v cem jsou ony nedostatky, sablonovity pribeh, jedno klise vedle druheho, hloupy scenar atd. Necekal jsem od toho moc a prave proto me to prijemne potesilo. ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Sci.fi horror,dejovo v roku 709 nášho letopočtu v Nórsku.Priemer takmer vo všetkom,mnoho momentov divákovi pripomína,že už to všetko videl.To monštrum mi pripadalo ako pozliepané z rôznych filmov,vrátane Votrelca.Tento film je skôr pre fanúšikov akčných filmov ako pre fanúšikov sci-fi alebo horroru.Ale hudba sa mi páčila,bola fakt dobrá.Očakával som od tohoto filmu trocha viac.Ale zase nebolo to až také zlé,sú aj horšie filmy.A tá príroda bola naozaj pekná,lesy,vodopády,rieky.Úžasná krajina. ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Celkem dobrá zábava, která je točená takový tím starším "If it bleeds, we can kill it." béčkovým stylem. Caviezel je teda docela toporný, příběh jednoduchý (hned na začátku víte, kdo to do konce nezvládne), ale dohromady to dává slušnou odpočinkovou podívanou. Divim se, že nikdo ještě tohle téma nevyužil. Potvora je překvapivě jedna z originálnějších a i se svou zajímavou historií. Možná jí (jich) tam mohlo být trošku víc. Ron Perlman jako severský týpek se dvěma kladivama hodně potěšil. -"It kills man, beasts, everything." ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

tesil som sa na sci fi vo vikingskom prostredi, dostal som dalsiu variaciu na beowulfa so sci fi omackou. skoda, vikingska tema plus sci fi, s tym sa daju lepsie kulinarske zazraky vytvorit. ()

Petoss1 

všechny recenze uživatele

Može sa to zdať divné, ale spojenie scifi s vikingami nieje až taký prúser. Je to niečo netradičné, konečne. A aj preto ma Outlander zaujal. Koľkokrát sa dá vidieť boj vikinga proti pkríšere z vesmíru? Dá sa povedať, že to celé ťaženie (príbeh je jednoduchý, v niektorých momentoch ľahko predvidateľný) nieje je zaujímavé spôsobom boja, ale jednoduchými maličkosťami v podobe krásnych záberov či dynamiky. Škoda, že boj a surové scény končia tak rýchlo. A ani prípadná dvojka by nevadila ... s lepším scenárom :) 70% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Ta druhá projekce mě už moc nebavila.Kombinace hodně odlišnejch žánrů je to jedna z těch lepších,ale jako nadprůměrnej film bych to zrovna neoznačil.50%. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Tuhle látku miluji, takže jsem byl ochoten i leccos omluvit. Mimozemšťan, který se se svojí vesmírnou lodí ocitne mezi Vikingy. Je to lákavé téma a dalo se z něj vytěžit více - porovnávat zvyky z cizí a naší planety, ukázat primitivům novou technologii atd. I tak to ale byla zábavná látka - vlastně se jednalo o variaci Predátora (1987), kde se Vikingové a mimozemšťan snaží zabít nebezpečnou nestvůru. Ze začátku mi to přišlo hloupé, ale pak jsem se v příběhu adaptoval a sledoval s napětím hon na tajemně svítící bestii až do konce. Herci sympatičtí, několik oddychových scének, ale mrzelo mě, že nepoužil na lov moderní technologii ze své lodě. Je to zajímavé Sci-Fi téma, kterému by slušelo i pokračováni a snad by někoho napadlo vytvořit filmové scény, kde do středověkých franckých nepřátel kosí laserem náš mimozemský hrdina jednu díru za druhou. Byl by to pro ně Bůh se světelným šípem! ()

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

Masakr! film není v žádném případě kdovíjaký trhák, ale v daném žánru pro mě splňuje naprosto vše. Tyhle "historické scifi" naprosto miluju. Až na trošku zpochybnitelný konec pekný. Film by se dal srovnávat s Vikingy a nebo jěště lepe Bratrstvem vlků: hon na bestii. ()

Flynn 

všechny recenze uživatele

Taková nějaká klasická podívaná, nakombinovaná z tuctu předešlých snímků. Příběh cizince, který nakonec převezme výdcovství v bitvě jsme už několikrát viděli. Samotná příšerka mi hrozně připomínala monstrum z Bratrstva Vlků , a krvácela jako Predátor :o))) Prostě taková klasická podívaná, kdy dva co se nemají rádi jsou pak přátelé atd atd. Neurazí, ale ani nijak extra moc nepobaví. ()

Shorty_ 

všechny recenze uživatele

Outlander vypadá velmi slibně a sice nenadchne, ale naštěstí ani nezklame. Na béčko dokonce vypadá opravdu pěkně i co se akčních scén týče. Příběh je velmi slušný i když nepříliš využitý. Postavy se vcelku rozumně vyvíjejí a jsou dost neodhadnutelné, stejně jako vzájemné vztahy mezi nimi. Srovnal bych děj s například takovým Beowulfem, který je proti tomuto o dost slabší... ()

Andre3000 

všechny recenze uživatele

Docela v pohodě film, čekal sem od toho trochu víc fantasy a méně sci-fi, když jsem si ho začal pouštět. Chvílemi to má opravdu takové slabší momenty, ale celkově i s určitou dávkou napětí to nebyla ztráta času. Moorwen, byl takový mutantek vetřelce a draka, ale jako v pohodě. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Název Vikingové II je velmi, velmi zavádějící, protože s jedničkou nemá společného zhola nic. Mnohem víc než Vikingů, si užijete potvory, která trošku evokuje vetřelce. Takže pro Johna Hurta se po téměř 30-ti letech od filmu Vetřelec, kruh uzavírá. Outlander ovšem na rozdíl od Vetřelce v kult nepřeroste. Jde totiž jen o maličko lepší béčko, s lehce nadprůměrnými herci a triky jako z Tv produkce. Zbytečně dlouhá stopáž filmu jen ubírá na dynamice, otřesný střih na přehlednosti a nevěrohodně znázorněná doba dokonává zbytek. Takže i přes sympatickou snahu tvůrců, víc než 55% dát nemohu. ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

Bože, to je takovej kýč, že to je skoro odpad. Díky bohu, že to nešlo do kin, ony ty současné sračky, co tam běží stačí tak akorát na vymytí mozku, tohle by Vám propláchlo i střeva. A to mám Caviezela hodně ráda. ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Vesmírný cestovatel a bojovní, který se dostane na naší planetu za dob vikingů je pěkný námět. Dokonce i vyřešení problému komunikace je zajímavé, ale chybí více využití mimozemských zbraní proti Moorwenovi. Béčkovost z toho čiší, ale bojovník je bojovník, i když vymění střelnou zbraň za sečnou. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Zmes tém o vikingoch, E.T.mimozemšťanoch, votrelcoch z vesmíru. .... všetko osadené do ranného stredoveku. Film sa kľudne mohol volať VOTRELEC 5 alebo O zamilovanom mimozemšťanovi , ešte že to Caviezel ako-tak uhral :). ()

Související novinky

Klasiky v novém šatu

Klasiky v novém šatu

19.05.2009

Edgar Allan Poe (na obr.): „Zánik domů Usherů“; Emily Brontë: „Bouřlivé výšiny“; Miguel de Cervantes: „Don Quixote“. A k tomu švýcarská legenda o kušostřelci Vilému Tellovi. Ano, nové adaptace… (více)

Conan, Kolo času a Antikrist

Conan, Kolo času a Antikrist

21.08.2008

A máte tady několik zpráviček z hájemství fantasy a hororu. Nejdříve něco o dlouho plánovaném restartu Conana. Zdá se, že barbarský válečník, který na začátku 80. let proslavil Arnieho, se po mnoha… (více)

Ryan Phillippe jako vikinský válečník?

Ryan Phillippe jako vikinský válečník?

11.09.2007

Dávnověcí skandinávští bojovníci se vrací na plátna kin. V posledních letech se jim tam kdovíjak nedařilo. Adaptace Crichtonových Pojídačů mrtvých pod tuzemským názvem Vikingové dopadla tuze neslavně… (více)

Reklama

Reklama