Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ambiciózní vysokoškolačka Valentina (Sophie Marceau) studuje literaturu na pařížské Sorbonně a právě se připravuje k závěrečným zkouškám. Žádný odpočinek, žádné volno, žádné večírky, téměř žádný spánek a především a hlavně ... žádná láska! Věří, že jedině tak obstojí před zkušební komisí. Jednoho dne se však odehraje něco, s čím nepočítala. Potká charismatického hudebníka Neda – a bláznivě se zamiluje. V tuto chvíli stojí před osudovým rozhodnutím: zahodí roky obrovského studijního nasazení, nebo odmítne lásku? Nebo se snad dá obojí skloubit dohromady? (North Video)

(více)

Recenze (43)

MMR 

všechny recenze uživatele

Film mě bavil. Jenže když se nad tím zamyslím, tak vidím, že zde nebyla žádná extra zápletka. Celý film je jedna velká romantika bez jakéhokoliv náznaku pokusu právě o tu zápletku. Tudíž nemohu jít nad průměrné 3 hvězdy, i když bych rád nad ně šel. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Když podle Prototypu byli Beatles lavinou, ve Francii válcoval parkety Vincent Lindon se svým keyboardem. Nedaří se hloubky, ale výšky ujdou. Alespoň tedy pokud jde o snahu vykreslit nějaký vztah a ten náležitě zdramatizovat. Osmdesátá v Paříži, vlaky o kterých se nám mohlo jenom zdát, a přepracovaná budoucí absolventka státní zkoušky s francouzské klasické literatury, která se musí líbit každýmu chlapovi. Sophie se nestyděla a protože ve Studentce byla ještě mladá, je na co koukat. I když ta romantika se tentokrát taková zvláštně kousavá a ubrečený konec nebrat. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Film zavádí zpět do zapomenutých vzpomínek. Hloupá první láska. Škola. Zkoušky. Nespaní. Čekání na pozdněvečerní telefonní hovory. Je potěšení dívat se na Sophii Marceau. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pekný film, romanticko až umelecký, chýbal mi nejaký väčší presah celé to bolo o naháňaní sa dvoch duší, ktoré sa milujú a nevedia sa chápať, ale potrebujú sa. Taký žáner čisto orientovaný na jedno, na lásku, bez možnosti niečím prekvapiť. Už len kvôli Sophie sa ale prekoná každý chlap dopozerať to, nech už by mal z romanťárny akúkoľvek husiu kožu, zas tam totiž bola celá zoologická záhrada vrátane kôz a bobra. ()

5150 

všechny recenze uživatele

"V osum večeře, v deset u něho, o půlnoci doma, zopáknu si Moliéra a Zolu a ve dvě jdu spát.." Tak nejen skvělé dialogy Daniele Thompson, ale zejména přirozené herecké výkony Sophie Marceau a Vincenta Lindona, kterým to prostě věříte od začátku do konce, dělají ze STUDENTKY jednu z nejkrásnějších milostných romancí filmového plátna 80. let. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

You call it love... ach... Sice to na mě působí trochu emerickým dojmem, ale prostředí Sorbony a klasické franštiny s Vincentem Lindonem a Sophie Marceau je kouzelné, takže proč si to nepřiznat - je to milý romantický film. ()

Historik 

všechny recenze uživatele

Není to na celé čtyři hvězdy, ale kvůli Sofii rád přimhouřím oči. Myslím, že by se to mohlo líbit řadě lidí, kteří studovali na vysokých školách nebo právě studují. To je období, kdy hodně z nich řeší podobné "problémy". A po letech se na to docela pěkně vzpomíná. 70% ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Někdy je prostě ten správný čas, spravit si náladu povedeným zamilovaným filmečkem. Navíc pokud je to snímek francouzský, se Sophií Marceau v hlavní roli a s šarmem francouzům vlastním. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Taka oddychovka o laske, navyse Sophie Marceau bola nadherna. Skoda len jednoduchej zapletky, bez odbociek a okrem samotnej Marceau pramalo znamejsich hercov . 60 % ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Rovnako ako väčšina francúzskych filmov je ,,Študentka"dosť náročná na dialógy. Vo filme sa toho stane skutočne málo a väčšina scén je o hlavných aktéroch. A ako to platí aj pre väčšinu francúzskych filmov, skrz na skrz film pozdvihujú herecké výkony. 6/10 ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Milostný film jak víno ze studentského prostředí. Velice pěkná romance. Zde jsem ten závěr před zkušební komisí na konci prožíval neskutečně s nimi, jelikož jsem se na tento film koukal večer před ranním plněním státní zkoušky, kterou jsem nakonec splnil, ale byl jsem totálně napnutý jak struna, u toho jejich mluvení z patra před komisí. ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Opravdu téměř hloupý film s krásnou Sophií Maceau. Ta když rázně kráčí Paříží v černém triku bez podprdy, člověk by dal i pět. Režiséra ani scénáristu jsem tedy moc nepochopil. Udělali takový romantický guláš o velké lásce(ale vona zas tak velká není) a o velkém intelektualismu hlavních postav (ale oni jsou to prakticky pitomé děti, kteří se vzájemně jakoby míjejí). Valentýna je takový rozmazlený fracek, která veškerou životní energii vloží do vysoké školy a souvisejících aktivit. Asi si ta hloupá husa neuvědomuje, že nakonec bude dělat někde šmudlu za více peněz v PR anebo se bude realizovat za úplné šušně jako učitelka literatury na gymplu. S tím muzikantem je to obdobné, má idol Toma Waitse(to já taky) ale hraje s kapelou úplný sračky. A tak nevím, co chtěli ti tvůrci vlastně říct... ()

Mytologie 

všechny recenze uživatele

Atmosféru filmu vystihuje Sophie, když při státnicích na Sorboně cituje A. de Musseta: "Všichni muži jsou lháři, nestálí, falešní, žvaniví, pokrytečtí, pyšní a zbabělí, nafoukaní a smyslní. Všechny ženy jsou nevěrné, marnivé, lstivé, zvědavé a zkažené. Existuje však jediná věc, svatá a vznešená. Spojení těchto nedokonalých strašných bytostí". ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

slabota,hodnota žádná.Film natočený s herečkou jen aby si pánský divák užil její krásnou tvář..to postupné odhalování v kabině lanovky to byl fakt trapas .Zbytek to moc nezachránil ()

Reklama

Reklama