Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Studentka katolické střední školy Cristina Quadri žije do svých patnácti let bezstarostný a šťastný život s rodiči v Buenos Aires. Jednoho dne je však uprostřed hodiny poslána do ředitelny, kde je jí oznámeno, že si ji nechal předvolat jistý soudce Barrenechea. Od něj se dozvídá, že se ve skutečnosti jmenuje Sofia Lombardi a je dcerou mladého páru aktivistů, kteří zmizeli v 70. letech jako osoby nepohodlné tehdejšímu diktátorskému režimu. Od této chvíle se Cristina, alias Sofia snaží zjistit, kdo byli její rodiče, co se s nimi stalo a kdo je vlastně ve skutečnosti ona sama.
Film se dotýká skutečného problému, kdy se v 70. letech v Argentině stávalo, že děti zabitých, nebo uvězněných nepřátel režimu byli dáni do výchovy příznivcům režimu. Dnes je snaha tyto děti vypátrat a vrátit je příbuzným. (Estrecha)

(více)

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Organizace jako Matky a Babičky z Květnového náměstí nabízely hlavní protagonistce filmu Bárbara Lombardo, aby se s nimi sešla a vyslechla si příběhy o jejich zmizelých dětech a vnoučatech, aby se lépe sžila se svojí postavou. Bárbara Lombardo to však odmítla, že chce roli zahrát právě nevědomky jako osoba, která tu dobu nezažila. (Estrecha)

Reklama

Reklama