Reklama

Reklama

Zahřívací kolo

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Komedie zahřívací kolo se odehrává v polovině 80. let minulého století a vypráví příběh Briana Jacksona - chlapce z dělnického prostředí, který právě nastupuje do prvního ročníku Bristolské univerzity. Jeho přátelé z rodného města se bojí, že z něj škola udělá namyšleného všeználka, ale Brian má úplně jiné starosti. Na škole si chce splnit celoživotní přání - zúčastnit se tradiční britské televizní soutěže University Challenge. Při svém snažení se zamilovává do krásné kolegyně ze soutěžního týmu a navíc vymýšlí plán, jak díky vědomostnímu kvízu získat i její srdce. Zahřívací kolo je hořkosladká komedie o věrnosti, lásce a rozdílu mezi významem slov znalost a moudrost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (78)

Jossie 

všechny recenze uživatele

Četla jsem knihu, která byla přece jen lepší, i když mi tam dost lezl na nervy hlavní hrdina - ve filmu z něj udělali o něco menšího trotla a z konce klasickou hollywoodskou slaďárnu. Kdyby tam nehráli James McAvoy a Benedict Cumberbath, tak se na to nedívám, takových průměrných romkomů jsou spousty. ()

atmen 

všechny recenze uživatele

U některých filmů se člověk neustále dívá na hodiny a čeká, kdy bude konec. Také u tohoto snímku jsem občas koukl na hodiny, ale právě z opačného důvodu. Říkal jsem si: "ach jo, už jenom dvacet minut." Tohle se moc často nestává a byl jsem překvapen, že se této "pocty" dočkal právě tenhle, zdánlivě tuctový film. Máme tu klasicou studentskou zápletku, kdy on se zamiluje na první pohled do krásné blondýny, ona jeho lásku neopětuje a on, jakoby neviděl kolem sebe tu, která je ta pravá. Samozřejmě vše končí tak, jak to od první chvíle čekáme, ale právě ta cesta je pro mě, jak se kdysi říkalo - hřejivě lidská:-) Nejpůsobivější scéna: alkoholové slavení silvestra, kdy to mezi "přáteli" jaksepatří jiskří... ()

Reklama

Metalýza 

všechny recenze uživatele

Už jenom kvůli tomu obsazení nemůžu jinak - všechny důležité herce mám dobře zafixované z jiných rolí a vidět je v tomhle jednoduchém, ale zábavném filmu bylo jako potkat staré dobré přátele. Uznávám, mohlo to být ostřejší (neznám předlohu, ale hodlám napravit), vlastně o nic nejde, ale bylo to takové příjemně retro (ten soundtrack!!! ♥) a prostě to tak nějak sedlo do nálady. Sentimentální čtyři hvězdičky od studentky anglické literatury :-) ()

redwik 

všechny recenze uživatele

Toto je asi úplne najviac najpriemernejšia komédia akú som kedy videl. Absolútny stred medzi skvelými zábavnými kúskami (napr. Hot Fuzz alebo Love Actually) a tými najväčšími hlúposťami (napr. How High alebo Bratislavafilm). Je to o kúsok lepšie ako posledný McAvoyov film, ktorý som videl (Filth), a o kus lepšie ako posledný Cumberbatchov film, ktorý som videl (Tinker Tailor Soldier Spy). Vo filme sa stane presne to, čo človek očakáva a predpokladá, a skončí to tiež presne tak, ako má. Za zmienku stojí snáď už iba zaujímavosť, že aj Rebecca Hall, aj Alice Eve, majú vo filme identické mená ako v skutočnosti. James McAvoy - Brian Jackson /:/ Rebecca Hall - Rebecca Epstein /:/ Alice Eve - Alice Harbinson /:/ Benedict Cumberbatch - Patrick Watts /:/ Elaine Tan - Lucy Chang /:/ Catherine Tate - Julie Jackson /:/ Mark Gatiss - Bamber Gascoigne /:/ Guy Henry - Dr. Morrison /:/ Dominic Cooper - Spencer /:/ James Corden - Tone /:/ John Henshaw - Des /:/ Charles Dance - Michael Harbinson /:/ Lindsay Duncan - Rose Harbinson ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Chci znát odpověď na všechny otázky, poslouchat přitom skvělou muziku, vychutnávat si odkazy na Absolventa a užívat si toho, že nejsem jediný na světě, kdo nepochopil princip bojového úderu hlavou. Toho všeho se mi v tomto snímku dostalo v míře naprosto dostatečné, takže kdyby zběsile nastříhaná televizní soutěž neobsahovala asi desetkrát více odpovědí než položených otázek, tak bych s pátou hvězdou neváhal. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Představitelky Rebeccy a Alice Rebecca Hall a Alice Harbinson mají stejné jméno jako jako jejich postavy. (Falco.araea)

Reklama

Reklama