Reklama

Reklama

Zahřívací kolo

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Komedie zahřívací kolo se odehrává v polovině 80. let minulého století a vypráví příběh Briana Jacksona - chlapce z dělnického prostředí, který právě nastupuje do prvního ročníku Bristolské univerzity. Jeho přátelé z rodného města se bojí, že z něj škola udělá namyšleného všeználka, ale Brian má úplně jiné starosti. Na škole si chce splnit celoživotní přání - zúčastnit se tradiční britské televizní soutěže University Challenge. Při svém snažení se zamilovává do krásné kolegyně ze soutěžního týmu a navíc vymýšlí plán, jak díky vědomostnímu kvízu získat i její srdce. Zahřívací kolo je hořkosladká komedie o věrnosti, lásce a rozdílu mezi významem slov znalost a moudrost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (78)

imf 

všechny recenze uživatele

Kinematografický ekvivalent vystydlých fish&chips. Víte jak to bude chutnat, ale když už vám to objednali, tak to holt dojedete. James McAvoy se snaží, ale všechno ostatní jde rychle k čertu po tisíckrát viděné osnově. 80s soundtrack a pididávky suchého britského humoru nepomáhají, tenhle film je nuda stočená do pestrobarevného obalu. Nenechte se oblafnout a sáhněte po jiném ostrovním importu (50%). ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Charizmatickí James McAvoy a Rebecca Hall s účesmi nie z 80.r., ale z 19.storočia zachraňujú priemerný film so sľubným rozbehom, ktorý sa postupne stráca v scenáristickej, resp. dramaturgickej bezradnosti. Takže mňa nakoniec najviac okrem pohľadu na titulnú dvojicu potešil soundtrack, skvelí starí dobrí chlapci z The Cure a Katka Bush (akokoľvek ironicky použitá). ()

Reklama

sanikope 

všechny recenze uživatele

Ešte kým si pamätám. Film je biedny, je však vianočná nálada a preto asi som bol schopný upozerať tento Starter for 10. Celý film mi vŕtal v hlave pocit či sa film odohráva skutočne v UK. Scenérie boli Bristol, South End, ale dojem zostával americký. Nálada, atmosféra, farba všetko bolo holywoodske. Len ten akcent ma držal na ostrovoch. ()

ReneeS 

všechny recenze uživatele

Žádný zázrak. Herecké obsazení Catherine Tate, Mark Gatiss, Charles Dance, Lindsay Duncan, Benedict Cumberbatch mi sice poskytlo pár momentů, kdy jsem se slušně bavila. ... ale spíše než filmem samotným to bylo tím, co všechno ze sebe mí oblíbení herci udělali. Takže pro ty, pro které jsou výše zmiňovaní jen obyčejní herci tu toho k vidění asi moc nebude. ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Typicky britsky nepohodlné. Trapasy, chyby, omluvy... a trapasy. K tomu McAvoy, Cumberbatch (ten válí), Rebecca Hall a Gatiss. Možná hlavně oni jsou důvodem, proč jsem to po půl hodině neodvrhla jako nudu. Nicméně je fajn vidět vysokoškolského studenta, který opravdu studovat chce, protože ho to baví. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Představitelky Rebeccy a Alice Rebecca Hall a Alice Harbinson mají stejné jméno jako jako jejich postavy. (Falco.araea)

Reklama

Reklama