Reklama

Reklama

Mouse Heaven

Krátkometrážní / Fantasy
USA, 2004, 10 min

Režie:

Kenneth Anger

Scénář:

Kenneth Anger

Recenze (4)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavé. Všude samý Mickey Mouse v nejrůznějších mutacích (a některé vypadají dost děsivě) a dobře vybrané písničky (hlavně ta poslední) tvoří celkem zajímavou koláž. Ta netvoří příběh, ovšem na 10 minut je to vystačující. Občas se tam tedy cosi vzdáleně připomínající děj objeví (červený kolotoč) a v tu chvíli je Mickey Mouse celkem záporák... Jestli to je o kultu Mickey Mouse nebo o tom temném v Disney vyprávěné skrze Mickey Mouse, nechám čistě na každém z budoucích zájemců. Ale upřímně, těch divných věcí je tam víc než dost (třeba ten terč, co zmiňuje ABLABLABLA), že mám takový dojem, že se pan režisér snažil vyvolat v divácích podivno z téhle veselé postavičky. Kdoví, každopádně mi to přišlo zajímavé. 4* ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Myšky tešte sa, myši traste sa, prichádza Mickey Mouse! Kenneth Anger animovaným strihovým filmom dokonale vystihol posun od zábavy k čistému produktu, pričom poukázal na cielenú cestu týmto smerom od prvopočiatkov myšacích dobrodružstiev. Opustil vážne brané vyvolávačky prastarých božstiev z predchádzajúcich opusov, magické obete i zreteľnú satanskú symboliku. Evokáciu poňal cez figúrku Mickeyho v rôznych podobách. Z neustálej prítomnosti myšieho neba sa točí hlava. Votrelci nemajú šancu, božstvo bolo vyvolané, dominuje detskému svetu a mutuje v rôznorodých podobách. Koniec v znamení budúcnosti poukazuje na dni, kedy svet hračiek budú mať v hrsti ušatí kovoví ingoti, ovládajúci nielen detské duše, ale aj hviezdy nad hlavami. A pokiaľ to náhodou nevyjde - rozpustia sa na mince, v mene ktorých to všetko je robené. Posolstvo o globálnej nadvláde jednej z prvých brandových značiek a jej vyvolanie na svetlo božie je síce trochu polopatické, ale nápadito využívajúce najrôznejšie strihové a animované techniky, spojené s tradične silným režisérovým trademarkom - výbornými pesničkami. Poučený a otrkaný Anger aj po rokoch vo skvelej forme! ()

Reklama

ABLABLABLA odpad!

všechny recenze uživatele

Pocta Mickey Mousovi nebo jeho zesměšnění? Doufám že to druhé. Tak jak tak to byla bohužel otrava... kromě té poslední písnička, která byla dobrá k podupávání si nohy, jsem jen koukala a říkala si, že asi dneska už s kraťasy končím, protože se zahrabávám do čím dál tím větších pi*vin. Jako terč s 1000 bodů za zasažení jeho přirození jsem fakt ještě neviděla. A úplně me vyrazil dech takový ten ruční vysavač, který se nikam nezapojoval, ale prostě jste s ním jen jezdili po koberci a já jsem ho jako malá měla u babičky :D Ovšem ne s Mickeym ha! K vidění zde: http://www.dailymotion.com/video/x4rxm8_mouse-heaven_shortfilms ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama