Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Príbeh je zložený z šiestich rôznych osudov, ktoré na seba dejovo nenadväzujú. Všetky však spojuje malé sympatické dievča Momo, ktoré je bohom smrti. Jej úlohou je postarať sa o duše zosnulých a pomôcť blízkym vyrovnať sa s ich stratou. Na cestách ju sprevádza okrídlený kocúr Daniel.
S obrovskou kosou v rukách prichádza Momo pomáhať všetkým deťom... (mortymer)

(více)

Recenze (13)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Ne každá smrtka (či šinigami) je nekompromisní chladný sběrač duší. Přinejmenším Momo je, i když to možná na první pohled není vidět, citlivá dívka, které osud jejích klientů leží na srdci a kolikrát ji i dojme. A někdy pro ně i něco udělá. Tak jako v těchto šesti příbězích, které spojuje hlavně sama Momo a téma smrti. Nedočkáme se drsných scén či citového vydírání, tohle anime je spíš laskavé - laskavé jako šinigami A-100100. P.S. - Od Yenna jsem neopisoval, tohle hodnocení jsem měl napsané bokem a teď koukám, že jsme volili hodně podobná slova. Inu, můžete to brát jako potvrzení toho, že ani jeden z nás není úplně mimo (leda bychom byli oba stejně :)). ()

yenn 

všechny recenze uživatele

Šinigami no Ballad tvoří šestice jednoduchých příběhů, jež mají dvě pojítka: tématiku smrti a sympatickou „smrtku“ (šinigami) Momo, která mi trochu připomíná Smrt ze Sandmana, s jejím kocourem. Hlavní postavy jednotlivých dílů netrpí stereotypem a v rámci krátkosti epizod se o nich dozvíme dost. Stejně tak i příběhy jsou vcelku nápadité a možná trochu nečekaně na mě celý seriálek navzdory námětu působil optimisticky, což je potěšující. 8/10 ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

A já si myslel, že když má něco v názvu slovo balada, že to bude smutné, ale tohle opravdu smutné nebylo. Ty příběhy byly opravdu nádherné a strašně příjemně se na to dívalo. Momo byla prostě úžasná a doufám, že až přijde můj čas, tak si pro mě taky přijde někdo takhle úžasně roztomilý. Naprostá spokojenost. 9/10 ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekný seriál podobný Jigoku Shoujo len s tým rozdielom, že tu nie je žiadne násilie a krv niečo ako jemnejšie vydanie. Škoda, že bolo tak málo častí pozrela by som si ich kľudne i 20. Jedna hviezdička pre krásnu Momo a jej biele vlasy, druhá pre peknú hudbu. ()

Larky 

všechny recenze uživatele

Celkem průměrnější, jednotlivostmi nadprůměrný seriál...některé díly fungují dobře (např.1.díl), jiné míň...Momo je sympatický bůh smrti, jenom je zvláštní, že se v jednotlivých dílech ukazovala málo, ale to zřejmě bylo kvůli tomu, že šlo hlavně o samotné lidské postavy, ke kterým pak sama promlouvala...o to vzít někomu život šlo snad jen v jednom případě ze šesti, v ostatních Momo a její kočka spíš trápili vytipované postavy...76% ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Pekný, romantický príbeh o "Pani Smrti" a jej "obetiach". No chýbal tomu náboj, ktorý by pridal trochu života do toho umierania. samotná Momo v úlohe posla smrti vyzerala elegantne. ()

Haide 

všechny recenze uživatele

Na mučidlech bych si za těma 4* asi nestála, nicméně...: Očekávala jsem něco poměrně temnějšího, hlavně po první dílu, ale musím říct, že za to, že to nepřišlo jsem i celkem ráda. Broskvička je moc sympatická holka a ani ostatní postavy nejsou nikterak protivné. A i když bych si námět představovala zpracovaný jinak, to poselství, které se seriál snaží předat se zadařilo a nenuceně se přeměnilo v pocit, který ve vás po zhlédnutí zůstane - vše je vždycky tak, jak má být, i když nám to přijde třeba nespravedlivé. ()

JohnyTrava 

všechny recenze uživatele

Ako začať? Toto anime som si vybral na základe "podobnosti" so Shigufomi. Dostali sa mi dielko o 6 epizódach, ktoré fungujú samostatne a okrem občasného crossoveru (dúfam, že je to správny výraz) sú spojené "hlavnou postavou" Momo. A toto spojene absolútne nefunguje. Postava je nevýrazná, a na nezaujatého rozprávača zase príliš zasahuje do deju. Čo sa týka ostatných postav tam by to ušlo ale, ale! V podstate ide o variáciu jedného príbehu na jednu tému, kde sú zmeny nie veľké, i keď predsa len ide výraznejšie rozlíšiť diely od seba. Je mi ťažko hodnotiť seriál, kde jedna epizóda nestojí za nič, a zasa kvôli jednej skvelej ho vychvaľovať. A navyše hudobná stránka tiež nezaujala. Takže 7/10, že i pri slabších dielkach prižmúrim oči. ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

I když hodnotím nízko, tak to není úplně k zahození. Jediný veliký mínus je to, že je to až příliš nudně natočené (občas jsem u toho klimbnul nebo to plně nevnímal). Částečně za to mohou hluboké myšlenky, kterými je celé anime prošpikováno. Chtěl bych napsat, že je to pohodovka, ale vzhledem k obsahu a tématu se to tolik říct zase nedá. Smrt jako taková bude vždy určitým srdceryvným okamžikem bez ohledu na to, jak moc dobře to dopadlo. Svým způsobem je to netypické zobrazení smrtky a určitě bychom to mohli brát jako nádhernou utopii. Největším plusem bych viděl ony zajímavé filosofické rady do života. Animace je průměrná a hudba jakž takž ujde. ()

dudo24 

všechny recenze uživatele

Veľmi sa mi to páčilo. Príbehy rozoberajúce vyrovnávanie sa so smrťou, ale aj so životom, sprevádzané melancholickou atmosférou. Momo je určite veľmi zaujímavá postava o ktorej by som sa chcel dozvedieť viac. Škoda, že všetky príbehy na seba neboli nejako viac napojené. ()

Alwirian 

všechny recenze uživatele

Vše důležité shrnul Yenn a Subjektiv, proto přidám jen vlastní názor. Ačkoliv se tématikou dost podobá Jigoku Shōjo...náhledem se velice liší, v podstatě stejná věc nahlížená z druhé strany. Délka série je naopak velice dobře zvolená pro nejlepší efekt. Animace nad průměrem a hudební doprovod standartní. Momo je kouzelná ve své laskavosti a Daniel (okřídlený, lehce hubatý kocour) ji dobře doplňuje. Toto anime je laskavé, dobromyslné a ještě jednou laskavé. S Haibane renmei jedno z nejhezčích anime co jsem viděl. Celkové hodnocení: 9/10. ()

Reklama

Reklama