Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Keith Nelson (E. Stoltz) studuje na prestižní střední škole. Se spolužáky si příliš nerozumí, jeho kamarádkou je nespoutaná amatérská bubenice Watts (M. S. Masterson). Keith je zamilován do krásné spolužačky Amandy (L. Thompson), využívá také pomoci své kamarádky, aby se jí přiblížil. Nakonec však Keith pochopí svůj omyl a zjistí, že štěstí bylo po celou dobu mnohem blíž, než se domníval - zanechá marné snahy a vrací se k Watts. (ČSFD)

(více)

Recenze (29)

ORIN 

všechny recenze uživatele

Ne úplně nejznámější osmdesátkový film z dílny Johna Hughese. Překvapivě ani oblečení není tak křiklavé a songy tak profláklé, přesto jsou 80s z filmu cítit až za roh. Na Snídaňový klub, kde účinkovalo tvrdé jádro Brat Packu, opravdu nic nemá, nicméně Báječnou chvíli mohu s klidným svědomím zařadit mezi to nejlepší z produkce 80. let v rámci (teenage) romantických komedií. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Režisér Howard Deutch začal svou kariéru v osmdesátých letech a ještě navíc v žánru teenagerské komedie, což je sám o sobě strašlivě fatální start. Jenže on se jakoby zázrakem své negativní predestinaci dokázal vzepřít, sfoukl svou špatnou karmu a po celkem slušném debutu Kráska v růžovém natočil další podobnou romantiku pro teenagery smíšenou se sociálními prvky, tentokráte ale ještě o řád lepší - svou Báječnou chvíli. Pomineme-li ten typický osmdesátkový look, dostaneme už jen samé kladné hodnoty - jednoduchý, ale přesto (hlavně tedy pro daný žánr) kvalitní scénář, sympatické herce i herečky, nostalgickou představu středoškolské mládeže, kde svět je rozdělen na ty zlé (rozuměj zlatou mládež) a dobré (rozuměj děti ze středostavovských rodin) a vše je dopředu tak krásně nalinkováno...a hlavně se tu ještě všechno netočí jen okolo panictví a jeho ztráty... ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Veľmi milé prekvapenie. Výborná teenagerská romantika, ktorá bez problémov prekonáva všetko čím nás v rámci žánru dávkovali keď som bol ja na strednej . Jediné čo tomu chýba je niečo výnimočné čo by to vynieslo z tieňa najslávnejších generačných 80´s peciek. Breakfast club, Ridgemont High, Heathers alebo Ferris Bueller sú predsa len trochu inde. Ale aj tak 7/10 už len kvôli tomu, že každý šprt tráviaci čas pred plátnom radšej ako diskotékach a chlastačkách chcel toto na strednej zažiť smile – emotikon John Hughes (aj keď tentoraz iba ako scenárista) bol v tomto žánri proste kráľ. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Sympatickí herci, príjemná atmosféra, proste na (ne)pokojné sobotňajšie ránko ako stvorené. Začarovaný kruh ala on miluje ju, ona iného a ten iný zase inú síce z filmov a zo života už dobre poznáme, ale čo.. keď to funguje, why not. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Ja viem, ja viem, je to sračka, ale pod všetkou tou kopou gýčovitosti a klišé sa nachádza síce ohratý, ale naozaj pekný, romantický príbeh so sociálnym presahom (ako vlastne takmer vo všetkom od Hughesa z osemdesiatych rokov). A presne tak to mám rád. V slabej chvíľke by som možno uvažoval aj nad plným hodnotením. Delil ma od toho asi len príšerný soundtrack a fakt, že mám s týmto filmom jeden osobný problém. Ide o to, či Leu Thompson, alebo Mary Stuart Masterson. Tú prvú mám rád už od detstva (Káčer Howard), tú druhú o niečo kratšie, ale zasa poriadne (Benny & Joon). Tak koho? Jasné, že Mary! Stolz má blbý vkus. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Dá se na to dívat jako na milou pohádku, kterou posloucháme i když ji velmi dobře známe. Nebo to můžeme vnímat jako pseudomoralitu o středoškolácích, kteří se chovají podle představ šedesátiletého ortodoxního křesťana z puritánské rodiny. /21. 5. 11./ ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dalsia perfektna, citliva a miestami aj neskutocne zabavna 80s romantika tak ako ju vie len John Hughes (scenar). K tomu sympaticka herecka zostava, v ktorej vynika neskutocne okuzlujuca Mary Stuart Masterson. Jasnych 8/10. edit 2021. Tak sa Eric Stoltz dočkal nejakej tej teenage klasiky, keď už mu to s blbnutím v čase nevyšlo. Dejovo to je dosť podobné filmu Pretty In Pink a miliónu ďalších romantík. Len tentoraz to je z pohľadu chlapca a na konci si nevyberie svoj vysnívaný ideál, ale holku odvedle. A práve to sa mi páči, že konečne k šťastiu príde aj tá verná kamarátka. Naviac pohľadu Mary Stuart Mastersonovej sa fakt ťažko odoláva. Prvá polovica film je taká slabšia. Dejovo to nie je také vrstevnaté ako režijné Hughesove počiny. Od začiatku sa ide po hlavnej zápletke a veľa vedľajších línii, ktorá by popritom diváka zabavili, tu nie je. Ale finále je skvelé. Zloduch Craig Sheffer je ponížený a aj Lea Thompsonová príde k rozumu, takže zase raz dokonalý happyend, ktorý filmu v pohode vybojoval aj štvrtú hviezdu. Mám ale taký blbý pocit, že za ďalších desať rokov ma už tieto teenage rozprávky prestanú baviť. Čo ma mrzí. 7/10. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Asi najslabšia Hughesovka. Ako je to pri tomto žánri zvykom, už na začiatku viete ako to skončí. Aj keď ja na Stoltzovom mieste by som sa rozhodol inak. Má to niekoľko fajn scén, no nič výnimočné, čo by utkvelo v pamäti. Navyše na Stoltzovi a Lee je vidno, že obdobie keď im bolo násť už majú dávno za sebou, tých stredoškolákov im neuverite. A tak tým najlepším vo filme je Elias Koteas, drsňák z ktorého ide strach. ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Osmdesátkové americké správňáctví (teenageři se pokouší vzepřít se konformitě reaganovského období, elitářští snobové vs hrdinové dělnické třídy) + okouzlující Mary Stuart Masterson (její řidičský hábit je asbolutně dokonalý) + hudební pecky typu "Beat's So Lonely" od Charlieho Sextona + nezaměnitelná dobová atmosféra = extrémně naivní (což též o něčem vypovídá), leč současně nadmíru zábavná a chytlavá sonda do života (ne)obyčejných středoškoláků. 8/10! ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

Teen rom com v 80. rokoch boli proste take, na desnu dobu vazne a pruderne - ale to je dnes na nich mile a pekne. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý, milý a premyslený tínedžerský príbeh, ktorý žiari vďaka jemnej charakterizácii a prehľadnému dialógu. 7/10 ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Klasickej 3 hvězdičkovej John Hughes, byť s o něco lepší příběhem. A ta další hvězdička je za Eliase Kotease, protože ten týpek kde se objeví, tam je boží. :-) ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Koukl jsem na tento filmek, hlavně kvůli Lee Thomspson, ale celkově jsem byl velmi spokojen. Přestože je od začátku jasné jak to bude vypadat, obsahuje film příjemné herce, pohodovou atmosféru a celkově se na to dobře kouká. Neodpustím si poznámku: Když člověk koukne na to, co točí např. jako středoškolské romantiky v posledních letech, nestačí než zamáčnout slzu nostalgii. Viva la 80! ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Romantika jak blázen a klasický konec 80. let ve filmu. Určitě jste to už ale hodněkrát viděli, tedy ten námět. ()

rotel 

všechny recenze uživatele

To vysoké ohodnotenie má v mojom prípade dôvod, ktorý tu nebudem vysvetlovať.Inak prvý krát som to videl s maďarským dabingom, čo bolo tiež zaujímavé. Tiež je to môj prvý pokus o sk titulky. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Není mnoho lepších kombinací, když máte v oblibě středoškolské osmdesátky a zrovna chytnete nostalgickou.....no uznejte, John Hughes, Howard Deutch, Lea Thompson.......problémem je, že těch pár minut slávy postavy hrané Ericem Stoltzem je až příliš jasně nalinkovaných a v jádru prostých jako státní vlajka Libye. Prostých, ale neškodných........jenom taková mile nekomplikovaná, sociální pohádka dle hesla 80´s rules. ps: Já bych osobně bych si teda nechal Leu..........a Mary na víkendy:D ()

Reklama

Reklama