Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pramínková rusalka Voděnka (A. Pristášová) je ve skutečnosti dívka z lidského rodu, které se jako sirotka ujaly tři kouzelné tetičky – Jezinka, Polednice a Bludička (N. Divíšková, Z. Bydžovská a N. Konvalinková). Tetičky svěřily Voděnce kouzelný džbánek a s ním úkol starat se o všechny prameny a pramínky. Cestou domů zabloudí v mokřinách mladý hrnčíř Jirka (V. Rašilov) a nešťastnou náhodou džbánek rozbije. Setká se také s Voděnkou, zamiluje se do ní a slíbí napravit, co způsobil. Aby mohl vyrobit nový džbánek, musí splnit úkoly Voděnčiných tetiček a také získat hrnčířskou hlínu z tajného místa v mokřinách, které hlídá zákeřný bahenní skřet Vodouch (M. Vladyka). Ten si sám na Voděnku myslí a spolu s divoženkou Rosnatkou (T. Vilhelmová) klade Jirkovi všemožné nástrahy... (Česká televize)

(více)

Recenze (15)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Pohádka Voděnka je trochu zvláštní pohádka. Tentokrát se tedy nejedná o studiovou záležitost, což je jen ku prospěchu věci. Ovšem souhlasím s Jezinka.Jezinka, že kostýmy se teda opravdu nepovedly. Také se natáčelo nejspíš kolem podzimu, tudíž sledujeme všude okolo smlhu, což má ale symbolizovat mokřiny jenže pohádce trochu toho světla schází. Navíc Jirka sice hrníček rozbije a hodlá to napravit, ale místo omluv a lítosti obviňuje ostatní, hlavně tedy Voděnku, že za rozbití můžou. Na druhé straně se mi tentokrát docela líbily triky, hlavně ten se sítí na níž se křižují blesky, Tatiana Vilhelmová a Miroslav Vladyka, jež ale také vypadal jako bezdomovec v hadrech, který se rád válí v bahně. Už jen tykadla a mohl by být označen za Shreka. ()

Matematicka 

všechny recenze uživatele

V hodnocení souhlasím s otíkem a Marčusem. Také se mi moc líbilo, že se pohádka odehrává téměř výhradně v lese, u potůčků a v mokřadech. Pěkný byl i kohout, který snáší vejce, zlaté šišky a létající kráva :-) Pěkná byla i úvodní písnička, na filmovou pohádku velice podařená. Nepovedené mi přišly především kostýmy (kromě kostýmu Voděnky). Hlavní myšlenka byla velice zajímavá, ale byla vyjádřená dost prvoplánově a do příběhu moc nezapadla. Stále ještě fajn pohádka na nedělní odpoledne. ()

Reklama

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Nezáleží na nádobí, ale na člověku..." Vcelku milá pohádka, kde prim hrají tři kouzelné/strašidelné tetičky (ve skvělém obsazení N. Divíškové, Z. Bydžovské a N. Konvalinkové) a kde se zejména Miroslav Vladyka v roli  skřeta Vodoucha skoro furt válí v blátě (nezávidím mu tedy natáčení :D). Velmi se mi líbila i Táňa Vilhelmová/Dyková v  roli divoženky Rosnatky, která tedy s výjimkou úvodní scény byla vážně roztomilá. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Zajímavá pohádka, celkem pěkně obsazená. Sice působí dojmem, že byla natočena za jeden den, ale to se není čemu divit, když v tom chladném počasí se máchala přibližně polovina herců (4 ks) docela douho v bahně či přímo ve vodě. Mirka Vladyku obdivuji nejvíce. Netuším, co mu slíbili za natáčení a jak moc ho zabalili pod kostýmem, ale koupání v ledové vodě mu opravdu nezávidím. Nicméně on sám vypadal, že ho to i baví. Oceňuji natáčení v exteriérech, byť v podstatě pouze na dvou (ale hezkých) místech. ()

horskejvlk 

všechny recenze uživatele

V celku pěkná TV pohádka velmi charekteristická pro roky po přelomu milénia tj 2000-2009 charakteristická pro tu dobu je absence instrumentální hudby potažmo nevýrazná hudby, vymyšlený námět tedy pohádku a účinkování dosluhujících skvělých herců které dnes po 20 letech jíž neuvidíme.Dnes se točí zcela jinak a s jinou generací herců. Adéla Pristašová která byla hvězda tehdejších seriálu dnes ve filmu nebo televizi neuvidíme. Takže vlastně pěkná retro pohádka ala 90 léta. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama