Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krásný čas je třetím dílem volného cyklu, jehož protagonistkou je postava Renáty Soukupové. V prvním televizním filmu, Ze života Pubescentky, ještě mladičkou Renátu nehrála Tatiana Vilhelmová, ale v dalším pokračování, ve filmu Můj otec a ostatní muži už režisérka Andrea Sedláčková známé herečce roli svěřila. Renáta Soukupová je dívka, později mladá žena, která začínala vážněji poznávat svět těsně před rokem 1989. Manželství jejích rodičů bylo poněkud dobrodružné a poznamenalo Renátinu pubertu, ale rozhodující vliv měla okolnost, že Renátin otec byl zaměstnancem ministerstva vnitra. Renáta paradoxně před sametovou revolucí emigruje do Francie a v úvodu Krásného času se vrací: je na prahu třicítky a je rozhodnuta dobýt Čechy zpátky, najít si zde svou trvalou a jistě krásnou existenci. A samozřejmě také lásku, protože z Francii odjela i kvůli krachovalému milostnému vztahu. Nedopadne to ovšem tak, jak si mladá žena představuje. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (37)

Matty 

všechny recenze uživatele

Režijně mnohem sevřenější než Můj otec a ostatní muži. Sedláčková jakoby znovu nabyla dočasně ztracené režisérské zručnosti, předvádí několik moc pěkných nápadů a rozhodně nenudí. Co však (zvlášť v posledních minutách) nudí velice je scénář – sice se nesnaží řešit žádná velká témata, ale ty malé milostné hry a hříčky působí již tak omšele a nenápaditě, že vám asi brzy dojde, kam bude příběh směřovat – rozhodně ne do nějak závratných výšin. Také jsem úplně nepochopil, co se událo od Renatina návratu na konci Mého otce – proč se teď vracela, jakoby poprvé a kdy se celý film vlastně odehrával? V roce 1994? V roce 1999? V současnosti? Opět skvělí jsou herci – zvlášť Táňa Vilhelmová a ve své malé roličce také Ivan Trojan, jen do role českého šlechtice mi moc neseděl „humpolácký“ Roden (sorry, Karle). 75% ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Tenhle film dokázal lépe skloubit vztahy hlavní hrdinky a politiku, než předchozí "díl" a tak je i hodnocenní vyšší. Navíc má snímek fakt dobrou pointu. Hodnou k zamyšlení. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Naivita Sedláčkové pokračuje. Tento filmeček je sice blíž předchozímu dílu Můj otec a ostatní muži, ale ty příhody a návaznosti na předchozí události jsou vysloveně k smíchu. Roden hrající šlechtice je taky kapitola sama pro sebe. A kdeže se vlastně vzala ta profi odbornice na Francii, když jsme minule opouštěli děvčátko, které teprve získalo azyl 17. listopadu 1989? Ani raději nebudu řešit nelogiku rozbití vztahu s kamarádkou, která ještě za studií a v Paříži tvořila pevný bod v Renatině životě a posléze stačilo, aby se nepohodly v otázce chlapů a pohádky byl konec navždy. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Příběh je sice úplně o ničem, ale pochvalu dávám za absolutně realisticjý scénář, skutečné postavy a absolutně přesvědčivé herecké výkony všech. Roden, Kaiser, Mrkvička jsou opravdu plastické postavy, jaké potkáváme v životě. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 2/10 Hudba 3/10 Prostředí 4/10/// +kvalitní herci -hodně mě to nudilo, přivádělo mě to do deprese/// Rozhodně to nebyl krásný čas strávený u tohoto filmu. Herecký ansábl se tu poskládal na výbornou, ale film je hrozný. Slabé dvě, nejraději bych dal ale jen jednu./// Celkem 33%/// ()

meave 

všechny recenze uživatele

Táto čas rozhodne prevyšuje predošlý príbeh z roku 1989. Rovnako ako hrdinka dozrel aj scenár a napriek mnohým zjednodušeniam a určitej dávke naivity, ktorá robí z jednotlivých postáv príliš ploché osoby, ktorým chýba ľudský rozmer sa na to dívalo celkom dobre. Mohlo to však byť omnoho lepšie - toto je tak na tri +. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobrý televizní film, vedoucí k hlubšímu zamyšlení nad českou společností. Příběh mladé ženy je reálný, či jinými slovy velmi pravděpodobný a má všude kolem nás tisíce variant, ale s jedním společným prvkem: žádný fundament, není vyšší smysl života, není jiná odpovědnost než sobě sama. Mladí lidé chtějí být šťastní a chtějí být lepší, ale nemají žádný pevný bod. A tak se snaží sami sebe (jako baron Prášil) vytáhnout za vlasy z bažiny, do níž je to stále stahuje. Andree Sedláčkové se výborně podařilo vykreslit postavu estébáka v demoliberální společnosti, též šlechtice i mladé Renaty, která reprezentuje tolik jiných českých dívek... ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Film je výrazně lepší než předchozí Můj otec a ostatní muži. Hlavně scénář je podstatně kvalitnější, ale zlepšila se i režie a hodně pomohla výborná kamera. Obsazení je nejen kvalitní, ale také mají skoro všichni co hrát. Prostě výborný televizní film. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Pokračování filmu Můj otec a ostatní muži. Snímek dobře vystihuje obtížnost přerodu politického i zakotvení lidského. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to tak na stejné úrovni jako Můj otec a ostatní muži. Docela mě otravovalo, že jakékoliv setkání hlavní hrdinky s otcem končilo trapnou hádkou. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Depresivní film plnej jízlivejch dialogů z úst starší generace, který vám možná připomenou někoho z vaší blízkosti. Když se něco sere, tak se sere všechno - to je stará známá věc. Pokud máte zrovna taky takový období, tak vás to asi dostane, stejně jako mě. Sice se tam objevuje plno předvídatelnejch věcí, ale já to tentokrát nějak neřešil. Navíc Táňu Vilhelmovou asi miluju, takže to taky pozvedává moje hodnocení (mimo jiné :))) ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Takový podivně "rozházený" příběh o holce, která na pět let emigrovala v roce 1989 a teď se vrací domů. Vše je v Čechách jiné díky příchodu západních společností a nastalému kapitalismu. Důvod proč se vracet měla, ale důvod proč zůstat musí teprve najít. Vždycky ho hledala v chlapech a tak v tom pokračuje. Jsme svědky jejího tápání a kotrmelců, řešení vztahu s otcem-bolševikem, zjišťuje, že to vlastně nikdo nemá lehké. Vilhelmová svou roli naprosto nezvládá a jediné, co jí jde, je hysterie. Zde je naprosto viditelné, že je herečkou jedné role a komplikovanější osobnosti jí prostě nejdou. Díky tomu strhává pozornost svými "výstupy" a jinak zajímavý film se stává trochu otravným.60% ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

...aneb jak to dopadá, když se film podobá skutečnému životu. Žádná velká bžunda. Nicméně o hodnověrnosti a uvěřitelnosti nemá smysl polemizovat - takhle to prostě může fungovat - ani černá, ani bílá - hodně odstínů šedé, jen sem tam nějaká pastelová - jde jen o to, jak rychle ztratí jas. Tenhle díl se mi líbil moc. Nebýt typických neduhů filmu točenýho pro televizi (mluvím zejména o kameře), hodnotil bych i lépe. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Typická Sedláčková, ale z její "autobiografické" trilogie se jedná jednoznačně o nejzábavnější díl. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Vztahovka vs. rodinné drama s pozadím konfliktů nové svobodné doby a dědictvím totality. Skvěle obsazeno i zahrano. ()

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele

Takový film, kde se někdo neustále hádá a nebo je minimálně napjatá atmosféra, ale vás to stejně baví a nějakým zvláštním způsobem uvolňuje od vlastních starostí. Dospělácký film v každém ohledu. ()

Reklama

Reklama