Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V patnácti letech se u Ruth Ellisonové začaly projevovat první příznaky roztroušené sklerózy. Zakrátko ji zákeřná choroba zcela připoutá k invalidnímu vozíku. Obklopena babiččinou péčí však žije šťastně. Zlom v dívčině životě nastává po smrti staré paní. Z rozhodnutí tety - otcovy sestry - se ocitá v zařízení Lewellyn, které slouží fyzicky a mentálně postiženým. Z veselé a optimistické dívky je náhle arogantní rebelantka, která je přesvědčena o tom, že ji lékaři v ústavu chtějí pohřbít, a jen nerada a velmi pomalu se sbližuje s ostatními pacienty. Po čase jim ale začne pomáhat a posilovat jejich odvahu zařadit se do normálního života. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Příjemný film, jeden z mých nejoblíbenějších, které jsem na Hallmarku blahé paměti sledovala pořád dokola. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Síce to natočil Showtime, ale mám to späté s Hallmarkom na ktorom to u nás dookola vysielali. A aj po rokoch je to stále príjemný nadpriemerný film o teenagerke, ktorá sa po smrti babičky dostane kvôli svojej chorobe do ústavu a musí sa zmieriť so svojím novým doživotným spôsobom života. V ústave je viacero zaujímavých charakterov. Či už ešte nehybnejší minulosťou trpiaci Peter Sarsgaard. Slepec Jonathan Silverman, ktorého stále ovláda matka alebo slávna to hluchá herečka Marlee Matlinová, ktorá pre zmenu hrá mentálne zaostalú. Síce tento film vo svojom žánri nič nové neprináša, ale všetky tie postavy bezchybne fungovali a je zaujímavé sledovať jak kto z nich skončí a či sa ich život nejak posunie. 6/10. ()

Qasa 

všechny recenze uživatele

Obsah včetně závěru: Ruth s roztroušenou sklerózou musí po smrti babičky žít v ústavu. Zamiluje se do obdivovatele Alighierieho, který se pak však oběsí. Pomáhá slepému vymanit se z vlivu matky. Její spolubydlící je mentálně postižená. Snaží se získat svéprávnost a najít si byt, ale nakonec pozná, že je to pro ní dobré, tam kde je. ()

Turiec 

všechny recenze uživatele

Priemerný hallmarkovský film, ktorý pravdepodobne nijako výrazne nezasiahne do vášho života. Neviem ako to znelo v origináli, ale český dabing bol slabý. Výrazne zaostávala hlavne mentálne retardovaná spolubývajúca Cassandra 'Cass'. ()

weird 

všechny recenze uživatele

Pamatuji si, jak jsem tenhle film sjížděla na Hallmarku pořád a pořád dokola.Je pravda, že je jen o chlup lepší v porovnání s ostatními hallmarovkami, ale chytl mě za srdce. Za to čtyři hvězdičky a také kvůli moji slabosti pro Marlee. Výkon Samanthy Mathis kvalitní, Peter Sarsgaard mi požitek trochu kazil, nemůžu si pomoct, ale jako paraplegik nepřesvědčivý... nicméně jeho oddanost Alighierimu a propojení jeho pekla s Peklem bylo zajímavé. ()

rewind 

všechny recenze uživatele

V tomhle filmu byl větší potenciál než je nakonec na plátně. Herecké výkony sice kvalitní, ale ubíjí je místy hluchá místa. Já vím, že je to film - prostě některé scény mi nesedly, nereálné v prostředí ústavu. ()

X_B_D 

všechny recenze uživatele

Klasický a předvídatelný dojáček, jen ten konec mohl být trochu více realistický, protože konce s touto diagnózóu bývají dosti kruté. ()

ruza727 

všechny recenze uživatele

Na prvy pohlad nudny film,ale ma v sebe posolstvo.Konecne sa niekto zamyslel nad tym,co asi moze prezivat clovek,ktory je nuteny odist do ustavu,aj ked bol predtym zvyknuty na rodinny zivot.Film je ladeny tak,ze sa lahko vzijete do postavy hlavnej hrdinky.Na zaciatku je uplna beznadej,ktora sa postupne straca a aj na takom pochmurnom mieste nachadza priatelstvo,lasku,pokoj...Nie,nie je to,ako v rozpravke,kde sa vsetko konci happyendom.Je to film o tom,ze aj ked clovek vsetko strati a pochopi,ze sa nesplni nic z toho,co si vysnival,moze ho zachranit,ked najde pozitivum aj v tom male co ma. Film v podstate konci rovnako ako zacina.Sama na mieste,kde nikdy nechcela byt.Ziadna zmena.Ale ta zmena sa odohrala v zmene jej myslenia. ()

Reklama

Reklama