Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jigsaw i jeho učednice Amanda jsou mrtví. Dva ostřílení agenti FBI, agent Strahm a agent Perez, uslyší o vraždě detektiva Kerryho a pomáhají detektivu Hoffmanovi vyřešit, co zůstalo z Jigsawovy poslední hry. Ale velitel útvaru rychlého nasazení Rigg byl sám zatažen do vražedné hry a má jen hodinu a půl na to, aby zvítězil nad řadou zvrácených a hrůzných nástrah a zachránil starého přítele i sebe před strašlivým koncem. (Filmbox)

(více)

Recenze (560)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Ve čtvrtém díle Saw jsou pasti dost vychytaný, pointy opět překvapivý, flashbacky do Jigsawova života potěší. A smrti jedný postavy mi dokonce bylo líto, což se taky počítá. Asi nejslabší díl série, především kvůli značným nelogičnostem v ději, ale přesto bez problémů sledovatelné. Ti, kterým se líbily předcházející díly, by mohli býti spokojeni, ostatní se na to ani nemusí koukat. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Scénář sice už není takový twister jako posledně (až na ten tragická závěr), oproti tomu už ale nejsou tvůrčí nápady, co se úkolů týče, tolik sick. Taky to není taková nuda, ale spíše hloupě natahovaná vyprávěnka o Jigsawově odkazu příští generaci, kterou odhaluje velký svalnatý černoch bez charismatu a sekunduje mu tragické kvantum postav, z nichž většině přejete smrt, protože vás prostě nebaví. Tohle v kině nadchne leda tak mladé páry okolo patnácti, z nichž on čeká, že se mu ona bude před děním na plátně schovávat minimálně v klíně. Byť si mohou III a IV podat svorně ruce, na nejnižší příčku to nakonec není. Za to, že mi to docela uteklo a taky za fakt, že kdyby Bousmann natočil i něco jiného, mohl by se projevit zajímavý hororový talent. Na tuhle látku už je ho škoda. ()

Malarkey odpad!

všechny recenze uživatele

Rok, co rok vychází nový díl této série, která mě přestává pomalu bavit více a více. Nejen, že čtyřka nepřináší nic nového, ona dokonce ani nerozvíjí to, co mohlo, a mělo být dávno ukončeno. Vždyť začátek dost důrazným způsobem napovídá, když na pitvě ležící hlavní postava, Tobin Bell, doktoři vrtajíce do něj díru, aby mu vyndali mozek a nakonec zjistili, že si beztak pro pár lidí přichystal svůj epilog v podobě dalších mrtvých, nebo minimálně dosti zmrzačených, kteří umírají tou nejkrutější smrtí. Nebo ne nejkrutější, ale dosti nechutnou takovým způsobem, aby minimálně ona smrt zanechala na divákovi krapet smutku a opovržení. To jediné by mohlo držet sérii Saw momentálně nad vodou, jen pokud by to ale bylo alespoň trochu napínavé a strašidelné, trochu zajímavé a neočekávatelné. Jednička byla jedinečná v tom, že závěr čekal pramálo kdo, čtyřka už nedokáže překvapit ničím, jelikož se strukturálně nezměnila od jedničky, a tak se pokouší o to samé, jenže mě už to nebaví a bavit ani nebude. Jestli bude pětka a tuším, že asi bude, nepodívám se na ní, pokud nepřekvapí okolí, nebudu mít důvod a ani chuť. Už samotná čtyřka jako možný epilog je dost přehnaná, svojí akčností, efektivitou a překombinovaností děje a už by to mohlo přestat. Je na čase. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $10miliónovTržby USA $63,300,095Tržby Celosvetovo $139,352,633Tržby za predaj DVD v USA $31,812,725 //počet predaných kusov 1,914,654║ Pri brutálne krvavom pitevnom úvode ma prechádzala chuť a ak by to pokračovalo o nejakú tu minútku takto ďalej asi by som to zabalil, našťastie potom nabehol klasický dej plný pascí a zvratov, čím som si prišiel na svoje a nakoniec som si to celkom k spokojnosti užil, a musím povedať že mi to prišlo o niečo zaujímavejšie než SAW III. /50%/ ()

imf 

všechny recenze uživatele

Vyšumělá série, která přežila svého dvorního záporáka a letí mimo koleje slušného chování, smyslu pro humor a především logiky. Pár nechutností sice zachraňuje čest (pitva, skalpování), ale sledovat devadesát minut nabušeného černocha, kterak se potácí skrz zaplivané hotely a "pomáhá" cizím lidem v porcování vlastních tělesných schránek, to bylo trochu moc i na mě. Vyhoďte zvuk, vyhoďte obraz, vyhoďte Bousmana a napumpujte do té série konečně trochu peněz. Pak se místo laciných šoků možná dočkáme férové filmařiny, která se odstěhovala s koncem prvního dílu. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Budu rád, když tu kazetu znovu najdou a celá série bude pokračovat, ale nejsem si jistý zda to má nějaký smysl. Snaha a nutnost série Saw překvapit v posledních vteřinách závěrem je jasně patrná už na začátku, ale v tomto díle to poprvé vyšlo poměrně na prázdno. Snímku to nedodá "kouzlo" jako v minulých dílech a spíše ho to ještě více sráží. Smrti jsou fajn, i když se tu nenajde tentokrát, žádná opravdu grandiózní, na kterou by se pan sadista rád díval stále dokola. Docela by mě zajímalo, co kdyby někdo takový existoval a vážně by "normální" lidi takto trestal a nechal je vybrat. Bylo by to špatně? Když by si to zasloužili? Na další díl se těším o něco méně a bojím se toho, že "postava" z konce nebude mít potřebné charizma ani hlas na to, aby pokračování mělo aspoň průměrnou kvalitu. nejhorší díl série, který nebýt konce nemusel být tak podprůměrný. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoilery ke předchozím dílům (ze čtvrtého jen náznaky)!!! Svým způsobem pro mě příjemné překvapení, ovšem jak v čem. Dostalo se mi odpovědí na (některé) otázky, které po konci trojky tížily mou zvědavou mysl, životní cesta některých nebohých skončila, pár přeživších se spolu s prímovým koncem filmu posunulo o krůček blíž ke konci té své, a já získal svůj důkaz o tom, jak velkou chybu tvůrci udělali, když nechali zemřít Kerry, Jigsawa a Amandu. Tyhle tři komplexní postavy, jediné původní z nepřekonatelného prvního dílu, byly pilíře série, její duší (ne, nejsem vadnej, jen mám rád Saw, ano, uvědomuju si, že mnozí by mezi ty dvě věci dali rovnítko, ale ne, prostě vadnej nejsem, nebo možná malinko jo). Čtyřka rozehrává "hru" bez nich, a je to zatraceně poznat. Těch pár flashbacků a záběrů na jejich mrtvá těla mi jejich faktickou absenci nevynahradí. Místo radostí a strastí těch tří sympaťáků nám tak zbývá spousta nových (umírajících) postav a taky těch pár známých (z prvního dílu nikdo) jejichž osud nebyl z předchozích dílů tak docela jasný. Smrtičky jsou brutální + superinteligentní agenti FBI jsou tupí až běda (což já nerad), ovšem pastičky důmyslné + umírači až na výjimky nesympatičtí (tzn. smrt jim přejeme... což já rád), napětí je slušné a odpovědi také, už tu ale není ta duše. P.S. po zhlédnutí pětky snižuju ze tří na dvě. Pětka je lepší, ale zase ne tolik, abych jí mohl dát čtyři, takže... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Střípky ze života ,,dobráka“ Jingsawa. Mesiáš nebo magor?…. Myslíte si že je konec, když jsem po smrti? Není! Hry teprve začínají!“ A že nemá na mysli olympiádu je jasné z úvodní pitvy. Jde o maso a krev. Jakou šanci má slepý proti němému? Jaká je cena za vysvobození? Krvavá jatka, sadistické obrazy jako cesta (pro vyvolené) k novému životu. Tvůrci se nás snaží válcovat myšlenkami a asi i moudry, jejichž velikost upadá s další promyšlenou smrtí. Přiznám se (bez mučení), že mi při některých ,,očistcích“ nebylo dobře na duši. Pomyslná laťka pastí zůstává vysoko. Umírat se dá tak zajímavě!! Ale jinak je příběh určen spíše nekritickým fanouškům série. A já stojím někde uprostřed. Myslíte si že je konec?… ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Na takové filmy se mohu dívat neustále. Jeden díl je slabší, jiný je lepší...... mají ovšem jedno společné a to zajímavý námět a to pasti na lidi. Rozhodně si tyto filmy nenechám ujít :-) ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Charlie Clouser: 1. Payroll - Nitzer Ebb ,2. Collapse - Saosin ,3. Shame - Drowning Pool ,4. Tomorrow - SixxAM ,5. Misery Loves Company - The Red Jumpsuit Aparatus ,6. Eternal Rest - Avenged Sevenfold ,7. Life Is Good - Ministry ,8. Werewolf - Everytime Time I Die ,9. Trapped - Soulidium ,10. Better Think Again - Submersed ,11. On The Offensive - From Autumn To Ashes ,12. Spasmolytic - Skinny Puppy ,13. Beatcrusher - Dope Stars INC ,14. Dead Is The New Alive - Emilie Autumn ,15. Do You Want To Play A Game - Oxygen ,16. Crossing The Rubicon - The Human Abstract ,17. Dread Prevailed - The Red Chord ,18. Thrash Is Back - Fueled By Fire ,19. Just Begun - Charlie Clouser , ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Pokračujeme v krvejízdě aneb Věčný svit velmi poskvrněné mysli. Znovu se přidává na krvi, na řevu, na brutalitě a na počtu scén, kdy odvracím zrak. A poprvé mám pocit, že už je pomyslná hranice snesitelnosti překročena. Tématem je totiž tento díl až příliš podobný třetímu, Jigsaw už je mimo hru prakticky od dvojky a objevuje se pouze ve flashbacích (nutno uznat, že velmi povedených) a hlavní roli tak přebírají zaměnitelné vedlejší postavy, ke kterým jsem si za půldruhé hodiny cestu opravdu nenašel. Čestná výjimka patří vytrvalému agentu Strahmovi v sympatickém Pattersonově podání. Vidět ale jediné klady thrilleru v pár minutách a jedné postavě, to zavání budoucím průšvihem. Jinými slovy mám poprvé pocit, že další díl už vidět nechci. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na to, že Saw 3 skončilo tak, ako skončilo, musíme sa v štvorke zaobísť ako bez (pseudo)charizmatického Jigsawa, tak bez otravnej Amandy. Krvavý kúpeľ tak pokračuje prostredníctvom radikálneho nástupcu. Spomedzi kladných rolí sa tentokrát do čela akcie stavia swaťácky sympaťák Rigg z dvojky a trojky + detektív, ktorý sa mihol na začiatku trojky. No ale ukazuje sa, že nech už sme Jigsawa s Amandou akokoľvek nemali radi, udržali našu pozornosť. Zlo v štvorke ju udržať nedokáže už z toho dôvodu, že tu teoreticky drvivú väčšinu času vôbec nie je prítomné. Alebo je? Nuž, so sériou Saw to vždy bolo také, že ste si nikdy nemohli byť ničím istí a spravidla nakoniec vždy všetko bolo inak, než sa zdalo na prvý pohľad. Ale aj preto túto sériu ostatne niektorí z nás vyhľadávajú, nie? Ale práve pre absenciu poriadneho zla to proste už nie je ono. Pasce sú OK (vlasy), ale už sa nejedná až o taký bitúnok, ako v trojke (až na úvodnú pitvu, tá je fakt skvost). Pobavil ma opäť koniec, kedy sa na nás vyvalia čerstvo nadojené zvraty. Vracia sa nielen Donnie Wahlberg, ale tiež Angus Macfadyen a dokonca Emmanuelle Vaugier (prostitútka Addison), ktorá v dvojke zomrela, tu sa vracia vo flashbacku. Univerzum sa v štvorke rozširuje o Jigsawovu milovanú ženu. O to, že tentokrát dávam už iba 2*, sa postaral i scenár, ktorý to s prekombinovanosťou miestami už vážne preháňa a najmä ku koncu som sa stratil. A už som sa nenašiel. Proste, naplánovať TOTO všetko... tak to nie vážení, to sa ozaj nedá. Lukea zo Žien z rodu Gilmorovcov som nespoznal. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Pořád slušná zábava. Je to zbytečně překombinovaný, ale co, vizuálně a zvukově se jedná o první ligu, i když to napětí z většiny vzniká právě tím, že to tvůrci vybuší z efektních střihů. Takže trochu podvod no:) Ale ještě, že je tam spousty krve a celkem nápaditých pastí, tím se to dá vždycky zachránit. Příběh moc celistvý není, mám pomalu pocit, že se to spíš skládalo z flashbacků. Je asi důležité se vyznat v sérii, jinak se už ve čtyřce ztratíte. Je tu totiž více příběhů různých charakterů, od původního Jigsawa co teď leží pěkně vykuchaný někde na pultě, až po jeho exmanželku, a všechny ty příběhy se vzájemně prolínají často s odkazem k jedičce až trojce. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Někdy kolem 57. minuty prohlásí jedna z postav: "Já už nechci hrát. Zabij mě!" a tím v podstatě to hlavní řekla za mě. Každý z dosavadních tří dílů série jsem viděl minimálně dvakrát a tento fakt mi měl být orientační mapou v Saw 4. Ehm, po pravdě jsem se od prvních minut ztrácel, takový nepřehledný bordel nemám ani ve svém pokojíku. Prolínají se tu snad tři dějové linie, mezi které jsou navíc vsazeny flashbacky, člověku by měli ke vstupence dávat buzolu, aby se z tohoto guláše nějak vymotal. Detektivové jsou neuvěřitelně bystří, dávají si informace do spojitostí rychleji než liška Bystrouška, aby se vzápětí chovali naprosto tupě a motali se pořád na jednom místě. Rozpitvaný Jigsaw se tentokráte rozhodl napravit zbrklého oficíra Rigga a během této procedůry se znovu rozhýbou ložiska vražedných strojů. Opět jsou nápadité a krvavé, ale postavy v nich uvězněné jsou absolutně nepodstatné, takže žádná lítost z mé strany. Fragment, kterým se série vychloubá, tj. závěrečná pointa, je hodně diskutabilní, vůči testovanému Riggovi se vcelku zdařila, i propojení se třetím dílem jsem zvládnul, ale zbytek už ne. Samozřejmě jsou otevřená vrátka pro pátý díl. Videoklipař Bousman se trochu uklidnil, s jeho režií výraznější problém nemám, ale scénáristé film hrozně podrazili. Jigsawův zrod je celkem slušný, s charizmatickým Tobinem Bellem je snad možné až sympatizovat, celkově se ale jedná o zatím nejhorší díl. Opravdu už tuhle hru přestávám chtít hrát. 10 miliónů dolarů(rozpočet)/139,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Opět klišé jako v předchozích dílech. Pasti jsou nápadité, ale nijak neoslní diváka, jen znechutí. SAW 4 je tupý horor s ještě stupidnějším scénářem. Závěrečný zvrat už není tak působivý jako v prvních dvou dílech. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

O zkrvavený chlup lepší než trojka, ale stejně by to chtělo buď něco nového vymyslet nebo skončit. Film hlavně postrádá nějakého hrdinu, o kterého by se člověk mohl bát. Režisér má snad i talent, ale měl by ho uplatnit někde jinde. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Luke z Gilmorek se dočkal pořádného skoku, série Saw však nikoliv, opět se potácí mezi samoúčelnou brutalitou, hloupými postavami a na oko efektním, ale ve skutečnosti plytkým a z prstu vycucaným obsahem. Problém Saw IV je v tom, jak se mermomoci snaží dát všemu nový rozměr a místo, aby se hnula z místa, jen "vylepšuje", resp. upravuje stávající. Je to nelogické až chaotické, navíc divácká zmatenost mimo jiné také podkopává efekt tradičního závěrečného zvratu. Ovšem přes to všechno Saw IV není nuda, nejsíš díky jisté fascinaci extrémem a zvědavosti na to, co přijde, film alespoň v něčem funguje. 4/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Tohle je první díl Saw, který opravdu odsuzuju. Jako trilogie s docela odlišnými částmi to podle mě fungovalo. Právě až tady narážím na tu tak avizovanou zbytečnost a nudu. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Docela překvapení, trailery byly docela wtf? První ohlasy byly dost záporné, až jsem čekal brak, trojka mi přišla zatím neslabší. Uvítal jsem ve čtvrtém dílu hodně vysvětlení a doplnění všech nejasností předchozích dílu. Jediné co chybí jsou charismatičtí herci, nebo aspoň jeden, ale co vím na 100% že Odpad! to není ani náhodou...7/10* ()

Související novinky

Další Nezvratný osud od tvůrců Saw?

Další Nezvratný osud od tvůrců Saw?

14.01.2019

Studio New Line se rozhodlo oživit svoji brutální hororovou sérii Nezvratný osud, najalo přitom scenáristy posledních několika Saw Patricka Meltona a Marcuse Dunstana. Předchozích pět snímků… (více)

Nemrtvý, kam se podíváš

Nemrtvý, kam se podíváš

08.10.2008

Chodící shnilotiny jsou pořád v kurzu. Máme pro vás tři projekty, které se zombíky jen hemží. Táta Romero chystá další mozkově-střevní hostinu, Woody Harrelson se musí probojovat skrz Zombieland a 28… (více)

Leprechaun se možná vrátí

Leprechaun se možná vrátí

15.08.2008

Všechny hororové ikony jsou už rozebrané a buď už jsou jejich remaky na světě, nebo se velmi brzy objeví. Hollywood je však stále línější a línější vymýšlet něco nového, takže přišla řada i na ty… (více)

Co se kde šustne

Co se kde šustne

21.02.2007

Ghost Rider láme v USA rekordy. Byl uveden v 3619 kinech a za pouhé 4 dny již stihl vydělat 51,5 miliónů dolarů. Tím hravě překonal dosavadní rekord v nejvyšším výdělku za sváteční víkend, který… (více)

Reklama

Reklama