Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jigsaw i jeho učednice Amanda jsou mrtví. Dva ostřílení agenti FBI, agent Strahm a agent Perez, uslyší o vraždě detektiva Kerryho a pomáhají detektivu Hoffmanovi vyřešit, co zůstalo z Jigsawovy poslední hry. Ale velitel útvaru rychlého nasazení Rigg byl sám zatažen do vražedné hry a má jen hodinu a půl na to, aby zvítězil nad řadou zvrácených a hrůzných nástrah a zachránil starého přítele i sebe před strašlivým koncem. (Filmbox)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (561)

Malarkey odpad!

všechny recenze uživatele

Rok, co rok vychází nový díl této série, která mě přestává pomalu bavit více a více. Nejen, že čtyřka nepřináší nic nového, ona dokonce ani nerozvíjí to, co mohlo, a mělo být dávno ukončeno. Vždyť začátek dost důrazným způsobem napovídá, když na pitvě ležící hlavní postava, Tobin Bell, doktoři vrtajíce do něj díru, aby mu vyndali mozek a nakonec zjistili, že si beztak pro pár lidí přichystal svůj epilog v podobě dalších mrtvých, nebo minimálně dosti zmrzačených, kteří umírají tou nejkrutější smrtí. Nebo ne nejkrutější, ale dosti nechutnou takovým způsobem, aby minimálně ona smrt zanechala na divákovi krapet smutku a opovržení. To jediné by mohlo držet sérii Saw momentálně nad vodou, jen pokud by to ale bylo alespoň trochu napínavé a strašidelné, trochu zajímavé a neočekávatelné. Jednička byla jedinečná v tom, že závěr čekal pramálo kdo, čtyřka už nedokáže překvapit ničím, jelikož se strukturálně nezměnila od jedničky, a tak se pokouší o to samé, jenže mě už to nebaví a bavit ani nebude. Jestli bude pětka a tuším, že asi bude, nepodívám se na ní, pokud nepřekvapí okolí, nebudu mít důvod a ani chuť. Už samotná čtyřka jako možný epilog je dost přehnaná, svojí akčností, efektivitou a překombinovaností děje a už by to mohlo přestat. Je na čase. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jednička těžila z toho, že divák předem nic neví. Další díly byly lacinější a lacinější. Ždímá se neždímatelné, jen za účelem zlaťáků na pokladnách kin. Děj byl v případě dalších pokračování zmatený a domotaný, výsledek neděsí, nedisponuje mrazivou atmosférou, snaží se jen šokovat důmyslně krvavými scénami, které ovšem už v druhém díle moc nefungovaly. Nucené, zbytečné. Po několikaleté pauze tahle série nicméně letos (2017) pokračuje. Tak uvidíme. ()

Reklama

Jacinda odpad!

všechny recenze uživatele

Je mi jedno jestli to má myšlenku (ano i ten první díl). Je mi jedno jestli je to strašidelný (tudíš správný horor). Jsou mi ukradený úplně všechny důvody, proč by tahle série měla být dobrá. Pro mě je to jen směsice odporných brutálních vražd. Dokonalý návod na zabíjení. Z vyprávění mě stačilo slyšet (nevím ve kterých dílech to přesně bylo) o scéně s injekčníma stříkačkama, s vlastním vydloubnutím oka (jinak smrt), s pitváním svého partnera, který má být podle všeho mrtev (jinak smrt). Smůla že se probere uprostřed prohlížení jeho střev vlastní holkou... Nechutné! Odporné! Ohavné! Strašné! Zrůdné! ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Hneď na úvod musím napísať, že Mr. Jigsaw a jeho poučné a pestré hry o vlastný život ma naozaj obohatili. Je to proste taký malý srandista. Ale čo je moc, je moc. Vidím, že už na nás čaká 5ty diel a avízované máme ďalšie dva. Dočkáme sa aj osmičky v podobe video filmu ako Hellraiser, alebo nám tvorcovia ponúknu nebodaj seriál? Nič proti, ale kvalitu si treba vedieť udržať a nie dobrý nápad dojiť donekonečna. História ukazuje, že to väčšinou nedopadá dobre a chamtivosť dobrá rozhodne nie je, však pán Skladačka ;-) ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Fanúšikov Saw- série rozhodne poteší, no ak ste túto, už kultovú, sériu ešte nevideli, nemáte šancu pochopiť o čo vo filme vlastne pôjde. Saw 4 však okrem pár scén a dejových prevratov neponúka nič výnimočné, čo by malo zaujať. Už sa síce opakujem, ale je to stále to isté, len bez akejkoľvek myšlienky, no s koncom, ktorý dáva odkaz na ďalšie a ďalšie pokračovania. Je len na vás či mu dáte šancu aj po štvrtý raz. Nič sa neskončilo, je to iba začiatok. Musím však priznať že šokujúci koniec ma prekvapil. Costas Mandylor podal skvelý výkon. V celej sérií. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (17)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous film umiestnil na 97. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Film byl natočen za 32 dnů. (Elisebah)
  • Rigg (Lyriq Bent) má ve filmu zbraň Beretta 92FS ráže 9x19mm. (dc125)

Související novinky

Další Nezvratný osud od tvůrců Saw?

Další Nezvratný osud od tvůrců Saw?

14.01.2019

Studio New Line se rozhodlo oživit svoji brutální hororovou sérii Nezvratný osud, najalo přitom scenáristy posledních několika Saw Patricka Meltona a Marcuse Dunstana. Předchozích pět snímků… (více)

Nemrtvý, kam se podíváš

Nemrtvý, kam se podíváš

08.10.2008

Chodící shnilotiny jsou pořád v kurzu. Máme pro vás tři projekty, které se zombíky jen hemží. Táta Romero chystá další mozkově-střevní hostinu, Woody Harrelson se musí probojovat skrz Zombieland a 28… (více)

Leprechaun se možná vrátí

Leprechaun se možná vrátí

15.08.2008

Všechny hororové ikony jsou už rozebrané a buď už jsou jejich remaky na světě, nebo se velmi brzy objeví. Hollywood je však stále línější a línější vymýšlet něco nového, takže přišla řada i na ty… (více)

Co se kde šustne

Co se kde šustne

21.02.2007

Ghost Rider láme v USA rekordy. Byl uveden v 3619 kinech a za pouhé 4 dny již stihl vydělat 51,5 miliónů dolarů. Tím hravě překonal dosavadní rekord v nejvyšším výdělku za sváteční víkend, který… (více)

Reklama

Reklama