Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jigsaw i jeho učednice Amanda jsou mrtví. Dva ostřílení agenti FBI, agent Strahm a agent Perez, uslyší o vraždě detektiva Kerryho a pomáhají detektivu Hoffmanovi vyřešit, co zůstalo z Jigsawovy poslední hry. Ale velitel útvaru rychlého nasazení Rigg byl sám zatažen do vražedné hry a má jen hodinu a půl na to, aby zvítězil nad řadou zvrácených a hrůzných nástrah a zachránil starého přítele i sebe před strašlivým koncem. (Filmbox)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (561)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Pořád slušná zábava. Je to zbytečně překombinovaný, ale co, vizuálně a zvukově se jedná o první ligu, i když to napětí z většiny vzniká právě tím, že to tvůrci vybuší z efektních střihů. Takže trochu podvod no:) Ale ještě, že je tam spousty krve a celkem nápaditých pastí, tím se to dá vždycky zachránit. Příběh moc celistvý není, mám pomalu pocit, že se to spíš skládalo z flashbacků. Je asi důležité se vyznat v sérii, jinak se už ve čtyřce ztratíte. Je tu totiž více příběhů různých charakterů, od původního Jigsawa co teď leží pěkně vykuchaný někde na pultě, až po jeho exmanželku, a všechny ty příběhy se vzájemně prolínají často s odkazem k jedičce až trojce. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Další díl série hororů se vrací ke starému zavedenému schématu smrtící hry, kterou se svými oběťmi hraje Jigsaw. I když je hlavní strůjce zla již mrtev, zanechal po sobě jeden ze svých herních plánů, který do své partie vtáhne velitele zásahové jednotky, která labyrint vyšetřuje. Smrtící mechanismus se tak samovolně dává do pohybu a žádá si krvavé fanty. Opakovaný vtip přestává být vtipem a tvůrcům to prostě nestačí a točí nesmyslně další a další pokračování, která jsou přes veškerou snahu jen nastavovanou kaší bez chuti. Nápady docházejí, a tak čtvrtý díl patří k těm nejslabším dílům z celé série. Tvůrci zpočátku zajímavé série by si měli uvědomit, že odejít včas je důstojné a je to nejlepší možné řešení pro upadající úroveň série. 40% ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Fanúšikov Saw- série rozhodne poteší, no ak ste túto, už kultovú, sériu ešte nevideli, nemáte šancu pochopiť o čo vo filme vlastne pôjde. Saw 4 však okrem pár scén a dejových prevratov neponúka nič výnimočné, čo by malo zaujať. Už sa síce opakujem, ale je to stále to isté, len bez akejkoľvek myšlienky, no s koncom, ktorý dáva odkaz na ďalšie a ďalšie pokračovania. Je len na vás či mu dáte šancu aj po štvrtý raz. Nič sa neskončilo, je to iba začiatok. Musím však priznať že šokujúci koniec ma prekvapil. Costas Mandylor podal skvelý výkon. V celej sérií. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Střípky ze života ,,dobráka“ Jingsawa. Mesiáš nebo magor?…. Myslíte si že je konec, když jsem po smrti? Není! Hry teprve začínají!“ A že nemá na mysli olympiádu je jasné z úvodní pitvy. Jde o maso a krev. Jakou šanci má slepý proti němému? Jaká je cena za vysvobození? Krvavá jatka, sadistické obrazy jako cesta (pro vyvolené) k novému životu. Tvůrci se nás snaží válcovat myšlenkami a asi i moudry, jejichž velikost upadá s další promyšlenou smrtí. Přiznám se (bez mučení), že mi při některých ,,očistcích“ nebylo dobře na duši. Pomyslná laťka pastí zůstává vysoko. Umírat se dá tak zajímavě!! Ale jinak je příběh určen spíše nekritickým fanouškům série. A já stojím někde uprostřed. Myslíte si že je konec?… ()

Malarkey odpad!

všechny recenze uživatele

Rok, co rok vychází nový díl této série, která mě přestává pomalu bavit více a více. Nejen, že čtyřka nepřináší nic nového, ona dokonce ani nerozvíjí to, co mohlo, a mělo být dávno ukončeno. Vždyť začátek dost důrazným způsobem napovídá, když na pitvě ležící hlavní postava, Tobin Bell, doktoři vrtajíce do něj díru, aby mu vyndali mozek a nakonec zjistili, že si beztak pro pár lidí přichystal svůj epilog v podobě dalších mrtvých, nebo minimálně dosti zmrzačených, kteří umírají tou nejkrutější smrtí. Nebo ne nejkrutější, ale dosti nechutnou takovým způsobem, aby minimálně ona smrt zanechala na divákovi krapet smutku a opovržení. To jediné by mohlo držet sérii Saw momentálně nad vodou, jen pokud by to ale bylo alespoň trochu napínavé a strašidelné, trochu zajímavé a neočekávatelné. Jednička byla jedinečná v tom, že závěr čekal pramálo kdo, čtyřka už nedokáže překvapit ničím, jelikož se strukturálně nezměnila od jedničky, a tak se pokouší o to samé, jenže mě už to nebaví a bavit ani nebude. Jestli bude pětka a tuším, že asi bude, nepodívám se na ní, pokud nepřekvapí okolí, nebudu mít důvod a ani chuť. Už samotná čtyřka jako možný epilog je dost přehnaná, svojí akčností, efektivitou a překombinovaností děje a už by to mohlo přestat. Je na čase. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (17)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous film umiestnil na 97. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Darren Lynn Bousman režíroval již dva předešlé díky. Smlouvu na režírování dvojky podepsal hned dva týdny předtím, než jednička zabodovala v kinech, tedy v době, kdy nikdo nevěděl, jak bude první film úspěšný. (Rodriguez)
  • Film byl natočen za 32 dnů. (Elisebah)

Související novinky

Další Nezvratný osud od tvůrců Saw?

Další Nezvratný osud od tvůrců Saw?

14.01.2019

Studio New Line se rozhodlo oživit svoji brutální hororovou sérii Nezvratný osud, najalo přitom scenáristy posledních několika Saw Patricka Meltona a Marcuse Dunstana. Předchozích pět snímků… (více)

Nemrtvý, kam se podíváš

Nemrtvý, kam se podíváš

08.10.2008

Chodící shnilotiny jsou pořád v kurzu. Máme pro vás tři projekty, které se zombíky jen hemží. Táta Romero chystá další mozkově-střevní hostinu, Woody Harrelson se musí probojovat skrz Zombieland a 28… (více)

Leprechaun se možná vrátí

Leprechaun se možná vrátí

15.08.2008

Všechny hororové ikony jsou už rozebrané a buď už jsou jejich remaky na světě, nebo se velmi brzy objeví. Hollywood je však stále línější a línější vymýšlet něco nového, takže přišla řada i na ty… (více)

Co se kde šustne

Co se kde šustne

21.02.2007

Ghost Rider láme v USA rekordy. Byl uveden v 3619 kinech a za pouhé 4 dny již stihl vydělat 51,5 miliónů dolarů. Tím hravě překonal dosavadní rekord v nejvyšším výdělku za sváteční víkend, který… (více)

Reklama

Reklama