Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Margot (Marie-Josée Croze) byla brutálně zavražděna sériovým vrahem. Její muž Alex (François Cluzet) se z této tragické události nemůže dlouho vzpamatovat a uzavírá se do svých vzpomínek. Po osmi letech dostane anonymní e-mail. Po jeho otevření uvidí tvář ženy stojící uprostřed davu. Záběr je natočený v reálném čase a trvá jen několik vteřin, Alex přesto její tvář okamžitě pozná. Je to Margot... Guillaume Canet ve svém druhém celovečerním filmu (debutoval snímkem Mon idole, 2002) vychází z literární předlohy Harlana Cobena (Tell no one). Zachycuje v něm pocity a vnitřní krizi člověka, jenž je vtažen do záhadného světa polopravd, který mu však neustále uniká. Alex se nedokáže vymanit z idylických vzpomínek na šťastnou minulost. Možná právě v nich je ale ukryt klíč k tajemství... To vše na pozadí napínavého kriminálního příběhu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (74)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Málo informací na začátku a zbytečně moc dovysvětlovávání na konci. Zbytek by, možná až na stopáž, celkem ušel. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem nějak nepobral, nevím jestli to bylo mým náročným víkendem a nebo tím, že to je sračka. Největší prdel je, že zápletku filmu rozjel anonymní mejl. To mě choděj několikrát denně spamy na prodloužení penisu a kdybych reagoval na každej, tak mám penis dlouhej jak Amazonku. Nevyžádáný mejly se mají totiž mazat a vyžádany filmy zase hodnotit. Takže jedna hvězda za slušné akční scény /bouračka na dálnici / . No a jelikož jsem z filmu byl jelen velmi jsem ocenil, když se na konci filmu jelen skutečně ukázal, za to ta druhá hvězda. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Přesně jak řiká uživatel Enšpígl. Nikdy jsem ve filmu neviděl, aby z takový kraviny udělali námět na celý film. Představte si, že Vám příjde spam, ten se Vám otevře a je v něm odkaz. Ten otevřete ale nenačte se...a okamžitě máme namět na světě. Proč se neotevřel? ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet €11,7miliónaTržby USA $6,177,192Tržby Celosvetovo $33,385,185║ Zo začiatku to nevypadalo nejak moc zvláštne, pútavo ale ako sa človek čoraz viac ponára do tohto tajomne rozohraného deju začína to mať väčšiu a väčšiu šťavu a dokonca miestami až zbesilý dej. Ďalší prim projekt od Francúzov, v poslednej dobe im to pekne ide. /70%/ ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zklamání na Celé Čáře! Film kde je hlavní Hrdina filmu, který se objevil i v Tolik Opěvovaném a dosti Oblíbeném Intouchables a Hlavně film pochází z Francie.. Čekal jsem Nabušenou Akční, mrazivou Jízdu a copak jsem Dostal? Nekonečný Film! Strašně dlouhá stopáž na Béčkový Film.. Celou dobu to bylo ukecávací Drama s Krimi Prvky, čím já osobně Pohrdám! Takže příště už raději NE!! ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se na tenhle thriller podívala ještě jednou po delší době, abych mu náhodou v hodnocení nekřivdila, ale žel na mém mínění se nic nezměnilo. Mohl by to být skvělý thriller se, kde tomu všechny atributy až do poloviny filmu nasvědčovaly, ale pak Canetovi snad ujela ruka, když psal scénář, protože tu zápletku naprosto zbytečně zkomplikoval a závěr to už úplně zazdil. Je to strašná škoda, protože Francois Cluzet byl v roli Alexe vynikající, ale tohle si opravdu nezasloužil. A to tam bylo i spoustu hezký muziky. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Slušné drama s pomalým rozjezdem, ale velmi zajímavým spletitým dějem, který se pomalu rozmotává, až se začnou všechny ty podivnosti vyjasňovat. Alexe mi bylo neskutečně líto, nejen, že přišel o milovanou ženu, ještě ho obvinili, že jí sám zabil a nakonec zjišťuje, že kolem něj všichni jen lžou. Nevím, jak bych se já s něčím takovým vyrovnala. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Proč musela zemřít doktorova žena? Je na pedofilii bohatého spratka něco špatného? Může mrtvola mailovat? Poměrně vychytrale nám tvůrci této povedené kriminálky rozdali karty, takže divák má pořád nad čím dumat, ale ten závěr se pak samovolně překombinoval tak, že si hodlám v paměti udržet jen to, co mu předcházelo. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Hrdina a jeho situace, kvalitní herci a režisérova vize dělají z filmu velmi příjemně realistickou podívanou s jednou moc fajn honičkou. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Tak týmto filmom sa Canet zablysol ako bleskom z jasného neba. Šialene zmätený scenár, inteligentná zápletka, vzrušujúci a napínavý príbeh, správna mysteriózna dávka, ktorá sa na konci rozumne vysvetlí. Čo chcieť od filmu viac? Azda len trošku chytľavejší rozjazd a pár menej patetických scén. Nemôžem sa však ubrániť spokojnosti. Kvalitný thriller plný záhad, nevyjasnených faktov a lží, nevyhnutných zvratov a hlavne tajomnej atmosféry, ktorá bola nosným pilierom celého filmu. Každú chvíľu som bol plný napätia, očakávaní, obáv a pochybností, čo sa udeje vo filme a či si film vôbec udrží nastolené tempo a kvalitu až do konca. Zvratmi sa to ku koncu filmu len tak hemží a so slabšou réžiou by ich film naozaj nemusel ustáť. Filmu prospel dokonca aj letmý náznak akcie, ale aj sním sa tvorcovia udržali pri zemi. Herci sú náramne presvedčiví, obzvlášť François Cluzet (nevídaná podoba s Dustinom Hoffmanom). Odporúčam. 85%. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Veľmi nezáživné podaná záležitosť, pričom jediné čo pri tomto filme pôsobí aspoň čiastočne ponuro, je samotný plagát. No a rozuzlenie taktiež nie je nijak mimoriadne šokantné, ktoré by vyslovene zasadilo do fotelky. Ten obsah skrátka sľubuje niečo, čo formou spracovania nedokáže naplniť. Za mňa nuda .. ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Alex (výborný Francois Cluzet) je v řiti. Před pár lety mu totiž brutálně zavraždili půvabnou manželku a on se s tím faktem pořád nemůže vyrovnat. Po osmi letech, kdy se chudák čím dál častěji uchyluje k láhvi a jediný smysl jeho života představuje často nevděčná práce pediatra, mu přijde anonymní e-mail. Otevře ho a nemůže věřit obsahu videozáznamu, který mu Quicktime přehrává. Dál nebudu spoilerovat, ale vězte, že jsem vám přiblížil teprve samotný začátek filmu, a vás v průběhu čeká nejedno překvapení.  Vše se zlomí někde v polovině, kdy režírující Canet zamachruje velkolepou honičkou (nechápu, jak ji za těch pár peněz natočil), jako podkres se rozezní pecka od mojí milované Groove Armady a vy si začnete kousat nehty při tvoření vlastních teorií, jak to celé vlastně bylo. Udělalo mi to radost a Canet je borec. ()

ninon 

všechny recenze uživatele

Typická ukázka toho jak Francouzi dokážou slibně rozjetý film totálně zpackat až absurdním překombinováním a několikanásobným závěrem, který vyklouzlí leda úsměšek na tváři a ťukání na čelo. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

V první třetině se ve velmi vlažném tempu představí jednotlivé postavy filmu, aniž by divák tušil, jak spolu souvisí. Ve druhé třetině se začne něco dít a divák může být chvílemi i mírně napnut. Jenže potom odhalí pointu a napětí je to tam. Všichni zde píší o překvapivém zvratu a kotrmelcích. Já jsem viděla lineární obnažování zločinu i důvodu jeho spáchání. Lze vyzdvihnout výkon Cluzeta, Dussollier mi nepřišel zdaleka tak přesvědčivým policistou jako v Posledním zločinu. O výkonu Rocheforta by mohli hovořit pouze ultimátní znalci herecké profese, neb se před kamerou objevuje pouze v nepatrných sentencích. ()

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Je to je vytek pratele... . Ja jsem inteligence toliko nepobral, takze na me tento film slozeny z kolaze mych oblibenych zanru velice zapusobil. 4-5 hvezd. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pri súčasnej vlne seriálových adaptácií Cobenových románov mňa v prípade Nikomu to nehovor celkom mrzí, že nešlo o minisériu, ale aj ako film táto látka funguje skvele. Príbeh je komplikovaný, ale nakoniec je prerozprávaný celkom prehľadne a všetko v závere do seba zapadne, spravodlivosti je učinené zadosť. I keď je otázne, aké budú trvalé následky zo všetkých tých bolestí. Odvážne ale tipujem, že sa tejto predlohy ešte Netlix chytí a dočkáme sa aj seriálu. Osobne by som si ho nenechal ujsť. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Nikomu to neříkej...?? Ale já Vám to řeknu, nezbývá mi nic jiného, než-li hodnotit velice kladně. Tento film Vás svým příběhem vtáhne přímo do děje, sžijete se s hlavním hrdinou, který působí velice věrným dojmem a myslím, že odvedl velmi pěkný herecký výkon. Navíc, vynikající příběh, jeho zápletka a postupné odhalování pravdy a postup, jakým se ji dovídáme, nutí člověka taky přemýšlet. Nejen tupě hledět, jak se vlastně všechno semlelo. 90% ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tenhle thriller má blíž k psychologické detektivce či dramatu, než k nějakému pobíhání s pistolí v ruce. Jeho zápletka je tak neuvěřitelně zašmodrchaná, že se divím, že se to puzzle podařilo poskládat za dvě hodiny. Ale je to velice dobře natočené a přesvědčivě zahrané, takže tomu odpustím i nepříliš podařený scénář, který nám na závěr ústy jedné z postav odvypráví, co se tady vlastně stalo. ()

Reklama

Reklama