Reklama

Reklama

Muž z oceli

  • USA Man of Steel (více)
Trailer 3
USA / Kanada / Velká Británie, 2013, 143 min

Ve vzdálené galaxii se nachází planeta Krypton, která se kvůli vyčerpání přírodních zdrojů ocitá na pokraji záhuby. Jor-El věří, že jedinou nadějí pro jeho lid je najít jinou vhodnou planetu k životu. Vysílá svého novorozeného syna Kal-Ela na planetu Zemi. Generál Zod se domnívá, že za zkázu planety je zodpovědná vláda, a rozhodne se převzít kontrolu. Poté zabije Jor-Ela a je i se spolupachateli uvězněn ve vesmírném žaláři. Zod přísahá, že Jor-Elova syna jednoho dne najde a pomstí se. Na Zemi se Kala ujmou manželé Kentovi, kteří mu dají jméno Clark. Už jako malý chlapec si Clark připadal jiný. Jeho zvláštní schopnosti ho děsily, nerozuměl jim a snažil se je před svým okolím skrývat. Když se od svých rodičů dozví, že pochází z jiné planety, jeho život mu konečně začne dávat smysl. Planeta Země mu poskytla domov, nyní je tedy na něm, aby Zemi a její obyvatele ochránil. Clark pozmění svůj vzhled a vydává se do Metropolisu, kde jako Clark Kent nastupuje do redakce Daily Planet a mění se v anonymního zachránce lidských životů. Jediný, kdo pozná Clarkovo tajemství, je jeho láska Lois. (TV Nova)

(více)

Diskuze

Deyw

Deyw (hodnocení, recenze)

tvle jsem to videl vcera a nechapu to..neskutecnej film tvle..ten vizual je insane na rok 2013..ta hudba tvle ten prvni vzlet je tak epickej ze sem se malem posral...jak tohle muze mit jen 72 tvle

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

higuain , PKD

Hansův motiv pro Supermana je naprosto boží. Mnohem lepší, než motivy hrdinů od marvelu, kteří je kolikrát ani nemají, ale přecejen ten Williamsův je natolik ikonický, že mi k té potitulkové scéně seděl jak prdel na hrnec. Hansův se více hodí pro akční sekvence, ale na takovéto zjevení Supermana je ten Williamsův jako stvořený.

Co se týče Elfmanova Batmaního motivu, tak je fajn, ale nemyslím si, že je stejně ikonický jako Williamsův Superman. Je to i proto že tu máme další minimálně 4 stejně dobré motivy. (Barman Forever, Trilogie temného rytíře, Reevesův Batman, Dark knight Returns.. + Herní Batmani)

Uživatel dragon94 smazal svůj příspěvek.

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

higuain

Williams u Cavilla me desne sr.. uz u kinoverze JL. A to nemluvim o Elfmanovi a Batfleckovi. Brrr. Vcera jsem si konecne pustil lehky Wallfishuv remix nesmrtelneho Batelfmana a docela mnamix. Tak tam se v podstate neda nic podelati, kdyz je 80% origo a zbytek novy. 

na příspěvěk reagoval dragon94

higuain

higuain (hodnocení, recenze)

Darren98

V tom Black Adamovi vůbec nechápu, že ten motiv použili. Jak kdyby těch pár sekund Williamsova motivu mělo mít nějaký vliv na box office... akorát tam zas zbytečně nacpali hudbu, která se ke Cavillovi vůbec nehodí.

na příspěvěk reagoval PKD, dragon94, dragon94

Darren98

Darren98 (hodnocení, recenze)

higuain

Hej naprostý souhlas! Já při prvním zhlédnutí BvS nepostřehl že nějaký theme byl přímo Batmanovy postavy, ale ty motivy tam si teď s ním spojuju hodně, jak píšeš že to i celé BvS v příštích letech uzrálo, zakořenilo se, podobně jako v dětství ty motivy Keatonova Batmana které jsem pak prožíval v LEGO hře a evokovaly mi Burtonovy filmy.

A na Black Adamovy jsem měl z Cavilla takovou radost že ta hudba mi to nepokazila, ovšem kdyby tam byl Zimmer..... Odpálilo by mě to. :D

na příspěvěk reagoval higuain

higuain

higuain (hodnocení, recenze)

dragon94

Taky nesouhlasím. :D

Ale pamatuju si, že když jsem ho slyšel poprvý někdy v tom roce 2016, tak jsem z něj taky nebyl nějak nadšenej, nicméně stejně jako celý BvS to ve mě dost uzrálo během následujících let. Na to Affleck/Snyder ultra dark pojetí Batmana se ten hudební motiv podle mě hodí dokonale.

Stejně jako pro Cavillovo pojetí Supermana se hodí ten Zimmerův motiv a ne ten Williamsův. Použití starých motivů od Elfmana/Williamse pro Afflecka/Cavilla v Josstice League (nebo i v post credit scéně v Black Adamovi, když už jsme u toho) bylo podle mě strašně mimo mísu, jakkoliv ty motivy jsou super samy o sobě, resp. pro filmy a pojetí, ke kterým byly složený.

na příspěvěk reagoval Shakers, Darren98

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

higuain

Když už jsme u toho, tak ten Junkieho Batman je za mě možná nejhorší Batmanovská znělka. Navíc vůbec nezní Batmanovsky. Možná by se hodila k Thomasi Wayneovi jakožto Flashpoint Batmanovi,ale pro hlavního Batmana je příliš temná a nevýrazná.

na příspěvěk reagoval higuain

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

higuain

Ja se nehadam. Ja slysim vetsinu BvS jako Holkenborga. Zimmera tam neslysim skoro vubec. A to bych mel vedeti, po 33 Zimmer ost. Mluvim zde pouze o complete ost. 

na příspěvěk reagoval higuain

higuain

higuain (hodnocení, recenze)

PKD

Tak když nepočítám ty ústřední motivy a mnoho převzatého z MoS, tak celkový ost (ať už to tvoří jakékoliv procento) je kolaborace, ze kterých slyšíš podle mě styly obou. Já slyšel "styl BvS hudby" nejen v Mad Maxovi, ale i např. v Tomb Raider, což je rovněž Junkie, ale taky např. v Dark Phoenix, co dělal Zimmer. A jak už jsem zmínil, hodně z toho soundtracku beztak vychází z MoS, což je Zimmerova práce.

na příspěvěk reagoval PKD

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

higuain

To jsem neslysel. Cetl. Ale uz je to davno, tak nevim kde presne. Navic, kdyz si poslechnes Mad Max IV a pote BvS, mas  jasno. Celkovy styl 153min.ost neni styl Zimmera. Sorry. 

na příspěvěk reagoval higuain

higuain

higuain (hodnocení, recenze)

PKD

To jsi slyšel kde? Dost bych o tý informaci pochyboval, už jen pro to, že je známo, že Zimmer tam má z nových ústředních motivů WW a Lexe (ty varhany) a Junkie "jen" Batmana. A Superman je samozřejmě taky Hansův už z MoS. A z té "omáčky" je tam dost podobná hudba jako byla v MoS (tj. Hans).

na příspěvěk reagoval PKD, dragon94

Uživatel franzkfk smazal svůj příspěvek.

Uživatel franzkfk smazal svůj příspěvek.

Uživatel franzkfk smazal svůj příspěvek.

Uživatel franzkfk smazal svůj příspěvek.

Ištván87

Ištván87 (hodnocení, recenze)

dragon94

Tak nějak. Dřív bych na druhé místo dal asi LS Productions (co dělá právè třeba DC filmy), ale v posledních letech se strašně zkazili.

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

Ištván87

Mám to stejně. MCU filmy mají jedny z nejlepších dabingů jaké můžeme v současnosti slyšet. DC naopak preferuji spíše v originále, i přesto, že ty dabingy nejsou vyloženě špatné, ale nepatří ani zdaleka mezi ty nejpovedenější.

Na kvalitě dabingu opravdu hodně záleží, které studio to dělá. V Česku bych řekl, že nejlepší je Virtual a pak SDI media. Jejich dabingy obvykle dopadnou velmi dobře a patří mezi ty nejkvalitnější.

na příspěvěk reagoval Ištván87

Ištván87

Ištván87 (hodnocení, recenze)

higuain

Ani Muž z oceli ani BvS nemají vyloženě příšerný dabing, ale je to takovej slabší průměr. Co se týče zvyklosti, tak já třeba na Marvelovky chodím i do kina s dabingem. Nějak nemám potřebu na to koukat v originále. Jak jsem říkal, dabing tam délá asi nejlepší dabingové studio u nás a navíc to prekládá Vojtěch Kostiha, což je asi nejlepší český filmový překladatel současnosti. Takže některé hlášky jsou v češtině ještě lepší nez v originále ("Sotva ti vyrašil první pupen, stal se z tebe pěknej klacek.").

na příspěvěk reagoval higuain, dragon94

higuain

higuain (hodnocení, recenze)

Ištván87

Kvalitní dabingy jsou, ale osobně na to můžu koukat většinou jen u filmů, na který jsem zvyklý z dětství. Na ty nový, který už jsem viděl v originále, je dost divný se dívat s dabingem. MoS jsem jednou v televizi zastihl na pár minut, už nevím, jestli to byla vyloženě hrůza, ale že bych měl tehdy chuť u toho zůstat a koukat se, to se fakt říct nedá. BvS zas dávali s dabingem a v kino verzi, to bylo combo... :D

na příspěvěk reagoval PKD, Ištván87

Ištván87

Ištván87 (hodnocení, recenze)

higuain

Na dabingu není nic špatného, pokud je kvalitní. Já se můžu koukat na filmy v angličtině bez titulkú, nebo pro jistotu alespoň s anglickými titulky a rozumím, ale na kvalitně nadabovaný film se podívám rád (v poslední době na Netflixu Rose Island nebo Mank). Na druhou stranu včera jsem kousek dabovaného Muže z oceli viděl a to opakování dabérů vedlejších rolí během první půlhodiny mi pěkně lezlo krkem. On je v tom celkově rozdíl. Na Marvelovky (zejména ty novější) se klidně mrknu s dabingem, protože od Strážců galaxie ho dělá nejlepší studio u nás (a až na obsazení Nicka Furyho a Killmongera v Black Pantherovi to zatím dopadá perfektně) a nejsou to přehlídky oscarových hereckých výkonů, ale na filmy z DCEU koukám zásadně v originále, protože tam ty dabingy nejsou nic moc, popř. jsou strašný.

na příspěvěk reagoval higuain

higuain

higuain (hodnocení, recenze)

Že ještě někdo z týhle generace může koukat na filmy typu MoS v televizi s hromadou reklam a dabingem, to je mi fakt záhadou.

na příspěvěk reagoval Ratemus, Ištván87, PKD

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

No já si tam najdu od každého něco, od totální sračky, fajn pohody, průměru, dobrého filmů ale i ten skvělý masterpiece.. Ale víš jak je to u Myman mana, epický je i hovno pokud ho vysrala Wonder Gal gadot woman... Uvidíme co přijde s novým směrem, kde Black Adam má b, T hooodně zásadní pro dceu...

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Pro mě je MoS vskutku masterpiece.. ale DCEU tehdy dosáhlo vrcholu a dál to bylo stále horší a horší. 

na příspěvěk reagoval Ratemus, PKD

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

woodsman

Sedm let od třetího pokusu o dceu, předpokládám že do toho epickeho dceu radis i ligu která se ti líbí, shazama a samozřejmě Birds

woodsman

woodsman (hodnocení, recenze)

dnes je to 7 rokov od zaciatku epického DCEU ktore zacalo filmom Man of Steel ktory je masterpiece 

na příspěvěk reagoval Ratemus

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

Ištván87

Další drby hele, takže kopíruji : Hlavní problém Warnerů je stejný, jako všech starých korporátních studíí. Vše je pro ně jen business. A jakmile se do nečeho přímo angažují, je to instantně odsouzené k zániku, protože vypravěčina prostě není business. Všam on i Marvel by dopadl stejně, kdyby se předtím nevyprofiloval a vysloužil si vlastní funkční autonomii. Takže jim Disney do ničeho zásadního moc nekecá. Disney je totiž v tomhle směru úplně stejný, jak můžem vidět na některých jejich značkách, které si už takovou autonomii nevybudovali (zdravíme Star Wars). On Warner pak kupodivu už jeden funkční DC filmový vesmír má. Ten animovaný. A to hlavně díky tomu, že se na něj neupíná taková pozornost a jeho tvůrci tak měli poměrně volné ruce. I proto si mohli dovolit pro velkolepé finále taková jatka, jako byli Apokolips War. Teď si představ, že podobnou svobodu by měla hraná verze. Ať už to bude jakkoliv, jisté je pouze, že definitivní nakopávku nového DCEU přinese Rockův Black Adam, o kterém už se jasně z několika stran mluví jako o velkém gamechangeru, který má být novým začátkem. Sám Rock je pak v "nové vizi" vysoce angažovaný, byť vlivu zatím moc nemá, ale to se eventuelně může změnit. Každopádně se počítá se dvěma variantama. Buď Adam bude pokračovat a stavět na základech, které ustanoví Snyder Cut, a nebo se prostě pojede s čistým štítem. Všechno ostatní se podřídí situaci.

Ištván87

Ištván87 (hodnocení, recenze)

Vzhledem k tomu, že Zaklínač není klasický seriál, takže jeho natáčením Henry nestráví půl roku, tak by neměl mít problém s časem, takže stačí, aby se tam konečně dostal k moci rozum. A překvapivě AT&T vypadají, že by tomu mohli dost pomoct. Tsujihara už šel od válu, Geoff Johns, který má faky svůj podíl na těch horších rozhodnutích, už taky nerozhoduje, tak uvidíme. Teď hlavně aby Justice League trhla nějakej ten rekord ve sledovanosti na HBO Max a máme se nejspíš na co těšit. Výhoda je, že zatím nestihli udělat nezvratné změny v kontinuitě, takže to zatím ještě jde.

na příspěvěk reagoval Ratemus

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

jhr

To víme už roky. Teď se to snad změní. Naděje si dělám. Ale vyčkám času, jako DC husa klasu.:) Byť mě Ratemus posl. dobou děsí tím zrušením samotných comicsů.

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

PKD

Kopírováno, takže : Upřímně, Heroic Hollywood melou sračky. Novinku o tom, že se Snyder Cut uskuteční, přinesl první už v loni v listopadu kápo od nás ze skupiny a jemu osobně věřím víc, když teď tvrdí, že Warneři se svojí nedůvěrou v Supermana můžou jít k šípku. Protože AT&T s ním plány MAJ! Když Snyder Cut dostojí svým očekáváním, nejen že druhý Muž z Ocele bude, nejen že Cavil se do role vrátí, ale s vysokou pravděpodobností AT&T zkusí znovu dotlačit i Snydera k režii. Teď jen aby to klaplo a Warneři se můžou jít klouzat.

na příspěvěk reagoval PKD

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

jhr

Ne asi a to mcu dokázalo bez nejznámějších postav které měl Fox a Sony... A warner to nedokáže s komplet celým obsazením a hlavními postavami dc

jhr

jhr (hodnocení, recenze)

PKD

A pak se u WB diví proč nikdy nebudou mít tak velký úspěch jako Marvel. Řídí to tam idioti. 

na příspěvěk reagoval Ratemus, PKD

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Ratemus

Takže nic nového. Jen potvrzení, že WB (ještě že jdou už dopr...v rozhodování, pokud tedy AT nezruší comicsy) absolutně nechápe a nerozumí tomu, že on je středobod veškerého DCU a dáti ho do role křoví, to je snad vtip, nebo urážka.  Neskutečné. Mě to až ohromuje. A ne, není nemožné (Donner, Snyder) natočiti dobrý Supermanův film. Takže to jsou takový kecy a žvásty, že mě to prostě opravdu ohromuje II. Hl., že Reeves už plánuje rovnou trilogii, a prdlačky ví, jestli to nechcípne už po 1. To mě vždy rozesměje. Jediný, kdo dokázal vyploditi kompletní a komplexní trilogii (byť z pohledu DC čtenáře, v dalších 2 dílech tzv. neBatmanovskou, jen s tou postavou) byl Nolan, čímž neříkám, že se to jemu nepovede též, ale je u mě, nabubřelost tohle plánovati dopředu. To si myslí, že když pol. planety uchcává z Netopýra, že to zn. automaticky úspěch? Asi vítr.

na příspěvěk reagoval jhr, Ratemus

Související novinky

Superman: Legacy nabírá další herce

Superman: Legacy nabírá další herce

12.07.2023

Režisér James Gunn pokračuje v obsazování svého nadcházejícího snímku Superman: Legacy, v němž si hlavní role zahrají nedávno oznámení David Corenswet a Rachel Brosnahan. Ve filmu, jenž má sloužit… (více)

Snyderovo obří sci-fi dostane eRkové verze

Snyderovo obří sci-fi dostane eRkové verze

24.03.2023

Režisér Zack Snyder plánuje pro svoji obří fanouškovskou základnu koncem dubna třídenní speciální událost, na které promítne svoji komiksovou trilogii Muž z oceli, Batman vs. Superman a Liga… (více)

Gunn začíná čistku DC filmů

Gunn začíná čistku DC filmů

08.12.2022

James Gunn a producent Peter Safran byli nedávno vybráni jako noví šéfové rebrandovaného DC Studios pod studiem Warner Bros. Discovery a jeho ředitelem Davidem Zaslavem. Gunn, který před pár dny… (více)

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

04.11.2022

Studio Warner Bros. Discovery čerstvě oznamovalo čísla za třetí kvartál a podle očekávání to není žádná hitparáda. I proto se musel před investory poměrně rychle ujmout slova nový šéf společnosti… (více)

Reklama

Reklama