Reklama

Reklama

Slavný lovec Pampalini

(seriál)
  • Polsko Pampalini łowca zwierząt (více)

Obsahy(1)

Čau! Jsem slavný lovec Pampalini. Nenahraditelný, spolehlivý, nikdo neslyšel o Pampalinim? Uf! Ani chvilku odpočinku, Pampalini sem, Pampalini tam! Pampalinimu stačí natáhnout ruku a už drží zvíře. Neveříte? To vám dokážu ve svých příbězích.

Názvy jednotlivých epizod:
1. Hroch
2. Lev
3. Medvěd
4. Tapír
5. Kondor
6. Had
7. Yetti
8. Slon
9. Žirafa
10. Krokodýl
11. Pštros
12. Mravenečník
13. Gorila (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (34)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Ááá to jsem tu teprve první! To se divím! Tak dobře jedná se o parádní polský animovaný seriál mého útlého dětství, vysílaný Českou televizí snad někdy v polovině osmdesátých let a to nejdříve jako večerníčkový seriál. Od té doby se snad už nikdy více na našich obrazovkách neobjevil?? Dnes je už sice poněkud zapomenutý a mladší generaci asi nic neříkavší? Ale pro mě a pro naší generaci a tomu věřte to byl tenkrát skutečný boom! Sice opět z východního bloku ale parádní, prostě zas něco nového, a ten Jirákův dabing? Hmm..jak výtečný.. Ani si ale nedovedete představit jak mě potěšila informace že jej mají v půjčovně dvd ve Francouzské ulici, běžně k mání. Tak si ho v nejbliší době asi připomenu, protože si už pomalu na nic z něho a vůbec z jednotlivých epizod nevzpomenu! Kdo nikdy neslyšel o tomto neohroženém, nenahraditelném a spolehlivém lovci, jakoby nežil! Malé připomenutí v podobě videoukázky: http://www.youtube.com/watch?v=mlAdWv8R2c0&feature=related ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Lovec a smolař v jedné osobě řeší své životní a hlavně lovecké neúspěchy s optimismem, úsměvem a hláškou na rtech. Však co, když se nevydařil lov dnes, zítra se určitě podaří. A budeme lovit třeba nosorožce ;-). ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

asi jsem divnej, ale všeobecné nadšení většiny hodnotících nezdílím, jde o průměrně nakreslený, nijak moc vtipný, dějově nepestrý večerníčkový seriál. jedna hvězda za dobrou hudbu, jedna za dobrý Jirákův dabing. jinak na tom prostě nic není... 50% ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Pampalini never gives up. Během prvního dílu řekl "Ó dono Kláro" celkem 14x. A že Pampalini se nikdy nevzdává, je poučka, kterou pětiletá Markéta zařadila do svého mudroslovního repertoáru už po prvním seznámení. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Soudruzi z Polské lidové republiky Husáka a jeho děti zásobovali animovaným zvěrstvem, ve kterém exotické zvířectvo hrálo prim. Pampalinimu byl určitě předobrazem Pavel Zedníček, lovecký oděv zřejmě budil u socialistické mládeže pocit, že i na nebezpečná zvířata lze jít plážově oděn. Ti vnímavější odhalili, že se jednalo o vyjádření chrabrosti proti imperialistickému nepříteli, kdy lze jeho nátlaku čelit i holýma rukama. Odtud se dochoval sametový výraz "máme holé ruce", mělo tam být i to, že "máme nedostatečný oděv", jenže to na Albertově bouchlo neočekávaně až v listopadu oproti původně plánovanému červenci. A jaké jsou kvality polského animovaného seriálu? Nijak vysoké. Za bolševika jistě bomba, pořád dokola se to dávalo, na některé díly se ani nedostalo, údajně se ani nedochovaly. Pampaliny byl pojatý v duchu kreslené grotesky, které je uzpůsobeno naprosto vše. Mohutný Pampaliniho knír animátoři dovedli k dokonalosti, neb s ním lovec zdatně pohyboval. Pokud jste plážový vágus, oceníte i Pampaliniho šatník. Do prdele, ten chlap byl tak sugestivně živoucí, že jsem ho cítil až fyzicky. Smrděl od zvířat. Prostě puch exotické fauny. Jednotlivé epizody měly výhodu v tom, že byly krátké a nepůsobily natahovaně. Ale když si představím, že tohle opakovaně, rok co rok pořád dokola běželo ve Studiu Kamarád, je mně teskno. Jinde si užívali amerických animovaných grotesek té nejvyšší kvality, my jsme si museli vystačit s lacině importovaným Pampalinim ze spřáteleného Polska. Poláci darovali socialismu ještě větší zrůdnost: Bolka a Lolka! 40% ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

... aneb rozdíl mezi snem a realitou. Pampalini se chystá na lov, pro který ale nemá vůbec vlohy. Zato jeho animované příběhy mají vtip i švih. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Pampalini bol slávny lovec, ale predovšetkým záruka skvelej zábavy. Poľská animovaná tvorba bola v našich končinách vždy populárna a deti sa k nej radi vracali. Seriál sa točil od roku 1975 do roku 1980 a vzniklo celkom 13 večerníčkových príbehov. ()

Lucjen 

všechny recenze uživatele

Práve som si na túto rozprávku spomenula, vďaka ČSFD. A tak aj na epizódy.. a ako ma bavili. Naozaj slávny, naozaj skvelý Pampalini.. Myslím, že k tomu prispieva hlavne charizma, ktorej je postavička plná... Krásna spomienka. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Když jsem to viděl jako dítě, tak jsem tohoto nešikovného, ale neohroženého lovce miloval. Dnes už to je sice jen úsměvný seriál, ale i tak je to velmi kvalitní animovaná zábava jako stvořená pro malé děti - naprosto nezávadná a poutavá. Hudba: Antoni Mleczko ()

tommy187 

všechny recenze uživatele

Tento seriál patrí k môjmu detstvu. Pamätám si, že cez voľné dni som zapol telku a DVD a Pampalini išiel. Smial som sa na tom a dodnes sa na tom smejem ... Skvelá animácia a znova to pripomínam - rok 1976 a to predčilo väčšinu dnešných seriálov ! Skvelý oddych pre všetky vekové kategórie. ()

Cement73 

všechny recenze uživatele

Polskie studio filmow animowanych v Bielsku Bialej chrlilo onehdy skvele napady a vyborne rozpravky, CVi uz to bol Reksio, Bolek a Lolek alebo práve Lovec Pampalini. Pre mna super, nostalgia za socialistickými nekonfliktnými rozpravkami ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Před pár dny jsem jednu osobu označil, že vypadá jako cestovatel Pampalini. Když jsem si uvědomil, že nevím, co to vlastně jako je, tak jsem na youtubu sjel jeden díl a hle, on to animovaný polský seriál, který asi byl kdysi večerníčkem o nešikovném lovci  divoké zvěře. Technicky hodně slabé ( zlatá česká škola ), ale brutálně zapamatovatelné, ikdyž nevím jestli by se mi to líbilo ve čtyřech letech. ()

inutihar 

všechny recenze uživatele

Asi je v tom hodně nostalgie, ale "Ó, dono Kláro", pět hvězdiček, i kdyby to mělo být jen kvůli té fantastické latino-hudbě. ()

Kirman 

všechny recenze uživatele

Tenkrát nic podobného nebylo a mě se to moc líbilo, včetně animace. Musím přiznat, že po dlouhé, když jsem si to znovu pustil, tak mě to neurazilo - již co by dospělého diváka. Za nostalgii * navíc. ()

Reklama

Reklama