Reklama

Reklama

Chceš, abych ho zabil?

(festivalový název)
  • Velká Británie uwantme2killhim? (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film vypráví příběh dvou teenagerů, kteří se seznámí přes internet a naváží bizarní přátelství. Toto přátelství však končí zuřivostí a nevysvětlitelně hrubým zachováním se jednoho z chlapců. Film je inspirován skutečnou událostí z června roku 2003, kdy se podobný incident stal ve Velké Británii. (Mazi23)

Recenze (14)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Od začátku je Vám jasný o co jde a kam to směřuje, byť se scenárista či pan režisér, nikdy mi to není úplně jasný, snažili, seč jím síly stačily, aby s divákem sehráli part s velkým a nečekaným finálním překvapením. A vůbec se jim to nepovedlo, ovšem těžko říct, nakolik se jim to vzhledem k tématu nepovedlo i u cílovky, tedy pubertálních facebookloserů neboli dnešní většinové mládeže. Je až k neuvěření, že tento příběh se skutečně odehrál, manipulaci internetem jsem si vždy představoval sofistikovanější, ale ona ta moje představa vycházela z mylného předpokladu, že dnešní mládež není jiná než jsme byli my. Je. Je hloupější a povrchnější, ale pozor je cyničtější, zkušenější a světaznalejší ... tedy chtěla by být. Update po zámyslu: Na druhou stranu by se ta falešná skrývačka dala brát i jako pohled do "mysli" oněch děti, pak je to naopak geniální. Zvedám hodnocení výš. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,PROČ JSI BODNUL SVÉHO KAMARÁDA?“ … ,,PRO VYŠŠÍ DOBRO.“… /// je lepší, když nevíte že… Potom můžete líp uvěřit. Takový lásce přes internet dneska věří kde kdo. V tom problém nebude. Nějakej ten chat a filmová snaha dostat se do mozku mladýho kluka – proč ne. Důvody sice můžou bejt hůř pochopitelný, ale stejně jako ta láska uvěřitelný (na rozdíl vod těch TADY). Snažej se jak můžou – třeba vyprávěj nechronologicky, aby měl tenhle nenápadnej snímek co říct. Páč hen ten internet… Síla tohodle příběhu je v závěru, a jelikož se snažej dostát celovečerní stopáži, zákonitě musej vařit z vody. Na konci si uvědomím (nejsu moc důftipnej… chvilku mi to trvá…), že mi ta záměrná mystifikace vadí. Ale chápu, že bez ní by to ,,skandální“ odhalení… Nebo vám to tak nepřijde? 2a½ - takže 3*, páč by z toho mohlo vzejít nějaký ponaučení. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kousky podle skutečnosti. 2.) Hledám lék na osamělost. 3.) Thx za titule ,,Hexa95“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Obsahuje SPOILERY! Život je strašná nuda, když vás nemlátí táta nebo někdo nepobodá! Film o vymaštěných puberťácích, co považují za hustý mít těžkej život. Takže když se rodiče hádají jen kvůli tomu, že máma často sází v loterii, holky se vám skoro nabízej a ve škole vám to jde, znuděnýmu puberťákovi to prostě nestačí. Vzrůšo začíná tehdy, kdy mu zabijí online přítelkyni z programu ochrany svědků a zaplete se do toho tajná agentka. Ugh. Nehledě na debilní příběh má hlavní roli kluk, který herecký talent neviděl ani z vlaku.Od odpadu to trochu zachránilo překvapivé vyvrcholení, za který jsem se skoro modlila - zápletka byla totiž až příliš absurdní. Ponaučení? Ty internety by se měly zakázat! Anebo na ně pouštět jen po absolvování psychologických a možná i nějakých IQ testů. Pak bychom se mimo jiné vyhnuli hloupým filmům, jako je tenhle. (Mimochodem, kdo sakra mluví do monitoru, když někomu píše? To bylo vážně směšné.) ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Celý čas ma iritovalo to, aký bol Mark naivný. 16 rokov a taký naivný, že hneď sadol na lep nejakej blondínke, uveril jej každé slovo, zamiloval sa do nej ... a všetko len tak, cez net. Hneď na to sadol na lep ďalšej, tajnej agentke, ktorá od neho nežiadala, aby jej kúpil kávu a každé ráno jej ju nosil do kancelárie, ale aby zabil človeka ... pre vyššie dobro, preto, aby bol hrdina ... a všetko len tak, cez net. Také nervy som z toho mala, že som vôbec nerozmýšľala, akoby to mohlo naozaj byť, takže ten záver ma trošku prekvapil. A John? Ten vôbec skončil v nejakej zdravotnej starostlivosti? Muzika bola miestami výborná a jazdy na bicykli tiež. 3,5*. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Bohužel tak moc průhledný, že absolutně nevtáhne do děje a závěrečná rozplétačka pálí jednoho Cpt. Obvious za druhym. A, proboha, kdo si pro sebe přeříkává to, co sám píše do chatu?! Chápu, že to mělo vzbudit napětí, ale na mě to teda působilo spíš směšně. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Bacha na internet a to platí dvojnásob, pokud jste šestnáctiletý puboš a berete konverzace s neznámoou osobou smrtelně vážně. To pak třeba někoho pobodáte v přesvědčení, že tak činíte ve veřejném blahu a ono je to přitom úplně jinak. Docela drsná ukázka manipulace, která je tak přitažená za vlasy, že je až pravdivá. Upřímně řečeno to vyústění jsem nečekal, ačkoliv indicií k němu poskytla režie dost. Ale o to více jsem se bavil. Herci dobří, tempo svižné, stopáž rozumná. Bylo by hezké, kdyby si z podobných filmů brali puberťáci ponaučení, ale to bych chtěl asi moc, tudíže se podobných příběhů ještě dozajista dočkáme. 80% ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Takhle to dopadá, když je někdo v pubertě naivní, zamilovaný a narazí na stejně starého psychopata. Dobře zahráno, to se musí nechat.Doporučuji film pustit všem mladistvým coby výstražný příklad. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

SPOILERY Příběh údajně podle skutečné události (ale známe, jak tyhle inspirace vypadají...) jednoho velkého manipulátora a jednoho dementa Marka, který dokáže očividně myslet jen penisem. Jak jinak si vysvětlit, že pro svoji lásku (s kterou se nikdy neviděl a jen si s ní (eroticky) chatoval, ale hned je to láska jeho života, pro kterou by byl schopný snad i vyvraždit celý svět), kterou zvraždí její přítel gangster, je najednou jen tak odhodlaný jejího vraha zavraždit? A ono to je ještě složitější a bizarnější, jelikož začne spolupracovat s tajnou službou, která se snaží dopadnout veškeré teroristy v Británii a pro ni pak bude muset pobodat svého kamaráda, bratra oné sestry, jelikož podle všeho jeho rodiče a on teroristé jsou! Nakonec se ale ukáže, že za vším stojí ten jeho kamarád, který byl všemi osobami, se kterými Mark chatoval a které ho donutily dělat všechny tyhle věci. A všechno jen proto, že ten manipulátor chtěl, chudák malá, s Markem kamarádit. Nakonec už se nikdy neviděli, manipulátor manipuluje dodnes a Mark se asi dal na sport. Celý ten film chce varovat před tím, že na internetu není všechno automaticky pravda a že díky němu tihle manipulátoři můžou být silnější než v realitě a samozřejmě je to i o podobných moderních hrozbách s tím spojených, ale k čemu mi to je, když se to soustředí hlavně na ten příliš šílený (a přesto naprosto vážně se beroucí) příběh, žádné z těch témat to vlastně pořádně nerozebírá a psychologie postav zde taky neexistuje, takže se buď smíříte s tím, že ústřední postava je naprostý dement proto, že to tak scénáristé chtěli (a ne, nepracuje se s tím jako s vědomým záměrem) a že ze stejného důvodu je ten příběh tak nedůvěryhodný. Fakt se mi nechce hledat, kolik z toho se opravdu stalo a kolik z toho tam dopsali scénáristé, ale přijde mi, že si toho z prstu vycucali opravdu hodně. 2* ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

nuž, mne je len divné, že to ten chlapec všetkému uveril .. ... film vraj podla skutocnej udalosti, ale aj tak ""udalosti" pritiahnutej tak trochu za vlasy :( ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

60% ... Nebyť toho dobrého rozuzlenia tak by bolo hodnotenie oveľa horšie. Bez toho by to bol len jeden podpriemerný, zle napísaný, priemerne zahratý rádoby thriller. ()

valasek.m 

všechny recenze uživatele

Opět další výborný festivalový film. Je opravdu škoda, že takové malé britské díla se do ČR dostávají pouze na festivalech. Viděno v rámci 54. ZLÍN FILM FESTIVALU 2.6.2014. ()

GTS_PUNK 

všechny recenze uživatele

Rok 2003, internet naberá na globálnej popularite. Spolu s jeho rozmachom tak vznikajú aj nové možnosti zoznámenia sa, ktoré okamžite pohltia aj Marka (Jamie Blackley), ktorý sa cez chat zoznámi s Rachel (Jaime Winstone). Tá je však v programe na ochranu svedkov a preto sa s Markom nemôže stretnúť. Chce však po ňom, aby v škole ochraňoval jej brata, a zároveň Markovho spolužiaka, Johna (Toby Regbo). Postupne sa dvaja spolužiaci zblížia, lenže ako čas plynie, začnú sa na povrch vyplavovať tajomné skutočnosti ukryté vo všetkých správach, ktoré Mark v chatovacej miestnosti dostal. Režisér Andrew Douglas sa vo svojom filme z roku 2013 inšpiruje skutočnými udalosťami, ktoré sa udiali v Anglicku. Na konci snímku bude možno nejeden divák prekvapený prešpekulovaným plánom a záverečným rozuzlením, ale cesta k nemu je viac než tŕnistá. Dôvodov je hneď viacero, tým najdôležitejším je však ani tie tak zle napísaný scenár, ako skôr jeho prenesenie na filmové plátno. A to sa môže na prvý pohľad javiť až prekvapivo, keďže na začiatku sa film rozbieha ako celkom solídny thriller zameraný prevažne na mladšie obecenstvo. Ako však film postupne ukrajuje ďalšie a ďalšie minúty deja, divák sa môže pristihnúť pri tom, že o dianie na obraze pomaly stráca záujem. Oprávnene. Film totižto veľmi rýchlo po svojom úvode padá do akéhosi prv nenápadného, ale neskôr veľmi citeľného stereotypu, v ktorom postavy v podstate nič nerobia, dej akosi stagnuje a zdá sa, akoby sa pred divákom iba mihali pohyblivé obrázky bez väčšieho významu. Dejová prázdnota je, bohužiaľ, súčasťou väčšiny filmového času. V niektorých pasážach a pri niektorých scénach je to dokonca takmer na nevydržanie. Záverečná tretina je na tom síce o niečo lepšie, pretože, chvalabohu, smeruje k záveru, ale výraznejším spôsobom nedokáže vylepšiť divákov pohľad na film. Jedinou kvalitnou časťou celého príbehu je tak už spomínaný záver, ktorý odhaľuje celé pozadie predchádzajúcich udalostí. Svojskou kategóriou sú v tomto prípade aj postavy. Nie preto, že by ich hereckí protagonisti stvárňovali zle či neprimerane, to nie, ale spôsob, akým dokážu diváka iritovať je až fascinujúci. A to z jedného prostého dôvodu. Pri písaní každej jednej správy rozprávajú to, čo píšu do počítača. Kto toto reálne robí? Na prvý pohľad sa to môže javiť ako zanedbateľná hlúposť, ale keď to robí každá postava stále dookola, začne to nejednému divákovi veľmi rýchlo liezť na nervy. Odhliadnuc však od toho, herecká zmeska hrá obstojne, ale nikto z nej výraznejším spôsobom neexceluje. V tomto smere sa tak jedná o solídny priemer. To sa, bohužiaľ, nedá povedať o filme ako o celku. uwantme2killhim? je snímkom podľa skutočnej udalosti, ktorý však nedokáže využiť ponúknutý potenciál. Po obstojnom úvode padá do nezaujímavej, ba priam až prázdnej dejovej roviny, pri ktorej sa divák väčšinu času nudí a čaká na záver. Ten ho síce svojim rozuzlením preberie z filmového nezáujmu, ale určite ho neprinúti k tomu, aby sa k tomuto podpriemerne kvalitnému filmovému počinu ešte niekedy vrátil. Snáď tým najlepším, čo môže snímok ponúknuť, sú krátke pasáže, v ktorých hrajú skladby od Jakea Bugga. () (méně) (více)

Související novinky

54. Zlín Film Festival startuje již 30. května 2014

54. Zlín Film Festival startuje již 30. května 2014

28.05.2014

Je to ideální datum, protože mimozlínšťané mohou využít k návštěvě Zlína především víkend. Nejedná se totiž jen o festival určený dětem a mládeži, zajímavé filmy z více než 55 zemí světa zde zcela… (více)

Reklama

Reklama