Reklama

Reklama

Producent BRYAN SINGER (režisér X-Menů a Superman se vrací) a scenárista a režisér MICHAEL DOUGHERTY (spoluautor X2 a Superman se vrací) přicházejí se strašidelnou, temně komickou oslavou nejděsivější noci roku. Halloweenská noc dovádí princip Creepshow a Povídek z krypty do zcela nových, temných hlubin a servíruje nám čtyři vzájemně propletené příběhy, které se odehrávají o halloweenské noci: ředitel střední školy (DYLAN BARKER) melouchaří jako nemilosrdný sériový vrah; touha panenské dívky po tom pravém muži se strašlivě zvrtne; skupina teenagerů provede drsný kanadský žert s katastrofálními následky a mrzoutský starý muž (BRIAN COX) se utká se zlomyslným halloweenským démonem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (355)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý nápad natočení několika povídek z hallowenské noci v černohumorném-hororovém hávu. A ta černohumorná rovina vyšla daleko lépe. Díky ní je to celé hodně odlehčené a nebere se to vážně. Když se to ovšem snaží o tu napínavější část, tak to zcela dobře nevychází, i když pár dobrých okamžiků by se tu našlo. Díky tomuto míchání žánru vznikla docela zajímavá atmosféra. Jen škoda, že se ty příběhy nerozhodli vyprávět postupně. Mělo by to určitě větší efekt než vyprávění příběhů najednou, což filmu místy podráží nohy. I tak je to ale celkem zajímavý počin, který už jen díky své krátké stopáži velmi rychle uteče. Asi se to nebude líbit každému, ale fandové hororu a černého humoru by to ve volném čase mohli zkusit risknout. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Halloween je určitě vděčné téma pro horory a strašidelné filmy, a já se velice rád na filmy odehrávající se během tohoto tajemného a skoro až mystického období rád podívám. V případě tohoto filmu zde bylo několik velmi zajímavých věcí a musím říci, že se mu i povedlo vypadat docela strašidelně, obzvláště během scénky se školním autobusem můj strach dosahoval vrcholu, takže po téhle stránce to fungovalo perfektně a film skutečně působil strašidelně a skoro až děsivě, což je příjemné zjištění. Dále hodnotím pozitivně fakt, že se zde vyskytují téměř neznámí herci, ze kterých jsem znal pouze Annu Paquin, které to mimochodem v kostýmu červené Karkulky hodně slušelo, skoro bych řekl že byla k nakousnutí, proto mě dost překvapilo, co se z této krásky nakonec vyklubalo. Takže nakonec asi jediné, s čím mám trochu problém, je fakt, že ty příběhy nedrží pohromadě, každý z těch příběhů by samostatně obstál na výbornou, ale takhle vedle sebe v jednom filmu mi to přišlo, že to prostě nedrží pohromadě. Kdyby to bylo uděláno stylem, že to třeba někdo vypráví u táboráku nebo podobně, tak bych s tím problém neměl, ale tahle forma mi moc neseděla. A pak mi ještě docela vadilo, že ke každému z těch příběhů jsem měl pár otázek a považoval jsem tak každý z těch příběhů ze nedovysvětlený. Tolik tedy k tomu, co mi vadilo, ale jinak jsem vcelku spokojený, jako horor to rozhodně obstálo a já teď jen přemýšlím, jestli udělit tři nebo čtyři hvězdy, protože je to přesně někde mezi, ale nakonec asi zůstanu u těch tří hvězd a časem se mi to možná rozleží. ()

Reklama

Jinny 

všechny recenze uživatele

Řemeslně zručně natočená žánrová chuťovka, která se skládá ze tří malých a jednoho minipříběhu. Ty sice jsou jaksi propojené, přesto příliš pohromadě nedrží. Na diváky může Halloweenská noc působit různě. Jako hororová fanynka jsem se proklatě bavila, problém byl jenom v tom, že přes všechnu komediální nadsázku člověka občas skutečně zamrazí (ujetý pan ředitel). ()

juta 

všechny recenze uživatele

Divím se, že spousti lidí tu kritizuje tenhle dobře vypadající halloweenský film. Práce s kamerou byla skvělá, když je taková jako tady, tak to je potom zážitek, podobný styl mám rád. Atmosféra ta pravá na dušičky a konec tu všechno osvětluje a spojuje příběh do takové podoby, kdy víme kdo zde hraje jakou roli. I když zde dostala prostor taková zvláštní stvoření, tak se to musí překousnout, strašáci a podobná havěť k halloweenu prostě patří. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Už to tak bývá, že s přehnanými očekáváními obvykle přichází zklamání. Je mi líto, ale ten film mě prostě po hororové stránce uspokojit nedokázal. Halloweenskou atmosféru to má výbornou (český název se tentokrát povedl, protože Halloweenskou noc opravdu skoro prožijete!), v dnešní době působí takhle silně stylizovaná věc skoro jako zjevení, ale bát jsem se u toho nedokázal. Pár lekaček funguje skvěle, ale příležitost k pocítění strachu, když už se nějaká najde, je vždycky čímsi rozbita. Ať už hudbou (dobrou, ale ne hororovou), herci, nebo komediálním zlem. Trick 'r Treat se dost možná stane kultem, který hororoví fanoušci (tedy i já) v souvislosti s uplynulou dekádou vždycky zmíní, ale současně to je příklad filmu, jenž nikdy nebude mojí srdcovkou. Každopádně kvalita to je.7/10 ()

Galerie (29)

Zajímavosti (21)

  • Film měl premiéru na Butt-Numb-A-Thon filmovém festivalu v Austinu, kde se dočkal vřelého přijetí. (Terva)
  • Film mal pred začiatkom natáčania veľa zmien názvu. Pôvodný názov "Season's Greetings" bol zmenený, pretože to znelo príliš ako vianočný film. Potom prišli názvy ako "Halloween Terrors", "Jack O' Lantern Tales", "October 31st" a "Trick or Treat". Nakoniec sa ujal posledný názov, ale keďže už bol vydaný film s rovnakým názvom, zmenili pravopis na Trick 'r Treat. (Arsenal83)

Související novinky

"Jedenáctka" se utká s Godzillou

"Jedenáctka" se utká s Godzillou

30.01.2017

Vedle filmových vesmírů se superhrdiny, kouzelníky nebo rytíři Jedi nám roste před očima také univerzum s obřími monstry. V roce 2014 ho rozjela Godzilla, už za pár týdnu ho obohatí Kong: Ostrov… (více)

Reklama

Reklama