Reklama

Reklama

Producent BRYAN SINGER (režisér X-Menů a Superman se vrací) a scenárista a režisér MICHAEL DOUGHERTY (spoluautor X2 a Superman se vrací) přicházejí se strašidelnou, temně komickou oslavou nejděsivější noci roku. Halloweenská noc dovádí princip Creepshow a Povídek z krypty do zcela nových, temných hlubin a servíruje nám čtyři vzájemně propletené příběhy, které se odehrávají o halloweenské noci: ředitel střední školy (DYLAN BARKER) melouchaří jako nemilosrdný sériový vrah; touha panenské dívky po tom pravém muži se strašlivě zvrtne; skupina teenagerů provede drsný kanadský žert s katastrofálními následky a mrzoutský starý muž (BRIAN COX) se utká se zlomyslným halloweenským démonem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (355)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Už to tak bývá, že s přehnanými očekáváními obvykle přichází zklamání. Je mi líto, ale ten film mě prostě po hororové stránce uspokojit nedokázal. Halloweenskou atmosféru to má výbornou (český název se tentokrát povedl, protože Halloweenskou noc opravdu skoro prožijete!), v dnešní době působí takhle silně stylizovaná věc skoro jako zjevení, ale bát jsem se u toho nedokázal. Pár lekaček funguje skvěle, ale příležitost k pocítění strachu, když už se nějaká najde, je vždycky čímsi rozbita. Ať už hudbou (dobrou, ale ne hororovou), herci, nebo komediálním zlem. Trick 'r Treat se dost možná stane kultem, který hororoví fanoušci (tedy i já) v souvislosti s uplynulou dekádou vždycky zmíní, ale současně to je příklad filmu, jenž nikdy nebude mojí srdcovkou. Každopádně kvalita to je.7/10 ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Pokus od nejkomplexnější horor všech dob? Kdo má nakoukáno, přede blahem. Užíval jsem si všechny žánrové polohy, dívčí sesterstvo a nerudného souseda nejvíc, zoufal jsem si nad tím, že se chvílemi nudím natolik, abych řešil otázky logiky. Každopádně fakt, že Singer vyslal do světa schopného řemeslníka, je bez debat. 3 a ½. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Tržby za predaj DVD v USA $3,034,206 //počet predaných kusov 197,895║ Ja tam strašne cítiť že to je debut, lebo ako celok je ten film doslova nefunkčný, pokiaľ by sa to bralo na samostatné scény tak fajn, tie boli prevažne na dosť dobrej úrovni, kde bolo cítiť slušnú dávku napätia, do príbehu napasovaní čierny humor až tak neberie ale ani neotrávi, film sa dá brať ako čistý priemer bez vyšších ambícii. /50%/ ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Tak to bola supica bombica, vazeni :) Kratke, strucne, vystizne, bez zbytocnych slov, s genialnou atmosferou :) Prva polovica perfektne vtipna, druha s jednym uzasnym prekvapenim a zaver, zaver trosicku pokrivkava, ale aj tak to bola vyborna lahodka. Celkom dobre nechapem, preco to islo rovno na DVD. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Koho naštvete, když zhasnete předčasně sváteční dýni? To vám řeknou Emma, Henry.... Nebo ne? Laurie je ve 22letech ještě panna a pan Wilkins se pro Halloween narodil. Noc, kdy se mrtví volně potulují a navštěvují nás může začít! Nejen že je to černočerně vtipné, ale dokonce přeběhne i mráz po zádech. Miluji noci, kdy nic není takové, jak se původně zdálo. A že se osudy účastníků příběhů protnou? Nečekejte Iñárrita, ale poctivou halloweenskou dávku humoru a napětí. A těch 75 minut nikoho nezabije. Kromě Emmy, Henryho...... PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE ** NAPĚTÍ *** To by při troše dobré vůle mohlo být na 4*, ne? ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Stupidní, nudný, chaotický, děcký,........totální hnůj. Těšili jsme se až ta hovadina skončí a docela nám zkurvila náladu. Takovou nudu jsme už dlouho neviděli....... ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Michael Dougherty: 1. Main Titles ,2. Meet Charlie ,3. It's Halloween, Notÿhanukkah ,4. Charlie Bites It ,5. Father and Son ,6. Meet Rhonda ,7. To the Quarry ,8. The Halloween Schoolbus Massacre ,9. The Elevator/Laurie On the Prowl ,10. Halloween Prank ,11. Not a Trick/Red and Black ,12. Laurie's First Time ,13 Old Mr. Kreeg ,14. Pumpkin Shooter/Meet Sam ,15. The Bus Driver ,16. The Neighborhood ,17. Trick 'R Treat ,18. End Credits ()

Subjektiv odpad!

všechny recenze uživatele

Kupte si jeden Halloweenský příběh a zdarma vám přibalíme 4 další. Nečekané zvraty, zvratky, monstra, krev. Žádné moralizování, psychologie či děj. Komika, kterou pochopí i dítě. Nebudete muset na nic čekat, nebudete muset myslet. Opravdové instantní dýně! ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Šťastný Halloween.“ – „Vyser si oko.“ Nečudujem sa, že relatívne atmosférický poviedkový morbídny horor z produkcie Bryana Singera (odohrávajúci sa počas Halloweenu, v Amerike 31. október), americké publikum nezaujal a u nás išiel rovno na video. Je slabý, nudný, priemerný. Čierny humor mi pripadal detinský (SPOILER chlapík na záhrade zakope drzé obézne dieťa, ktoré sa prepcháva sladkosťami a potom s vlastným synom idú „vyrezať oči“ – a čo ako? SPOILER), triky a masky vzhľadom na neveľký rozpočet „nič moc“, herecké výkony nezaujímavé (od Briana Coxa cez Annu Paquinovú po Dylana Bakera), jednotlivé príbehy ma nebavili, takže som bol rád, že to má ledva hodinu a dvadsať minút. Občas dobrý nápad, občas nápaditá kulisa alebo scénka, ale ako celok to na mňa nefungovalo. Asi nemám slabosť pre „halloweenske horory“ (pritom je ich tak málo...). Nepomohlo dokonca ani to, že som si snímku pozrel 31. októbra v sychravé studené skoré ráno. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nehorazna slatanina, kam tvurci nacpali vsechno, co je napadlo, takze tu potkate vlkodlaky, nejaky prizraky, legendu o autobuse mrtvejch retardu, upiry, nadrzeny pubertaky, podivnyho panacka s pytlem na hlave nebo posahanyho vrazdiciho reditele. Bohuzel jako celek to neni ani nejak zvlast vtipny, ani nijak zvlast strasidelny a navic se to cely rozpada na jednotlivy sceny, protoze tady proste neni zadnej pribeh nebo hlavni hrdina, takze i kdyz neni jasny, kdo chcipne a kdo ne, stejne vam to je jedno. Spis by se to melo jmenovat Halloweenske historky a to vysoky hodnoceni fakt nechapu. Nicmene film je jako celek aspon docela zabavnej, slusne natocenej a sem tam nejaka ta hlaska nebo krvarna potesi. Lepsi 3*. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Absence hlavní dějové linky je vyvážená opravdu parádní podzimní atmosférou, která z jiných tematicky spřízněných kousků dělá nudné podívané. Je to vtipné, má to nápady a je to určené prakticky pouze hororovým fanouškům. Což vůbec není na škodu. Naopak. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Halloween is the one night of the year when all bets are off. Anything can happen. (M. Dougherty) Horor, který vzbudil velké nadšení ještě dlouho předtím než byl vůbec vydán. Po zásluze? No je to jedna velká, bez ustání zábavná a provedením okouzlující óda na Halloween, jaká tu snad ještě nebyla. Navíc je to původní americký horor a ne žádný další remake, což je dneska samo o sobě jupí. Takže bych řekl že ano, po zásluze. Děj je poskládán z pěti příběhů, které se navzájem prolínají, a jsou dány porušením jednotlivých halloweenských pravidel. 1. Měj na sobě kostým 2. Rozdávej koledu 3. Nikdy nezhasínej jack-o'-lantern před půlnocí 4. Pokaždé si zkontroluj sladkost než ji sníš. V trestání má prsty především postavička Sama, záhadného koledníka s pytlem přes hlavu, dohlížejícího na dodržování oněch tradic. Úmyslem tvůrců bylo nalézt pro Halloween ikonický charakter a po vyčerpávajícím hrabání se ve všech možných starých pohlednicích, plakátech, reklamách a podobně tu inspiraci konečně našli - z kresby mužíka s dýní místo hlavy. Ano, TRICK 'r TREAT není tak strašidelný/děsivý jak kdekdo možná doufal, nebo alespoň ne pro dospělého hororového hardcore fandu, ale to podle mého vůbec nevadí. Kdosi napsal, že se tento film vrací zpátky do časů, kdy nebylo účelem hororu trýznit, ale pobavit. A taky že jo, v prvé řadě je to zábava, v druhé perfektně vychytaná atmosféra svátku, který mám i já moc rád a vždy se ho snažím nějakým způsobem oslavit (ač do Čech se narozdíl od stupidního Valentýna nedostal). Všechna ta světélka, kostýmy, žhnoucí dýně a další dekorace - prostě nádhera. Absence v kinech je v tomto případě neodpustitelná. (malý bonus) ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Pestrobarevný komediální horor, který si mě získal od prvních minut. Pět vydařených příběhů, slušné herecké obsazení, sváteční atmosféra, a nějaké to překvapení. Zklamáni můžou být hardcore fanoušci, co by od Trick 'r Treat čekali snad brutální nářez. Kdybych ho měl k něčemu přirovnat, nevybaví se mi totiž ledajaké povídkové filmy, nýbrž halloweenské díly seriálu Simpsonovi. Vy se smějete, ale svým humorem a barevností k tomu přímo vybízí. Tenhle horor prostě a jednoduše nemá za úkol vás k smrti vyděsit nebo zhnusit, nýbrž pekelně pobavit. A podařilo se mu to velmi slušně. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Nejvíc mi to připomínalo čarodějnické speciály ze Simpsonů. Nápad prostříhávat mezi jednotlivými, relativně samostatnými povídkami mi nepřišel nejšťastnější. Kdyby zůstaly každá zvlášť, bavil bych se asi líp. Každopádně je potřeba pochválit atmosféru a výtvarnou podobu. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

U povídkového filmu nebo u slepence různých příběhů pojených prostorem a postavami (případ Trick n´ Treat) bývá většinou pravidlem, že jedna epizoda, či segment, kvalitativně vyčnívá nad ostatní. V "Koledu, nebo vám něco provedu" jsou špatné všechny.. Viděl jsem jen horkou scénáristickou jehlou spíchnutý maškarní bál s křečovitou snahou o nadsázku či smích a autor by si měl uvědomit, že mít za zády produkci Bryana Singera ještě automaticky neznamená, že může k divákově hlavě přistupovat jako k vydlabané dýni. Zasmál se leda tak Cryptkeeper, protože jeho záhrobní království minula tato dušičková slabota velikým obloukem.. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Tohle už není horor, ale čistokrevná bizarní komedie. A celkem funguje. Pokud vás ale iritovalo Drag Me To Hell, Halloweenské noci se obloukem vyhněte. Ta přechází ještě na vyšší level :) 70% ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Takové... zajímavé:) Kvalitní a efektní masky i atmosféra, vydařené scény, ty lekací i komické, a působivé propojení jednotlivých příběhů. Dylan Baker je pro mě pořád učitel Petera Parkera ze Spideyho, Anna Paquin aktuálně Sookie, které se zde zase někdo zakousne do krku a Lauren Lee Smith zase půvabná Lara z The L Word. Nehybně postávající či příliš naopak aktivní děcka s plátěným pytlem přes hlavu budou pro mě vždy děsivým hororovým elementem. A tento malý čipera se zřejmě rozhodl, že "pomůže" nesprávně se chovajícím lidem v tom, aby pochopili, jak se má správně a dle pravidel, slavit Halloween. Beztak stál někde opodál Michael Myers, ale když viděl tu spoustu podivných a bláznivých postav a jejich excesivní chování, raději usoudil, že bude vhodnější, držet se bokem:) ()

Související novinky

"Jedenáctka" se utká s Godzillou

"Jedenáctka" se utká s Godzillou

30.01.2017

Vedle filmových vesmírů se superhrdiny, kouzelníky nebo rytíři Jedi nám roste před očima také univerzum s obřími monstry. V roce 2014 ho rozjela Godzilla, už za pár týdnu ho obohatí Kong: Ostrov… (více)

Reklama

Reklama