Reklama

Reklama

Producent BRYAN SINGER (režisér X-Menů a Superman se vrací) a scenárista a režisér MICHAEL DOUGHERTY (spoluautor X2 a Superman se vrací) přicházejí se strašidelnou, temně komickou oslavou nejděsivější noci roku. Halloweenská noc dovádí princip Creepshow a Povídek z krypty do zcela nových, temných hlubin a servíruje nám čtyři vzájemně propletené příběhy, které se odehrávají o halloweenské noci: ředitel střední školy (DYLAN BARKER) melouchaří jako nemilosrdný sériový vrah; touha panenské dívky po tom pravém muži se strašlivě zvrtne; skupina teenagerů provede drsný kanadský žert s katastrofálními následky a mrzoutský starý muž (BRIAN COX) se utká se zlomyslným halloweenským démonem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (355)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

3,5*/5 Jedna z najatmosférickejších vecí, čo som za poslednú dobu videl, Bryan Singer ako producent vedel, čo robí. Z Trick´n´ Treat ide pohoda (ehm...úchylná a horová:), režisér a zároveň scenárista je poriadne nad vecou, niektoré scény ako zo zlatého hororového fondu. A vôbec nevadí, že kopec scén je tak trochu pripomienkou starých kultov, len zabalených v modernom šate. Nič vážne a hlboké, ale ako pocta žánru je to parádna a vtipná jednohubka, ktorá určite stojí za pozretie... ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Halloweenská noc má jednu věc společnou s posledním zvoněním, je jedno, v čem běháte po ulici, jak divně, úchylně nebo strašidelně vypadáte, lidi se na vás budou usmívat, jaký že to máte čupr obleček. Smutné je, že kdyby vás někdo pobodal a nesli byste si střeva v ruce, všichni to budou považovat za vtip. Pochopitelně, stav, kdy všichni běhají v divných oblečcích, krvavé fleky jsou úplně běžná dekorace oděvu a ani to střevo v ruce není nápadné, láká do ulic, zahrad, stínů a cizích domů všechny úchyly, vrahy, násilníky a komiksové postavy, co jich po světě chodí. Na cukrátkách s obličejem je něco děsivého, zpravidla ten obličej. V nehybných obličejích je také něco děsivého, je dobré bát se medvědů. Není nic hloupějšího, než křičet: "Mám zbrojní pas a u krbu pušku!" pokud nestojíte u toho krbu a upřímně, a věřte, že patřím k těm, kdo dávají dobré rady, lépe než mít pušku u krbu, je mít pušku v ruce. Ode dneška budu při vaření dýňové polévky bedlivě střežit každý pohyb dýně, pokud pro jistotu nepřestanu dělat dýňovou polévku. Jdu si ke krbu pro pušku, abych si skrz dýně prostřílela cestu do postele, tam na mě strašidla nemůžou. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý nápad natočení několika povídek z hallowenské noci v černohumorném-hororovém hávu. A ta černohumorná rovina vyšla daleko lépe. Díky ní je to celé hodně odlehčené a nebere se to vážně. Když se to ovšem snaží o tu napínavější část, tak to zcela dobře nevychází, i když pár dobrých okamžiků by se tu našlo. Díky tomuto míchání žánru vznikla docela zajímavá atmosféra. Jen škoda, že se ty příběhy nerozhodli vyprávět postupně. Mělo by to určitě větší efekt než vyprávění příběhů najednou, což filmu místy podráží nohy. I tak je to ale celkem zajímavý počin, který už jen díky své krátké stopáži velmi rychle uteče. Asi se to nebude líbit každému, ale fandové hororu a černého humoru by to ve volném čase mohli zkusit risknout. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Vraždiaci psychopati, vlkodlaci, duchovia, nevrlí starí susedia, nevinný detský žartík, ktorý sa nepríjemne zvrtne... A odkazy, odkazy, odkazy. Od samotného Halloweenu až po súčasnú béčkovú hororovú scénu ovládanú menami ako Rob Zombie. Trick ´r Treat je síce poviedkový film, no s jediným režisérom a preto je konzistentný a v polčase si drží úroveň. Nechýba ani pár dobrých vtipov, a trojica Dylan Baker, Anna Paquin a Brian Cox neskutočne tiahne. "Béčko až na půdu". ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Chaos a bordel sa tiahne celým filmom. Dej bol plytký, fádny a totálne nudný. Masky jedna veľká katastrofa a ako z pomocnej školy. Napríklad taký vlkolak mi skôr pripomínal susedovho psa ako niečo čo by malo aspoň trocha postrašiť. V Harry Potterovi mali lepšieho, to bez debaty. Celý čas som sa pozeral na hodinky, že kedy to už konečne skončí. Ešte šťastie, že film je relatívne krátky. Horor? Komédia? To asi ťažko. Nebál som sa a nesmial. Skôr mi to pripadá, akoby horor s komédiou odštartovali beh na 100 metrov a po desiatich padli v kŕčoch a agónii na zem. Našťastie to koniec s tým starkým a akože strašidelnou tekvicou troška zachránil. Len žiaľ posledných 5 minút nerobí film. 30/100 ()

Galerie (29)

Zajímavosti (21)

  • Okolo 50. minúty je vystrašená reakcia Anny Paquin plne autentická, pretože Dougherty pri natáčaní na ňu nečakane zakričal, aby ju vystrašil, čo sa podarilo. Spočiatku to neocenila, ale čoskoro prišla na to, ako to urobilo jej výkon autentickejším. (Arsenal83)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného komiksu Marca Andreyko, ilustrovaného Fionou Staples. (Terva)

Související novinky

"Jedenáctka" se utká s Godzillou

"Jedenáctka" se utká s Godzillou

30.01.2017

Vedle filmových vesmírů se superhrdiny, kouzelníky nebo rytíři Jedi nám roste před očima také univerzum s obřími monstry. V roce 2014 ho rozjela Godzilla, už za pár týdnu ho obohatí Kong: Ostrov… (více)

Reklama

Reklama