Reklama

Reklama

Producent BRYAN SINGER (režisér X-Menů a Superman se vrací) a scenárista a režisér MICHAEL DOUGHERTY (spoluautor X2 a Superman se vrací) přicházejí se strašidelnou, temně komickou oslavou nejděsivější noci roku. Halloweenská noc dovádí princip Creepshow a Povídek z krypty do zcela nových, temných hlubin a servíruje nám čtyři vzájemně propletené příběhy, které se odehrávají o halloweenské noci: ředitel střední školy (DYLAN BARKER) melouchaří jako nemilosrdný sériový vrah; touha panenské dívky po tom pravém muži se strašlivě zvrtne; skupina teenagerů provede drsný kanadský žert s katastrofálními následky a mrzoutský starý muž (BRIAN COX) se utká se zlomyslným halloweenským démonem. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (21)

  • Natáčení probíhalo ve Vancouveru v Britské Kolumbii od 16.11.2006 do 23.1.2007. (Terva)
  • Film měl premiéru na Butt-Numb-A-Thon filmovém festivalu v Austinu, kde se dočkal vřelého přijetí. (Terva)
  • Film se v žebříčku nejlepších 20 hororových filmů desetiletí na webových stránkách Bloody Disgusting, která se zaobírá kritikou hororů, umístil na deváté místo. (Terva)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného komiksu Marca Andreyko, ilustrovaného Fionou Staples. (Terva)
  • V roce 2009 Michael Dougherty oznámil, že bude pokračování. V roce 2011 se v USA na svátek všech svatých objevil v některých kabelových televizích trailer na druhý film. V roce 2012 však nezačalo ani natáčení. (Terva)
  • Okolo 50. minúty je vystrašená reakcia Anny Paquin plne autentická, pretože Dougherty pri natáčaní na ňu nečakane zakričal, aby ju vystrašil, čo sa podarilo. Spočiatku to neocenila, ale čoskoro prišla na to, ako to urobilo jej výkon autentickejším. (Arsenal83)
  • Guľôčka kotúľajúca sa dolu schodmi je odkazom na ďalší hororový film The Changeling (1980), ktorý sa tiež natáčal vo Vancouveri a ukázalo sa, že kameraman pracujúci v tejto sekvencii nakrútil rovnakú scénu v The Changeling. (Arsenal83)
  • Film mal pred začiatkom natáčania veľa zmien názvu. Pôvodný názov "Season's Greetings" bol zmenený, pretože to znelo príliš ako vianočný film. Potom prišli názvy ako "Halloween Terrors", "Jack O' Lantern Tales", "October 31st" a "Trick or Treat". Nakoniec sa ujal posledný názov, ale keďže už bol vydaný film s rovnakým názvom, zmenili pravopis na Trick 'r Treat. (Arsenal83)
  • Bojová scéna medzi Samom (Quinn Lord) a Kreegom (Brian Cox) zahŕňala osemročného kaskadéra, ako aj dospelú kaskadérku. (Arsenal83)
  • Meno postavy Sam (Quinn Lord) je odvodené od Samhainu, starovekého keltského sviatku mŕtvych, z ktorého je odvodený aj dnešný Halloween. (Arsenal83)
  • Celkovo vzniklo až 18 návrhov scenára. (Arsenal83)
  • Všetci účinkujúci pod maskami, ktorí hrajú deti v školskom autobuse, majú skutočné zdravotné postihnutie alebo zranenia. (Arsenal83)

Související novinky

"Jedenáctka" se utká s Godzillou

"Jedenáctka" se utká s Godzillou

30.01.2017

Vedle filmových vesmírů se superhrdiny, kouzelníky nebo rytíři Jedi nám roste před očima také univerzum s obřími monstry. V roce 2014 ho rozjela Godzilla, už za pár týdnu ho obohatí Kong: Ostrov… (více)

Reklama

Reklama