Reklama

Reklama

Hibernace

(festivalový název)
  • Velká Británie Hibernation
Krátkometrážní / Drama
Velká Británie, 2005, 15 min

Obsahy(1)

Rok 1985, tajný dům ukrytý v koruně stromu. Dvě podivná stvoření ve zvířecích kostýmech provádějí experiment s oživením včely. Cílem jejich pokusů je ovšem oživit něco mnohem většího. (oficiální text distributora)

Recenze (12)

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Velmi povedené, z prvního bloku krátkých filmů se mi tento líbil skoro nejvíc, měl takovou "DonnieDarkovskou" atmosféru :) 90 % ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Více než obyčejný kraťas. Musím souhlasit s Jhershawem.. atmosféra jak z kultíku Donnie Darko, tajemná kamera, hodící se animace, krásně morbidní obleky zvířat.. ()

bassator 

všechny recenze uživatele

43rd KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2008 - THE BEST OF THE PRAGUE SHORT FILM FESTIVAL - Nejlepší filmy Festivalu krátkých filmu Praha - 25%, AUDIENCE AWARD - Divácká cena deníku Právo (Divácká cena: 1234) - ???/??? ()

Scylla 

všechny recenze uživatele

Milý film ze kterého vyzařuje zvláštní-pozitivní náboj. Úvodní animace, plyšáci a frankensteinovské experimenty -- někdo by možná řekl "divné", já říkám kouzelné! (trochu mi to připomnělo rané filmy Tima Burtona). ()

Lyncha 

všechny recenze uživatele

Zajímavé postupné rozplétání příběhu až ke vše objasňujícímu konci. Sice až trochu moc dojemné, ale to se dá vzhledem k námětu čekat. ()

defagoo 

všechny recenze uživatele

Občas mrazilo v zádech. Závěr není tak silný jako zbytek filmu ale i tak byla atmosféra démonicky hutná až hrůza. A když říkám démonické, myslím opravdu démonické - to slovo se pro shrnutí filmu hodí úplně nejvíc. ()

cajda 

všechny recenze uživatele

Vizuálně netradiční a originální příběh o dvou dětech ve zvířecích kostýmech, co vymýšlí způsob, jak oživit svého kamaráda. Nestydím se přiznat, že se mě jejich zoufalá snaha v dřevěném/stromovém domku dotkla. Dát tomu jinou hudbu, vznikl by slušný horor. Možná s dobrým koncem, ale rozhodně s velmi nepříjemnou pachutí na jazyku. ()

Reklama

Reklama