Reklama

Reklama

Zásilka

(festivalový název)
  • Německo Delivery
Trailer
Animovaný / Krátkometrážní / Sci-Fi
Německo, 2005, 9 min

Obsahy(1)

Starý poustevník žije osamělý život v industriálním světě pod pod mraky smogu. Jednoho dne dostane tajemný balík, který mu umožní změnit okolí. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (34)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Ztvárnění apokalyptických vizí či přeindustrializovaného světa budoucnosti mě vždy zajímalo. Zvláště v krátkometrážních snímcích. Zpracování šedivého, průmyslového, zničeného města zahaleného v prachu a smogu, kdesi v neznámu, je fascinující. Není tu světlo, radost, stromy a živočichové. Jen neustále kouřící komíny. Místo, zahalené v mračnu budoucnosti. A na tomto místě chlapík, přežívající ve svém příbytku, který se stará o svou jedinou květinu. A pak přijde zásilka. Excelentně působivé. A také k zamyšlení. Kéž by to takto lehce šlo i v tomto světě... Odstranit všechny ty mohutné stavby, tyčící se do oblak v přemodernizovaných městech, kde už přes ně lidé pomalu ani nevidí vycházet slunce. A kazí je. Ale dokázali by pak bez nich žít? Nejspíš by to ani nešlo a nikdy nepůjde. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Alegorický příběh kladoucí si otázku „co by člověk udělal, kdyby mohl změnit svět, ve kterém žije?“. Myšlenka to nebyla špatná, ale na prostoru devíti minut logicky nemohla být dostatečně rozpracována a nevýraznost pointy je přímo zarážející. Animátoři však odvedli slušnou práci, při designování města budoucnosti se nepochybně inspirovali Pátým elementem (který se pro změnu inspiroval Metropolisem). ()

VerenaLord 

všechny recenze uživatele

Originální ukázka toho, co by se dalo změnit, kdyby... Možná by si snímek zasloužil delší stopáž, v devíti minutách vše působí velmi uspěchaně a nepřirozeně ořezaně. Animace je poměrně zdařilá a propracovaná, příběh zajímavý a originální. Třeba bychom se mohli dočkat dějově detailnějšího pokračování. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama