Reklama

Reklama

Derren Brown: The Heist

(pořad)
všechny plakáty
Dokumentární / Mysteriózní / Psychologický
Velká Británie, 2006, 48 min

Obsahy(1)

V tomto díle Derrenových vystoupení se ukazuje, jak jsou lidé ovlivnitelní ke spáchání zločinů. Derren Brown, známý manipulátor mysli, vsugeruje skupině lidí, aby použili umělohmotnou zbraň k přepadení bezpečnostní služby a ukradli kufr s penězi. (Rizyk)

Recenze (7)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv chápu systém, jakým se Derren snaží své dobrovolníky ovlivňovat, ačkoliv vidím, že si schválně vybírá ty nejsnáze zmanipulovatelné a autoritám podléhající jedince, ačkoliv se mi na internetu nedaří objevit jediný důkaz, že by se jednalo o podvod, a ačkoliv některé z pokusů (Milgramův experiment) znám již z univerzitních přednášek, stejně se mi pořád nechce věřit, že to není nahrané. Vůbec se nicméně nedivím, že tenhle experiment Derren považuje za jeden ze svých nejzdařilejších, protože ať už je to všechno realita, nebo ne, je fascinující tuhle show sledovat. ()

TheRoller 

všechny recenze uživatele

Derren šiel v mojich očiach v The Heist najviac zo všetkých jeho projektov sám proti sebe - on zo mňa spravil najväčšieho skeptika, aký sa v okolí nachádza a tu najviac špekulujem o tom, či nejde o "fake". Z celkového dojmu nevyplýva, že by daní účastníci boli až tak zmanipulovaní, aby im ani trochu neprišlo divné, že v centre jedného z najrušnejších miest na planéte sa po ulici prechádzajú úplne sami a okolo ide práve jedno auto s hudbou pustenou na celú ulicu a práve so skladbou, ktorú až do stretnutia s Derrenom pravdepodobne nikdy nepočuli. Najväčším paradoxom je Derrenova obľúbená teória pravdepodobnosti a teda že 3 úspešné pokusy zo 4 sa zdá pravdepodobnejšie a reálnejšie, ako keby vyšli všetky štyri. V tomto prípade by som oveľa skôr uveril, ak by vyšli všetky štyri prípady. Teraz je otázkou, či je Derren tak dobrý, že dopredu chcel, aby bol výsledok 3 zo 4 alebo ide o fake. Zo skúsenosti verím v prvú možnosť, ale kvôli väčším pochybám ako obyčajne ma The Heist nechytilo až tak, ako iné kúsky tohto génia. ()

Zajímavosti (1)

  • Svou práci v televizi začal Derren Brown třemi šedesátiminutovými speciály natočenými během dvou let, které byly rozděleny na šest částí, jež obsahují sestřih toho nejlepšího z jeho hodinových speciálů. Vybrané části z prvních sérií jsou dostupné na DVD a videokazetách jako Derren Brown - Inside Your Mind. U nás byl projekt uveden v České televizi jako Derren Brown: Magie a manipulace mysli (od r. 2004). (Paity)

Reklama

Reklama