Reklama

Reklama

Jesus Camp

(festivalový název)
  • USA Jesus Camp
Trailer

Obsahy(1)

V Americe existuje stále sílící evangelická komunita, jejímž hlavním cílem není ani tak přivést Boha na zem, ale spíše vrátit celou zemi Bohu. Věří, že je třeba, aby konzervativní křesťané převzali vládu a podřídili ji vlastním pravidlům. Kromě politického programu se tato organizace zaměřuje i na výchovu dětí a nových členů. Nejenže jsou vlastní potomci často vyučováni doma, ale navštěvují i skupiny a tábory, kde je jim vštěpován jediný správný názor na svět. Není možné zůstat chladným pozorovatelem této mozaiky neotřesitelných pravd, vyprázdněných hesel a emocionálně vypjatých projevů. Před divákem se rozvíjí pásmo zachycující víru a její projevy, které bývají tradičně spojovány s pozitivními hodnotami. Zde však přerůstají ve fanatismus. Film ukazuje, jak je dětem odebírána svoboda volby, jak jsou násilně izolovány uprostřed jednoznačných tvrzení, pravidel a názorů, o nichž se nediskutuje. Tvůrci se do tématu pustili s neobyčejnou statečností a pevně se začlenili do uzavřené komunity, aby naplno odhalili neznámou a temnou stranu náboženské organizace. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $902,544Tržby Celosvetovo $1,013,596║ Nezáživný dokument o náboženských fanatikoch(ha la-la v Boratovi bolo omnoho silnejšie, než tento celý dokument), zlatý Michael Moore a jeho kontroverzné dokumenty, kde je čím upútať pozornosť a aj zamyslieť sa nad prezentovanými názormi. /15%/ ()

Splasher 

všechny recenze uživatele

God bless America, THEREFORE In God we trust, not vice versa. Ten kdo kritizuje brainwashing (který je zde naprosto jasný a nechutný), nechť se zamyslí nad opačným (úspěšným) brainwashingem proti "instituci" náboženství v ČSR a ČR v posledních 80-ti letech. To že byl tento "dokument" nominován na Oscara taky o něčem svědčí. ()

Reklama

Jennifer.S 

všechny recenze uživatele

"Otče, modlíme se za elektrický systém. Modlíme se za elektřinu v této budově. Nevypadne, ve jménu Ježíše. Ani kvůli bouřce nebo z jiného důvodu..." oh yeah! Tak tahle se to dělá! V tom případě, ve jménu Ježíše, nechť mi nepadá windows ani internet kvůli bouřce a nebo z jiného důvodu. Becky by si měla znovu přečíst Bibli, aby si oživila všechny smrtelné hříchy (hněv? obžerství?). A nebo se raději namísto toho zaměřit na sedm ctností a tím "zatěžovat" malé děti ve svém úchylném kempu. ()

wipeout 

všechny recenze uživatele

Keď vás scéna v Boratovi o jeho návšteve kostola zarazila, tak verte, že ste ešte nič nevideli. Tento dokument sa nehrá na nejaký korektne zostavený vyvážený mix pohľadov na jeden problém, ani to vôbec nevadí. Mrazí vás po celý čas sledovania. Hovoríte si najprv, že možno toto je odpoveď na morálny úpadok západnej civilizácie, no ono vymývanie mozgov od mladi nie je nič iné ako zneužívanie detskej dôverčivosti a vôle učiť sa. Presne ako sa v tomto dokumente hovorí a priznávajú si to aj samotný pastrovia:"čo sa naučí sedemročné dieťa v ňom zostane už navždy" a toto podľa nich treba využiť na vštepenie tých "pravých čistých" myšlienok. Proste hrozivá podívaná, keď vás táto téma čo i len trochu zaujíma neváhajte oplatí sa. Znížené hodnotenie len kvôli nevyváženosti a príliš malej vzorke ludí na, ktorej sme sa mohli presvedčiť o pravde či nepravde tvrdení, ktoré sú tu uvádzané. Ešte musím spomenúť hudbu lebo to sa v dokumente tak ľahko nevidí zvládnuť túto stránku tak bravúrne, ak vôbec. 4,5* ()

Carrie_3 

všechny recenze uživatele

Každé náboženství, které se bere fanaticky je pro mě špatné. Jako ateistka jsem měla možnost snímek sledovat s velkým odstupem, ale to, co jsem viděla, mně téměř vyrazilo dech. Každý Američan, který tvrdí, že muslimové jsou zlo a velká hrozba, by si měl pustit tento dokument. Z mého pohledu se na americkém kontinentně tvoří další fanatická komunita a jimi jsou, pro někoho možná překvapivě, křesťané. Rodiče své potomky každoročně posílají na tvz. "Bible camp" s cílem vychovat z nich lidi, kteří změní Ameriku. Praktiky tábora jsou ovšem otřesné, vychovatelé děti děsí takovým způsobem, že je následně rozbrečí, načež tato výchova pokračuje vzýváním Boha. Tato sekta, nevím lépe, jak bych uskupení nazvala, by měla být z mého pohledu zakázána a všichni lidé zavření, protože se jedná o čisté vymývání mozků. Ty děti už nikdy nebudou normální, hrozné zážitky je musí poznamenat do konce života, jenže si to neuvědomují. Slepě věří všemu, co je jim předkládáno a smutné je, že podobná výchova následně pokračuje i v jejich domovech. Raději ani nepřemýšlet, kam toto všechno může dospět... Dokument byl pro mě opravdu silným zážitkem, škoda, že negativním, ale i ty je čas od času dobré zažít. ()

Galerie (5)

Související novinky

OSCARS - výsledky

OSCARS - výsledky

26.02.2007

Rozdáno. Až na pár výjimek (jako například kategorii Nejlepší zahraniční film) se moc překvapení v letošních Oscarech neudálo. Nejvíce Oscarů, konkrétně v těch nejsilnějších filmařských kategoriích -… (více)

Oscary již po devětasedmdesáté

Oscary již po devětasedmdesáté

24.01.2007

Rok se s rokem sešel a opět se budou vyhlašovat prestižní každoroční akademická ocenění - Oscary. Nejvíce nominací mají: Babel (7), Dreamgirls (8), El Laberinto del Fauno (6), Královna (6), Krvavý… (více)

Reklama

Reklama