Reklama

Reklama

Cirque du Soleil: La Nouba

(divadelní záznam)
  • Kanada Cirque du Soleil : La Nouba (více)
Dokumentární / Hudební / Rodinný
Kanada, 2003, 90 min

Režie:

David Mallet

Obsahy(1)

Kouzelný cirkusový mejdan plný podivných bytostí a úchvatných výkonů... Uklízečka vstoupí do dveří tajuplného podkroví a začnou se dít věci: odkudsi se vynoří různé svérázné postavičky a začne bláznivý rej plný neuvěřitelných událostí. Čtveřice bíle oděných bláznů, dívka v kostýmu ptáka, silácký Titán, rudě oděný Pierot, dva vypečení klauni a další bytosti provedou užaslou uklízečku kouzelným cirkusovým světem. Střídají se v něm neuvěřitelná čísla, ať už je to dvojice na tzv. německých kolech, dívenky s diaboly, vzdušný balet na hedvábných šálách, akrobati na hrazdách šestnáct metrů nad zemí nebo skoky na několika trampolínách s použitím zdí, oken i střechy domu... Francouzský výraz „faire la nouba", ze kterého je název představení odvozen, znamená flámovat nebo hýřit. Jedno z nejúspěšnějších představení kanadské zábavní společnosti Cirque du Soleil patří mezi show se stálým působištěm. Odehrává se desetkrát týdně ve Walt Disney World Resort v Orlandu na Floridě. Premiéru mělo 23. prosince 1998, záznam byl pořízen v roce 2003. (Česká televize)

(více)

Recenze (11)

kishi_SO 

všechny recenze uživatele

nadherne vystupenie!! Cirque du Soleil dokazuje, ze spaja najlepsich artistov, ktorim vidno na tvarach radost s akou prezentuju svoje vystupenia divakom. Jednotlive cisla doslova balansovali na hraniciach ludskych moznosti a odvahy. Medzivystupenia "klaunov" boli tiez riadne nad urovnou. A zaverecne vystupenie snad ani komentar nepotrebuje. Samozrejme ani hudbu nemozem vynechat a chvalim nadherne skladby. ()

Vejrrr 

všechny recenze uživatele

Když hodnotíme Cirque du Soleil samozřejmě nehodnotíme zpracování dvd, které ním dík Pánu Bohu tvůrci nabízejí k požizku z umění téhle famózní společnosti. Hodnotíme dané představení a abych byl objektivní vůči ostatním zatím viděným show, tak ubírám jednu z hvězdiček. Vidět to na živo (což se mi zatím poštěstilo jen u představení Saltimbanco) asi bych byl výhrady nenašel, ale La Nouba se mi zkrátka esteticky a umělecky líbila o něco míň, než ostatní show - například nádherná Kooza. Šlo o kostýmy, o hudbu, o charaktery postav artistů i klaunů a i o děj obecně. Samozřejmě se nenechte odradit - show je to velkolepá a některá čísla jsou skutečně k nezapomnění :) ()

Reklama

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch lepších Cirque, které jsem viděl. Přesně tak to mám rád, pěkně to odsýpá, žádné 10ti minutové pauzy prokládané trapnými tanečky a vyplňováním děje nesmyslnými scénkami. Co vystoupení - to úžasné představení. Líbí se mi, že Cirque má stále co nového nabídnout (vystoupení s BMX, žonglování s diaboly). Klauni byli trošku slabší, ale nevadili mi tam. I kontakt s publikem tam byl - mám rád, když si vyberou někoho z hlediště a přidají ho do svého čísla. A na závěr bych vychválil skvěle provedené kulisy a perfektní hudební podklad, a to jak živou hudbu, tak především živý zpěv - jeden z nejlepších, co jsem v Cirque slyšel. ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

Zatím to nejlepší od CdS, co jsem viděla! Každé číslo perfektní, famózní. Uááá. Co všechno se může dít v jednom nevšedním podkroví, kam se zatoulá uklízečka a tím otevře vstupní dveře jiným světům. Všechno, co využili se na půdě dá najít - staré obrazy, hračky, šňůry, starý nábytek, kola, atd. Ani klauni mi nepřišli otravní jako jsem si z předešlých zkušeností navykla. Krásné kostýmy, nádherná hudba, jako vždy. Úžasné spojení baletu, divadla, cirkusové komedie a akrobacie. Nejvíc obdivuju všechno, co předvádí ve výškách, jelikož jsem člověk, kterému se často dělá zle i při pohledu z balkonu za zábradlím, takže jsem většinu představení La Nouba tajila dech, hlavně oceňuju ty provazochodce a skokany na "houpačkách"...a z pozemních čísel se mi hodně líbily ty tři malé asijské panenky, ale i ty kruhy hned na začátku byly něčím neotřelým. No prostě jedno bezvadné číslo za druhým. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama