Reklama

Reklama

To nejlepší podle Grahama Chapmana

(video kompilace)
  • Velká Británie Graham Chapman's Personal Best

VOD (1)

Obsahy(1)

Říká se, že někdo by si nejraději všechno odnesl s sebou do hrobu. Jiní naopak odmítají odejít. GRAHAM CHAPMAN - doktor, vysoký herec, samobijec a opravdu slavný mrtvý chlapík - patří mezi ty druhé. Od jeho smrti v roce 1989 se Chapmanova filmografie rozrostla minimálně o 8 filmů a televizních pořadů a Chapman se tak zařadil mezi nejplodnější mrtvoly od Elvisových dob. Tohle DVD je jeho devátá posmrtná práce. Na jeho počest ji sestavilo pět zbývajících členů jedinečného Monty Pythonova létajícího cirkusu, kteří vybrali skeče, o nichž si mysleli, že by i Chapmanovi připadaly nejlepší. Ale pochopitelně se mohou mýlit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Pomineme-li hyenismus takéhoto výběru, který vlastně nikdo nechce a je tudíž zcela zbytečný, tak se jedná o zdařilý průřez těch nejlepších scének a skečů Monty Pythonů. Samotný nápad toto vydat je za "Odpad !". Ovšem genialitu samotného humoru sršícího vtipem, absurditou a originalitou to nikterak nesnižuje ani v nejmenším. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Z šestice "Personal best" Pythonů pro mě JEDNOZNAČNĚ NEJLEPŠÍ a nejzajímavější. Oproti ostatním funguje poměrně dobře jako charakteristika samotného Chapmana, obsahuje zdaleka nejvíc komentářů současných Pythonů, fotek, vzpomínek, záběrů i z jiných pramenů než přímo z cirkusu. Navíc - což je samozřejmě důležité - mu ostatní Pythoni nesobecky svěřili opravdu to úplně nejlepší z jejich tvorby - Parrot sketch, Silly walk sketch, které patří k těm všeobecně nejvýše hodnoceným (a dalejo spíš by se měly objevit u Johna Cleese), ale především drtivou většinu mých vůbec nejoblíbenějších (méně profláklých) skečů - Teorie o brontosaurech, Nejzvrhlejší plž, Oscar Wilde a James Whitler, atd. Pokud bych měl doporučit koupi jen jediného z výběrů, byl by to určitě Grahamův. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejlepší díl z pythonovských DVD výběrů. Na Grahama Chapmana si všichni (nejen) hezky zavzpomínají, dozvíte se celkem hodně informací o jeho životě i smrti a podíváte se na skeče, které patří k MP špičce.... Je to pěkný, důstojný pomník. A vůbec mi nevadí, že už jich Chapman předtím několik měl. ()

Jirka_Šč

všechny recenze uživatele

Nedokážu ohodnotit. Vlastně mé první setkání s Monty Pythonem a v tuto chvíli mi kulturní prostředí, pro které tvořili, připadá být značně vzdálené. ()

Memesis 

všechny recenze uživatele

Spousta zajímavých faktů (z kterých jsem tedy znal téměř, protože se o tohle Pythonovské téma už delší čas zajímám), které stojí rozhodně za to znát o Grahamovi Chapmanovi. 90% ()

Reklama

Reklama