Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jim a Grace jsou kamarádi ze stejné školy. O prázdninách se rozhodnou podniknout výlet autem napříč Spojenými státy. Jejich dobrodružství se během jedné tmavé deštivé noci změní v horor. U silnice spatří muže v dlouhém plášti, promočeného na kost. Vezmou ho do auta a záhy zjistí, že je nezastavil proto, aby je požádal o svezení. Pro Johna Rydera (Sean Bean) je stopování velmi krvavým koníčkem. Všichni dobrosrdeční řidiči a spolucestující, kteří ho pozvou do svého auta, končí s proříznutým hrdlem. To však neplatí pro Jima a Grace. Pro ně má tajemný stopař připraven daleko pikantnější a ďábelsky zábavný plán... Stopař je remakem slavného kultovního hororu z roku 1986. Producentem filmu není nikdo menší než Michael Bay, jehož filmografie v roli producenta a režiséra zahrnuje takové divácké hity jako Armageddon, Pearl Harbor, Mizerové I a Mizerové II, Skála nebo Texaský masakr motorovou pilou. Do hlavní role šíleného stopaře obsadil jedinečného Seana Beana (Ostrov, Troja, Pán prstenů: Společenstvo prstenu), který jako chameleon dokáže stejně přesvědčivě zahrát něžného milence jako mrazivě nelítostného vraha. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (278)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Originál jsem bohužel neviděl, ale musím se přiznat, že se mi tento remake vcelku líbil. Přitažlivá délka 82 minut, psychopatický vrah na silnici v Novém Mexiku, slušná kamera snímající jak asfalt, tak pěknou krajinu, povedené akční sekvence, kterým dopomáhal samotný Michael Bay a v neposlední řadě povedený soundtrack. Plusy, které mě ve filmu překvapivě zaujali a nechali zaujatě sledovat Stopaře po necelou hodinu a půl. Samozřejmě jak Stopaře tak stopaře psychopata, kterého si zahrál Sean Bean a musím uznat, že jsem z něj chvíli měl i strach. Ač tak či tak, Stopař je naprosto zbytečný film, který chce akorát vydřít prachy a zřejmě se mu to daří. --- Opravdu utratíš 100 babek za medvídka? - Jo, já vím. Taky mě to bolí. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Další naprosto zbytečný remake. Sice celkem rychle uteče, ale absence napínavých momentů a logického chování postav dělá ze Stopaře přinejlepším průměrnou podívanou. A to jen v těch silnějších momentech. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $16,472,961Tržby Celosvetovo $25,399,945Tržby za predaj DVD v USA $8,899,469 //počet predaných kusov 533,927║ Michael Bay pod jeho producentskou záštitou Platinum Dune, to trošku z tými prerábkami starých či už lepších či o niečo poslabších horrorov preháňa. Hlavne čo sa týka tohto Stopára, ktorý v originálnom prevedení je takmer dokonalosť sama. Určite nápad oživiť túto možno mierne zabudnutú krvavú jazdu nebol zlý, hlavne keď záporáka si tu strihol dosť skúsený Sean Bean, len škoda že ani jeho výkon nenapomáha k tomu aby to bolo aspoň slušná thrillerová jazda naprieč takmer bezľudnatou diaľnicou. Prvá tretina filmu ešte ako tak obstojí ale potom sa to vezie len na peknej tváričke Sophie Bush a potom ani závan o nejakú lepšiu dusivejšiu atmosféru tu proste nenájdeme, všetko čo dej v týchto intervaloch ponúka je len suché odrapkávanie podľa predchodzej kostry príbehu, bez štipky režisérskej invencie a pútavosti. /40%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Průměrná předělávka hororu z roku 1986, která umí párkrát překvapit, ale zamrzí, že není prozrazeno všechno na co by se divák rád zeptal. Je to velká škoda, protože film vytváří minimálně tři jasné otázky, které také plynou z konce a nikdo vám o nich nic neřekne. Sean Bean je výborný psychopat, co si vás rád stopne a pak vám ukáže nůž a vy víte, že je něco špatně. Sophia Bush je nádherná a doufám, že se brzo její krása a snad i talent prodají v nějakém áčkovějším filmu. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Skvělý film, vynikající zvukové efekty, dobrý výběr herců. s filmem jsem byl velice spokojen a určitě jsem se pobavil! DOPORUČUJI! ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Je to fajn pocit, že?“ V Hollywoode operujú dve skupiny mocných mužov, orientujúcich sa na výrobu remake starších amerických hororov: Joel Silver + Robert Zemeckis so svojou firmou Dark Castle (13 DUCHOV, MÚZEUM VOSKOVÝCH FIGURÍN) a svorka okolo Michaela Baya a jeho Platinum Dunes (TEXASKÝ MASAKER MOTOROVOU PÍLOU, 3:15 ZOMRIEŠ!). Bay je mi v tomto sympatickejší - na rozdiel od schválne béčkarskej Dark Castle sa aspoň tvári, že myslí strašenie a šokovanie diváka vážne. No i mňa zaskočila správa, že chystá remake len v roku 1986 nakrúteného psychologického pseudo kultového trileru/hororu STOPÁR (r. Eric Red) s pre niekoho životnou rolou Rutgera Hauera ako masovým vrahom Johnom Ryderom. „Nový“ STOPÁR v dobrom ani v zlom neprekvapí – zaujímavý Sean Bean (PÁN PRSTEŇOV: SPOLOČENSTVO PRSTEŇA, Bayov OSTROV) sa snaží budiť v divákovi narastajúce znepokojenie, titulný pár je sympatický, vizuálna stránka odpovedá Bayovej povesti a nechýbajú nekorektné scény (zajac, dieťa). Napriek tomu sa nemôžem zbaviť nie práve najpríjemnejšieho pocitu, že taký zbytočný remake sa len tak nevidí - a to mi spravidla remake ako také neprekážajú. Toto je len otrocký prepis (šerif, rozpolenie) v o čosi novších farbách a s inými hercami. Škoda, že Neal McDonough v nezvyklo kladnej úlohe nedostal ešte širší priestor. Viac na mojom ex-blogu: http://ivokucera.blog.sme.sk/c/178250/Stopar-2007-60.html ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tohle rozhodně není špatný film!!! Je to fakt hodně v pohodě akční thriller, ale jeho jasným nedostatkem je jednoduchá skutečnost, že je remakem a původní verzi prostě nesahá ani po kotníky ... Do dnes podle mne nedoceněný původní Stopař (1986) byl naprostý skvost, který měl v sobě ještě tu chladnost a syrovost "akční" kinematografie 70. let a stejně tak již akční nášlap let 80.tých .. Ale hlavně měl tu největší devízu a to byl Rutger Hauer, který zde podal podle mne svůj životní výkon a psychopat v jeho podání byl fakt neuvěřitelně divnej, vyšinutej, nevypočitatelnej a nepochopitelnej ... Tady máme jen jednoho klasickýho drsňáka/zabijáka, ze kterýho žádnej strach nejde, spíš jen respekt a občas se Sean Bean svým hereckým výkonem jako psychopat úplně shazuje ... Jinak roztrhnout nechali kluka místo holky, ale ukázali to na kameru ... pro mne byla tato tenkráte kontroverzní scéna mnohem silnějš v původní verzi ... ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Znalost originálu dělá z tohoto remaku jen ubohý a rozmazaný stín. Sean Bean se možná snaží, ale nikdy nenahradí a ani se nepřiblíží k parádnímu výkonu Rutgera Hauera z původního film. To, že je na jedné z producentských židlí napsáno jméno Michael Bay, znamená sice lepší technické zázemí, ale ve filmu se to projeví pouze několika automobilovými karamboly (nutno dodat působivými). Oproti o 20 let staršímu bráškovi, kde šlo skoro na každém kroku zakopnout o hořící objekt, to ale není moc výrazný technický skok kupředu. Výbuch je tu pouze jeden a to ještě takový divný. Co dál?? Pár lekaček, který lze předvídat (kromě jedné výrazně samoúčelné) a rozmáznutý digitální zajíc a letící vážka, toť vše. No dobře, několika prostřelených lebek se dočkáte a pak je tu taky kamión plus tělo mínus utržený nohy na parkovišti... 50% 18,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Slušný remake, ale na kvalitu originálu z roku 1986 to nemá. Ovšem Sean Bean se mi v roli psychopata Johna Ryder líbil více než Rutger Hauer (a to je co říct, protože ten zahrál naprosto báječně) v originálu. Obsazení neokoukaných tváří Zachary Knightona a překrásné Sophie Bush byla dobrá volba a kouká se na ně velmi příjemně. Povedený thriller, který za zkouknutí stojí, ale příště bych dal přednost originálu, který řadím o stupínek výš. Lepší tři hvězdičky...... ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Sérii HITCHER jsem začal remakem a neudělal jsem dvakrát dobře. Ano obsahuje dobré scény (auto a roztrhnutí těla), ale zbytek klišé. Remake Hitcheru nemá tak hutnou atmosféru jako originál a nemá tak působivého záporáka jménem Rutger Hauer, kdy jsem měl nutkání rožnout světlo, protože jsem pořád ve tmě viděl stín chlápka v kabátu s nožem v ruce. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Překvapivě solidní (byť jinak samozřejmě zbytečný) remake je slušně natočený a má docela atmosféru. Ty nejlepší scény jsou samozřejmě překopírované z originálu, ale dobře jsem se bavil, byť Sean Bean na Hauera samozřejmě nemá. Nejvíc mě ovšem vyděsila scéna, z které vyplývá, že Michael Bay se svého pitomého nápadu na remake Ptáků nejspíš nevzdá. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Oproti originálu z roku 1986 jsem tady objevil 2 pozitiva. Jednak je to Oldsmobile 442 a potom Sophia Bush v minisukni. A jelikož mam dneska docela dobrou náladu, tak za tyhle 2 pozitiva udělim filmu 2 hvězdičky. ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Hodně slušněj akční thriller, z kterého je hodně cítit spolupráce s Michaelem Bayem. Výborná akční kamera a úchvatné záběry při jízdě krajinou. Výborně tu hraje Sean Bean v roli totálního psychopata a do toho nádherná sexy herečka Sophie Bush. Film má něco kolem 80 minutách, takže se u něj rozhodně nudit nebudete. Budete se bavit ale druhej den už na Stopaře ani nevzpomenete. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Otrocký remake, ktorý zo svojho predchodcu používa takmer všetky scény úplne identicky a aj tak o triedu slabšie! Bean nie je Hauer a oproti nemu pôsobí ako baránok. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Další dokonale zbytečný a bezpohlavní hororový remake z produkce Michaela Baye (a že už originál nebyl žádný zázrak). Sean Bean dokáže být strašný rutinér. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

K originálu Harmona si přidejte krátkou sukni Grace, vlastně vůbec její (velmi pěknou) postavu a otevřenou brutalitu, která opět potvrdí, že méně bývá v naprosté většině filmových případů více. Ta perverzní zábavnost a amorální atmosféra původního snímku je však pryč jako pevné držení těla jednoho z hrdinů na kamionovém skřipci.. Až zas jednoho krásného dne pojedu přes Nové Mexiko ve svém dvoumístném kabrioletu, vedle sebe usazeného sympatického blonďatého stopaře ze země tulipánů a na krajnici uvidím se zvednutým palcem a cedulí "Bohnice" S.Beana, sešlápnu plyn a pojedu dál. Nehledejte za tím nic osobního, jen se prostě raději nechám podříznout Rutgerem.. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý thriller, ktorý je remakom slávnej klasiky. Má veľmi dobrý príbeh o mladom páre, ktorých okolnosti prinútia k sebe zobrať stopára, ale zistia, že to je mimoriadne nebezpečný vrah a tak sa ho zbavia, ale to ešte netušia, že sa s nimi začne zahrávať a hádzať na nich svoje vraždy, aby išla polícia práve po nich. Zo spracovania mám ale dosť rozporuplné pocity, na jednej strane je film až mimoriadne svižný, na krátkej dĺžke sa tu toho udeje viac než dosť, takže nudiť sa tu nedá, ale zároveň je to prakticky len prekopírovaný originál s pár mierne odlišnými scénami, nič viac, takže z neho mám len úplný pocit zbytočnosti. A navyše ho zhadzuje tá až prehnaná modernosť, je mi jasné, že film už nemôže pôsobiť tak osemdesiatkovsky ako originál, ale to zameranie na amerického teenagerského diváka, čo predstavuje hlavne mladú zamilovanú dvojicu, z ktorej je samozrejme práve dievča to schopnejšie a navyše stále len naľahko oblečené filmu skôr ubližuje, originál pôsobil prirodzenejšie. Akčná stránka pôsobí dobrým dojmom, je dobre natočená so slušným množstvom zabitých, kde umierajú hlavne policajti a potešia aj skvelo zvládnuté automobilové scény, ale opäť o tom platí len to isté, akcia je takmer totožná s originálom, pribudne iba pár zanedbateľných maličkostí a pár scén je trochu upravených, aby bolo vidieť viac, ako napríklad spôsob zneškodnenia osadenstva dodávky, takže nič výnimočné, čo by mohlo prekvapiť. Herecké obsadenie je iba priemerné, Sean Bean síce na Rutgera Hauera nemá, ale som s ním spokojný, poteší aj Neal McDonough v úlohe policajného veliteľa, ale hlavná dvojica nestojí takmer za nič. Réžia je len priemerná, ale technická stránka na čele s vydarenými efektami je výborne zvládnutá. Tento remake nie je zlý film, pozerať sa na neho dá, ale na originál nemá a navyše kvôli jeho takmer úplnej totožnosti je len zbytočný. Objektívna kvalita filmu- 55%, film sa páči mne na 60%. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Škoda, že nie vždy viem vytušiť kvalitný horror a potom sa stane, že idem do kina na inú debilnú neatmosferickú sračku, ktorá má od žánrového zaradenia - horror dosť ďaleko. Správna atmosféra tomuto filmu nie je vôbec cudzia a ja som ju začal s chuťou absorbovať. Začiatok je skvelo rýchly, žiadne zdržovačky a napätie začne rásť tak rýchlo ako keď sa šľahne bičom. Napätie je thrillerové, horrorové ľakačky Meyers využíva s dosť triezvym uvážením, po dlhých minútach od seba, v nečakanú chvíľu, dobre načasované a bez klišé. Neviem, či je hodnotenie bez znalosti pôvodného snímku objektívne, ale mne sa tento počin nezdal vôbec zlý, bez akýchkoľvek prižmúrení oka. 80%. ()

Související novinky

Kdo s kým a za kolik

Kdo s kým a za kolik

16.01.2007

Staré pořeklo říká, že méně je někdy více. Ano, je to pravda, někdy je skutečně lepší se krotit, vážit každé slovo a dělat vše se zdravou mírou. Na druhé straně... v každém z nás je kousek megalomana… (více)

Reklama

Reklama